Abbas rejiminin işgalci Siyonistlerden aşağı kalır yanı yok!

Mahmud Abbas yönetimine bağlı silahlı güçler dün gece bir Filistinliyi katletti!

HAKSÖZ HABER

Ulusalcı-seküler çizgisiyle bilinen FKÖ, Mahmud Abbas yönetiminde yıllardır seçim dahi düzenleme gereği duymuyor. Filistin halkının meşru temsilcilerden yoksun olması ise uluslararası kamuoyunda oldukça sıkıntılı bir görüntü veriyor.

Geçtiğimiz günlerde “İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi” Batı Şeria’da artan “terör eylemleri” sebebiyle Abbas rejimine bağlı güvenlik güçlerine olan desteklerini artıracaklarını dile getirmişti. Verilen bu sözün bir sonucu olarak FKÖ yönetimine bağlı birimler Filistin’in çeşitli bölgelerinde gece baskınları düzenlemeye başladılar!

Abbas rejiminin hapishanelerindeki Müslüman tutsakların durumunun Siyonistlerinkinden daha ağır şartlara sahip olduğu iddiaları ayyuka çıkmışken şimdi de “gece baskınları” adı altında Filistin halkı çift taraflı markaja alınmış durumda.

Filistin’in Nablus şehrinde FKÖ mensuplarınca gerçekleştirilen baskının hedefinde Siyonistler tarafından da arandığı belirtilen ve Hamas mensubu olan Musab İştiyye vardı. Nablus'a düzenlenen baskında İştiyye yakalanırken, baskın sonrasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Çıkan çatışmalarda ikisi ağır çok sayıda kişinin yaralandığı, Firas Yaiş isimli 53 yaşındaki bir kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi. Bölgede etkin diğer Filistinli gruplar Abbas yönetimine yönelik tehdit açıklamaları yayınladılar.

Filistin halkının hassasiyetlerine uzak olan Abbas yönetimi şuan yönetimi gasp etmiş durumda. Filistin’in kurtuluşu için ön koşul ise başta Siyonistler olmak üzere diktatörlerin dayatmalarına karşı çıkmaktan geçiyor. Özgürlüğüne düşkün olan Filistinlilerin diktatörlere boyun eğeceğini düşünmek ise hatalı olacaktır!

Yorum Analiz Haberleri

Yapay zeka statükocu mu?: ChatGPT'de cevaplar neye göre değişiyor?
Devrim ile derinleşen kardeşlik: Suriye & Türkiye
Meşru olanı savunursan karşılığını elbet görürsün!
Türkiye solu neden hala Esed rejimini savunuyor?
Sosyal medyada görünürlük çabası ve dijital nihilizm