Adana’dan Mısır İntifadasına Selam

Adana’da Mazlumder Adana Temsilciliğinin de aralarında olduğu Adana’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile başta Mısır, Tunus, Yemen, Cezayir ve diğer ülkelerdeki halkların özgürlük, adalet ve hak arayışlarına destek vermek amacı ile Cuma namazı çık

Adana beş ocak meydanındaki Kemer altı camisinde kılınan Cuma namazından sonra toplanan yüzlerce kişi ile STK temsilcileri ile beraber Mazlumder Adana Temsilcisi Ali AYGÜN basın açıklamasını okudu. Tunus ile başlayıp Mısır da ve diğer ülkelerde devam eden halkların hak arayışlarına desteklerini ifade eden AYGÜN'den sonra Adana Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet KOKTAŞ 'ta tüm mağdur ve mazlumlar için dua etti.

Mısır ve diğer ülkelerdeki halklar ile dayanışma amacı ile atılan sloganlardan sonra kalabalık sessizce dağıldı.

 

Basın Açıklamasının Tam Metni:

MISIR VE DİĞER MAZLUM HALKLARIN HAKLI MÜCADELELERİNİ DESTEKLİYORUZ

Halklarını baskı ve zulüm ile yöneten diktatörlere karşı Tunus'ta başlayıp başta Mısır, Cezayir, Yemen, Ürdün, Sudan ve diğer devletlerde devam eden, halkların Adalet, Eşitlik, Özgürlük ve Hak arayışlarına destek vermek için buradayız.

Tunus, Mısır ve diğer ülkelerdeki ayaklanmalar, halkına, inancına, değerlerine yabancılaşan hatta bunlara savaş açan tüm liderlere ibret olmalıdır. Kendilerinin halka rağmen halkı baskı ve zulüm ile yönetemeyeceklerini anlamalıdırlar. Batılı ülkelerin desteklediği, yolsuzluğa batmış bir elit sınıfı oluşturan, mal ve servet biriktirmekten başka bir amaca sahip olmayan, devleti ve halkını kendi malı gibi gören, 30 yıldır iktidara yapışan açgözlü yöneticiler, halkın kendi iktidarını kurmasına engel olmaktadırlar.

Amerika ve İsrail destekli Mısır yönetimi iktidarını sürdürmekte ısrarlı görünse de halkın ısrarı karşısında dayanması mümkün değildir. Mübarek, ülkesinde yaptığı adaletsizliklerin, zulmün, işkencelerin, İsrail'in bombaları altında inleyen Filistinlilere karşı kapattığı kapıların hesabını nasıl verecek. Veremez; çünkü işgalci ve sömürgeci güçlerin menfaatlerini kendi halklarının hak ve ihtiyaçlarının üzerinde gören despot, zalim ve köhne anlayışları artık onu ve onun gibilerini kurtaramayacaktır. Mübarek yönetimi ne yaparsa yapsın, Mısır halkı bu haklı mücadelesinde mutlaka galip gelecektir. Hiçbir zulüm ilelebet devam etmeyecektir. İslam dünyasının en önemli ülkelerinden Mısır'da 30 yıldan beri devam eden Hüsnü Mübarek zulmünden artık kurtulma gereğini anlayan Mısır'lı kardeşlerimiz, bu mücadelelerini muvaffak olana kadar sürdürmelidirler. 

Tunus halkının görkemli bir mücadele ile diktatör Zeynelabidin bin Ali'yi tarihin çöplüğüne atması, bu makûs dönemin halkların özgürlüğü yönünde değişmesinde tarihi bir adım olduğu gibi, bu devrim ateşi bugün Mısır'da tutuşmuş ve bütün Ortadoğu'yu sarsan bir devrim dalgasına dönüşmüştür. Halkın öfkesi, özgürlük ve adalet feryatları ile sarsılan Firavun Hüsnü Mübarek, ayakta kalabilmek için son çare olarak kendi birliklerini ve işbirlikçilerini harekete geçirip halkın üzerine sürmüşse de, intifada ateşini söndürememiş, bilakis bu ateşin daha güçlü bir şekilde yanmasına, "diktatöre ölüm!" sloganlarının bütün Mısır'da daha şiddetli bir şekilde yankılanmasına yol açmıştır. Mısır halkı bütün bölgedeki taşları yerinden oynatacak bir zaferin eşiğindedir; firavun düzeni artık son anlarını yaşamaktadır, özgürlük ve adalet için ayağa kalkan Mısır halkı gösterdiği cesaret, ortaya koyduğu kararlılık ve verdiği kurbanlarla firavun putunu İbrahim'ce kırmanın destanını yazmaktadır.

Beklentimiz; 30 yıldır ülkesini Firavun zulmü ile idare eden zalim Hüsnü Mübareğinde Mısır halkına daha fazla zarar vermeden Tunus'un zalimi Bin Ali gibi iktidarını daha fazla kan dökülmeden devretmesi, halkın sesine kulak vermesidir. Mısırlı kardeşlerimizin yürüttüğü bu özgürlük mücadelesinde bir husus asla unutulmamalı, hak arama sırasında başkasının hakkına da tecavüz edilmemelidir. Bu nedenle meydana gelen yağmalama olaylarında göstericiler dikkatli davranmalı, aralarında bulunan yağmacılara izin vermemelidirler. Bir yanlışı düzeltmeye çalışırken başka bir yanlışa düşülmemelidir. Hangi taraftan olursa olsun asla kan akıtılmamalı, değişimin mümkün olan en az zararla gerçekleşmesi sağlanmalıdır.

Buradan Hüsnü Mübarek'e sesleniyoruz! Halkın hak ve özgürlük mücadelesine daha fazla direnme. Artık koltuğu bırakıp iktidarı halka devretmenin zamanı çoktan gelmiştir. Mısır'ı, Mısır halkına rağmen yönetemeyeceksin! Biz Adana'daki Sivil Toplum Kuruluşları ve halkı olarak, Mısır halkının bu onurlu mücadelesinde sonuna kadar yanındayız!

Mısır ve diğer bütün mağdur ve mazlum halklara da şunu söylemek istiyoruz. Sizler bu duruşunuz ile tüm mağdurların ve mazlumların ümidi olmaya devam ediyorsunuz. Bizler zaferin Mısır halkının ve tüm mazlum halkların olacağına inanıyoruz.

DESTEKLEYEN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZ;

1-ADANA MAZLUMDER TEMSİLCİLİĞİ

2-ADANA FİLİSTİN DAYANIŞMA PLATFORMU

3-ADYAR

4-ANADOLU ÇINARI

5-ADANA TİMES

6-ALFABE EĞİTİM KÜLTÜR VE YARD. DERNEĞİ

7-BARIŞ RADYO

8-ÇUKUROVA ERDEM DERNEĞİ

 9-GÖKKUŞAĞI DERNEĞİ

10-HİLAL DER

11-İMAM ALİ EHLİ BEYT KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

12-KALEM VAKFI

13-TÜKETİCİLER BİRLİĞİ ADANA ŞUBESİ

14-TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ ADANA TEMSİLCİLİĞİ

15- ÜLFET YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

VE ADANALI GÖNÜLLÜLER ADINA

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı