ABD üniversiteleri Siyonistlerin hapishanesine dönüştü

ABD üniversitelerinde yeni dönemin başlamasıyla adeta sıkıyönetim ilan edildi. Kampüs intifadalarının başlayacağı endişesiyle kampüsler dikenli tellerle, demir çitlerle çevrildi.

ABD'de, yaz tatilinin sona ermesiyle üniversitelerde yeni öğrenim dönemi başladı. Yeni dönemin başlamasıyla, işgalci güç İsrail'e destek veren ve işbirliği yapan üniversitelerde "Kampüs intifadaları" kaldığı yerden devam etmeye başladı. Siyonist rejimle işbirliği yapan üniversite yönetimleri ise çareyi kampüsleri adeta birer hapishaneye çevirmekte buldu. Başta eylemlerin merkezi Columbia Üniversitesi olmak üzere pek çok okulda meydanlar eylemlere engel olmak amacıyla, tel örgülerle, demir çitlerle kapatılırken, kimlik kontrolleri yoğunlaştırıldı, fişleme sistemi getirildi ve güvenlik görevlisi sayısı artırıldı.

RENK KODLU FIŞLEME

ABD'deki üniversitelerde Gazze'ye destek gösterilerinin başlangıç noktası+ Columbia Üniversitesi'nin kampüsündeki protesto kamplarının kurulduğu çimlerin etrafı tel örgüyle çevrildi. Üniversite yönetiminin temmuz ayında öğrencilere gönderdiği e-postada, kampüs içi faaliyetlere erişim kısıtlamaları getiren "renk kodlu kampüs sistemi" uygulamayı planladığını duyurdu. Ayrıca, üniversite yönetiminin, ağustos başında kampüsteki 290 güvenlik personeline ek olarak gözaltına alma yetkisi de bulunan "barış yetkilileri" getirmeye çalıştığı iddia edildi.

KIMLIK IBRAZI ISTENECEK

Virginia Üniversitesi yönetimi, aldığı yeni kararlar kapsamında, saat 02.00 ile 06.00 arasında hiçbir açık hava etkinliğine izin verilmeyeceğini duyurdu. Üniversite içerisinde maske takan kişilerin, üniversite görevlisi tarafından talep edilmesi halinde kimlik bilgilerini ibraz etmesi gerektiği de aktarıldı.

SIKIYÖNETIM MADDELERI

Pensilvanya Üniversitesi yönetimi, "öğrenci ve personelin güvenliğinin sağlanması amacıyla" üniversite sınırları içerisinde kamp kurulmasının ve gece gösterilerinin yasaklandığını açıklayarak ofis, müze, kütüphane gibi üniversiteye ait tesislerde gösteri yapılmasına izin verilmediğini de belirtti. Üniversite yönetimi, afiş, tabela ve pankartların asıldıktan en geç 2 hafta sonra kaldırılması gerektiğini duyurarak, sprey tebeşir de dahil olmak üzere suda çözünmeyen, yarı kalıcı ve kalıcı maddelerin üniversitede kullanılmasına izin verilmeyeceğini de aktardı.

20 KİŞİDEN FAZLA TOPLANAMAYACAK

Case Western Reserve Üniversitesi, 20 kişiden kalabalık ve iki saati aşacak gösteriler için okul yönetiminden yazılı izin alınması gerektiğini ifade etti. Gösterilerin saat 08.00 ile 20.00 arasında yapılması şartı sunan üniversite yönetimi, gösterilerde havai fişek gibi patlayıcılar kullanılması, çadır kurulması, binalara görüntü ve video yansıtılmasına izin verilmediğini vurguladı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BALTALANIYOR

Öte yandan, Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği (AAUP), diğer üniversitelerin barışçıl protestolara yönelik sıkı yönetim politikalarını kınadı. Alınan tedbirlerin, ifade özgürlüğünü baltaladığını, öğrencilerin ve akademisyenlerin protesto ve gösterilere katılma cesaretini kırdığını belirten AAUP, bu kararların çoğunun fakülte üyelerinin görüşleri alınmadan, üniversite yönetimleri tarafından tek taraflı dayatıldığını belirterek, geri çekilmesini talep etti.

Yorum Analiz Haberleri

Sosyal medyanın aptallaştırdığı insan modeli
Dünyevileşme ve yalnızlık
Cuma hutbelerindeki prangalar kırılsın
Batı destekli spor projeleri neye hizmet ediyor?
Kemalizm’e has bu Laiklik Fransa’da bile yok!