54 Savcı ve Hakim Hakkındaki İddianamenin Detayları

PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, o dönemde görev yapan 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan ve Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından tamamlanarak gönderildiği Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, haklarında soruşturma yapılan hakim ve cumhuriyet savcılarının, kolluk amir ve memurları ile sivil kişi konumundaki şüphelilerle fikir ve eylem birliği içerisinde, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", "siyasi ve askeri casusluk", "gizli kalması gereken bilgileri (devlet sırrı) açıklama ve bu suça teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "görevi kötüye kullanma" gibi suçları işlediğinin anlaşıldığı bildirildi.

"Kurye" aracılığı ile görüşme

Şüphelilerin, PDY örgütüne mensup "Yargı imamı- Yargı İmam Yardımcısı-Tayin Heyeti Üyesi- Ana Kadro, Üst Düzey Sorumlusu" olarak nitelendirilen şahıslarla onlarca telefon görüşmelerinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, bu görüşmelerin bir kısmında kurye olarak tabir edilen kişilerin aracı olarak kullanıldığı aktarıldı.

İddianamede, şüpheli hakim ve savcıların ABD, İspanya, Almanya, Avusturya, Britanya Hint Okyanusu, Sudan ve Fransa'daki irtibatlı oldukları örgüt üyeleriyle direkt ya da kurye yoluyla görüşmelerinin bulunduğu, farklı birimlerde çalışan şüpheli hakim ve cumhuriyet savcılarının yurtdışındaki aynı telefon numaraları ile görüşmelerinin örgütsel bağlantıyı ortaya koyduğu kaydedildi.

"PDY'ye finansal destek sağlayanlarla irtibatları var"

İddianamede, şüphelilerin doğrudan ya da birinci derecedeki akrabalarının PDY örgütüne finans sağlayan ve PDY kapsamında haklarında soruşturma yürütülen iş çevreleriyle ekonomik bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğine işaret edildi.

FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in, şüphelilerin de dahil oldukları örgüt üyelerine "www.herkul.org"isimli internet sitesinde yer alan "Bamteli" sohbeti olarak adlandırılan kısımda 20 Aralık 2015'te yayınlanan sohbetinde "kaçın" mesajı verdiği anlatılan iddianamede, şüpheli hakim ve savcıların "haklarında dava açılan kolluk amir ve memurları ile sivil kişi konumundaki şüphelilerle fikir ve eylem birliği içerisinde FETÖ/PDY kapsamında iddiaya konu suçları işledikleri, eylemler bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelilerin, yaklaşık 40 yıllık süreç içerisinde, yerli ve yabancı iş birlikçiler ile birlikte, Türkiye Devletini müstemleke haline getirme amaçlı, planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen bir organizasyonun parçası oldukları"nın anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüphelilerin üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmaları için 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 89. ve 90. maddeleri gereğince Yargıtayın ilgili ceza dairesinde haklarında kovuşturma açılıp, yargılanmalarının yapılmasına karar verilmesi talep edildi.

AA

Hukuk Haberleri

Adalet Bakanlığı’ndan yeni yargı reformu: Suç tipine göre farklılaştırılmış ceza infazı geliyor
Danıştay bazı davaları öncelikli inceleyecek
Yemek ücreti ödemek istemediği için bursu düşürülen öğrenciye para iadesi kararı
İlhom Bochayev Özbekistan'a iade edilirse iki çocuğu öksüz kalacak
Babaları öldü, anneleri sınır dışı edildi... 5 yetim çocuk Türkiye'de kimsesiz kaldı