HAKSÖZ-HABER
Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yapılan mezuniyet töreninde çalınan 10. Yıl marşı gerek kentte gerekse medyada geniş yankı uyandırdı. Duyarlı kamuoyunun tepkisini çeken bu rezalete İzmit İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Sultan Öztel de sosyal medya hesabından tepki göstermişti. Fatih Sultan Öztel’in bir İHL’de müdür yardımcısı olması ve bir aralar TÜGVA’da görev yapması Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gözünden kaçmadı! Öztel’in KOÜ İlahiyat’ta 10. Yıl marşı çalınmasına tepki göstermesini hazmetmeyen ADD, soluğu mahkemede aldı!
Fatih Sultan Öztel ne demişti?
Fatih Sultan Öztel, 10. Yıl marşı eşliğinde kep atılması görüntülerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki göstererek şunları söylemişti:
“Kocaeli İlahiyat Fakültesi bunu hak etmiyor. Üzülmemek elde değil. Zira hak etmediğiniz bir muameleye maruz kalmak insanı üzer, motivasyonu düşürür. Kuşkusuz Kocaeli için bir İlahiyat Fakültesi çok geç açılmış olmasına rağmen kısa zamanda yetkin bir kadro kuruldu. Ulusal çapta söz sahibi hocaları ile kaliteli bir ekibi var. Yerel anlamda ihtiyaca cevap veren bir yapısı var. İlahiyatlar arasında kısa sürede üst sıralarda yerini aldı. İhtisas programı ile büyük bütçelerle yurtdışı dil eğitimi için akreditasyona sahip kaliteli öğrenciler yetiştiriliyor.
Gecesini gündüzüne katan yetkin bir dekanı olduğuna hepimiz şahidiz. Hatta yaptıkları son uluslararası Kurban Sempozyumu ile ses getirmişken mezuniyet törenlerindeki bir organizasyon azizliğine uğramak sureti ile ulusal basına düşecek şekilde büyük bir karalama kampanyasına maruz kalmak ne üzücü bir durum. Öyle ki haberleri okuyunca herkes ehli sünnet velcemaat bi Kocaeli İlahiyat sapkın. Şahsen biliyorum ki o manzarayı Kocaeli İlahiyat Fakültesi mensubu kimse tasvip etmez. Bile isteye böyle bir manzaraya orada hiç kimse onay vermez.
Elbette keşke olmasaydı. Kaldı ki o son sahne İlahiyat Fakültesi organizasyonun dışında üniversitenin genel formatıymış. Keşke daha ayrıntılı program kontrol edilseydi. Ama oldu. Demem o ki Kocaeli İlahiyat Fakültesi’nde 4 yıl verilen eğitimi bu son sahne ile değerlendirmek insafsızlıktır. Bir ilahiyat fakültesinin 10’uncu Yıl Marşı ile öğrencilerini mezun etmek için 4 yıl eğitim verdiğine inanmak ise ayrı bir fecaat. Velhasıl. Yapmak zor yıkmak kolaydır.”