Afganistan İslam Emirliği Özbekistan'a büyükelçi atadı

Üç yıldan uzun bir süredir Afganistan'ı yöneten İslam Emirliği birçok devletle diplomatik ilişkiler kursa da hiçbir ülke tarafından resmi boyutta tanınmış değil.

Büyükelçi Şeyh Abdulgaffar Bahr, güven mektubunu Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov'a sundu.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tören sırasında İslam Emirliği Büyükelçisine sıcak bir karşılama yapan Saidov, bu gelişmeyi Afgan-Özbek diplomatik ilişkilerinin güçlendirilmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendirdi ve her iki ülkenin de ortak çıkarlara sahip olduğunu ve son üç yılda önemli bir ekonomik büyüme kaydettiğini belirtti. Saidov ayrıca İslam Emirliği Büyükelçisi'nin atanmasının ardından ikili ilişkilerin daha da genişleyeceğini söyledi.

Özbekistan'ın resmi İslam Emirliği Büyükelçisi ve tam yetkili temsilcisi olarak görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahr, ikili ilişkilerin geliştirilmesini çok önemli bir aşama olarak nitelendirdi ve daha fazla ilerleme ve genişleme umudunu dile getirdi.

Özbekistan'ın Afganistan'a yönelik iyi niyetini takdir eden ve Afganistan'ı kardeş bir ülke olarak nitelendiren Bahr, Afganistan'daki mevcut istikrarın yatırım için önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek, her iki ülke için de azami fayda sağlamak üzere bu fırsattan yararlanılması gerektiğini vurguladı.

İslam Emirliği Büyükelçisinin yakın gelecekte Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e orijinal güven mektubunu sunması bekleniyor."

Özbekistan, Türkmenistan ile birlikte Afganistan'ın en iyi ilişkilere sahip olduğu komşusu olarak öne çıkıyor.

Afganistan Haberleri

Pakistan ve Afganistan sınır güçleri arasında çatışma çıktı
Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki'den Gazze açıklaması
Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü: IŞİD Pakistan'ı merkez edindi
Afganistan'ın Londra Büyükelçiliği kapandı
Afganistan İslam Emirliği'nde 85 bin kadın memur çalışıyor