AK Parti'de peş peşe görevden almalar: Yedi başkanın görevine son

AK Parti Genel Merkezi, Bodrum, Datça, Marmaris, Milas ve Dalaman ilçe başkanlarının istifalarını istedi. Son olarak Fethiye ve Ortaca ilçe başkanlarının da istifalarını sundukları öğrenildi.

AK Parti Muğla teşkilatında geçtiğimiz haftalarda yapılması gereken delege seçimlerinin iptal edilmesi ve akabinde gelen görevden almalar, partide krize yol açtı. AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan kararla, Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçe başkanlarının istifaları istendi. Bu gelişmenin ardından dört ilçe başkanının yönetimleriyle birlikte görevden alındığı öğrenildi.

Muğla’da son dönemde başlayan parti içi değişiklikler, ilk olarak Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in görevden alınmasıyla dikkat çekti. Çelik’in yerine AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçal Doğru atanmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Genel Merkez, Bodrum, Datça, Marmaris ve Dalaman ilçe başkanlarının istifalarını istemesinin ardından, bu dört ilçe başkanının yanı sıra yönetimlerinin de görevlerine son verildi. Yıl sonuna kadar yapılması planlanan ilçe kongrelerine yeni atanacak başkan ve yönetimlerle gidileceği belirtildi.

FETHİYE VE ORTACA İLÇELERİNDE DE İSTİFA

Değişim dalgası yalnızca dört ilçeyle sınırlı kalmadı. Son olarak Fethiye ve Ortaca ilçe başkanlarının da istifalarını sundukları öğrenildi. Parti içinden alınan bilgilere göre, bu istifaların ardından il başkanlığına sunulan dilekçeler Genel Merkez tarafından değerlendirilmeye alındı.

Dünya Haberleri

Çin, İsrail'in Lübnan'ın egemenliğine yönelik ihlallerine karşı çıktı
Ukrayna: Rusya'nın son 24 saatteki saldırılarında 2 sivil öldü, 52 sivil yaralandı
MHP'den Sinan Ateş'in annesi ve ablası hakkında suç duyurusu
Umut Tüneli: Savaş sırasında Saraybosna'yı yaşama bağlayan tek kapı
Celtic taraftarı UEFA cezalarına rağmen Filistin bayrakları açtı