”Aile ve Yakın Akrabalarla İlişkilerde Ölçü”

Küçükköy Asır-Der’deki aylık seminerlerde bu ay Mustafa Terzioğlu’nun katılımıyla ”Aile ve yakın akrabalarla ilişkilerde ölçü” konusu işlendi.

Mustafa Terzioğlu, konuşmasında özetle şunlara değindi:

Tahrim 6.ayette;  “Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyunuz” buyurulmaktadır.

Ailemizi cehennem ateşinden kurtarmamızın yolu evlerimizi kurtarmaktan geçmektedir.   “Evlerinizi kıblegah edinin” emri gereği evlerimize islamı hakim kılarak öncelikle müslüman bir nesil yetiştirmeye çabalamakla işe başlanmalıdır.

Tağutlar biz istemezsek asla bizim evlerimize hükümran olamazlar. Kablolu ve  kablosuz anten yoluyla evlerimize hükümran olmaya çalışan modern hayata direnmeli sabırla evlerimizi korumaya çalışmalıyız. TV internet vs uygulamaların cahili düzenlerin truva atlarının olduğunu unutmamalıyız. Evlerimiz mahremlerimizdir ve son noktada kalelerimizdir.

Mallarımız ve çocuklarımız bizim için birer imtihandır. Resulullah çocuklarımız dillendiği zaman onlara ilk olarak; “la ilahe illallah” demesini öğretmemizi tavsiye etmiş, işe bu noktadan başlanması gerektiğini vurgulamıştır.

Yine “kadınlarınız hakkında Allah’tan korkun, onları Allah’tan emanet olarak aldınız” buyuran peygamber, “kişiye ailesinden sorulacaktır” diyerek eşlerin sorumluluğunu erkeklere yüklemiştir.

Anne, baba ve akraba konusunda duyarlılığımızı arttırmalıyız. Haklarına dikkate etmeliyiz. Dünya işlerinde herhalukarda onlarla iyi geçinmeli “sıla’i Rahim” ibadetini aksatmamalıyız.

Sağlıklı iletişim için değişmez ilkeri hayata geçirmeliyiz. Bu ilkeler; Merhamet-yumuşaklık- hoşgörü- güzel söz söylemek- istişare- affetmek- yardım etmek- fedekarlık- empati kurmak- vefakarlık- güvenilirlik- ciddiyet- sevgi ve nefrette ölçülü olmak- denge- kötülüğü iyilikle savmak- nefret ettirmemek- müjdelemek- zorlaştırmamak- kolaylaştırmak olarak sayılabilir.

Sonuç olarak; “ Allah’tan korkun ve akrabalık bağlarını koparmaktan sakının” ayetini hatırlatan tebliğci bunları yaşamak temennisi ile  sunumunu bitirdi.

Ders katılımcıların soru cevap ve katkıları ile son buldu.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı