"Adaletin Bu mu Dünya?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adalet Akademisi'nde özellikle Suriye üzerinden BM'yi eleştirdi. Erdoğan "350 bin insan ölüyor. Hala müdahaleniz yok.. Bizim burada adaleti aramak hakkımız değil mi? Sormazlar mı adaletin bu mu dünya" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- BM Güvenlik Konseyinde şu anda 5 daimi, 10 tane geçici üye var. Siz 10 tane geçici üyeyi oraya, laf ola beri gele koyuyorsunuz. Hiçbir yetkileri var mı? Yok. Bunun değişmesi lazım. Ama bir tane ülke var ki buna müsaade etmez. Neden? Yakaladıkları saltanatın elden gitmesini istemiyorlar. Şu anda Suriye'de 350 bin insan öldürülmüş vaziyette. 7 milyon insan evinden barkından uzak vaziyette. Fakat 2 ülke bağlıyor işi. Neresi? Çin ve Rusya. Defaatle konuşmamıza rağmen iş çözülemedi. Nerede adalet? 350 bin insan ölüyor. Hala müdahaleniz yok.. Bizim burada adaleti aramak hakkımız değil mi? Türkiye'deki mülteci sayısı ve harcanan para ortada. Sormazlar mı 'adaletin bu mu dünya' Orhan baba soruyor. 

- Afrika'ya gittiğimde oradaki insanların durumunu görünce içim acıyor tenekeler içerisinde yaşayan insanlar hastane yok. Biz hastane ve hemşireler için eğitim kurumu ve bazı okulları orada inşaa ettik. 10 bin metrekarelik bir elçilik binamız olacak. Bu insanlara elinizi uzatırsanız adilsiniz. Biz ta Somalili kardeşlerimize elimizi uzatalım dedik. 

- Bizin tarih, kültür ve inancımızda adalet merkezde yer alıyor. Atalarımız adalet ve zulum bir arada bulunmaz demiştir. Bizde bu anlayış ile 2001'de kurduğumuz partimizin başına adalet kavramını yerleştirdik. Peki adalet nedir? Bu kavramın ortak bir çerçeveye yerleştirilmediğini görüyoruz. Adalet nedir. Ağaçları sulamak zulum nedir dikene su vermektir. 

- Şunu iyi bilmemiz lazım, kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir; asla. Ne Cumhurbaşkanı'na ne Başbakan'a ne elinde sermayeyi tutan para babalarına... Kimseye, hiçbir egemen güce teslim etmediğimiz sürece, işte o zaman yaratılmışların en şereflisi olan insan oluruz.

- Zihnini ve vicdanını birtakım güçlerin eline vermiş kişiden hakim de olmaz, savcı da olmaz. 

- Demokrasilerde hukuk eli ile bir vesayet sistemi devre dışı kalırken onun yerine bir başkasını ikame etme söz konusu olmaz. Gücünü milletten almayan hiçbir gücün bu millete hükmetmesine izin vermedik  vermeyeceğiz. Siyasetçi siyasetini hakim savcı da kendi işini yapacak. 

- Adalet teşkilatını diğer güçlerin baskısından kurtarma konusunda önemli adımlar attık bunların en önemlisi 2010 referandumu ile gelen yeniliklerdir. 

- Cumhurbaşkanı olarak yasama yürütme ve yargı arasındaki ahangi sağlamakla yükümlüyüm. 

Yeni Şafak

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu