"400 bin TL’lik halı" iddiası doğruysa sorumluların akıbeti ne olacak?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 401bin TL’lik halı aldığı ileri sürüldü!

HAKSÖZ HABER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu başkanlık ofisine el dokuma 401bin TL’lik halı alındığı iddia edildi.

Kurumumuz Makam Odalarında Kullanılmak Üzere 161 Metrekare Halı” adıyla açılan ihaleye katılan şirketler içinde “Şark Halı Pazarı” metrekaresi 2bin 500 TL’ye ihaleyi kazandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun hangi amaçla böyle bir halı kullanacağı hakkında bir açıklama yapılmazken iddialar cevaplanmayı bekliyor.

Türkiye’de her zaman var olan lüks ve şatafat merakı devlet ile toplum arasındaki ilişkileri geren hususların başında geliyor. Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik darboğaz ve buna eklenen pandemi koşulları düşünüldüğünde devletin yaptığı her lüzumsuz harcama daha fazla göze batıyor.

Bir devlet kurumunun ‘halı’ için harcadığı öne sürülen paranın 400bin TL olması ihtimali bile korkutucu! 400bin TL’ye neler yapılır diye sorduğumuzda verilebilecek çok fazla cevap vardır muhakkak. Ancak halı almak bunlardan birisi değildir!

Muhafazakar bir partinin iktidarı döneminde böyle bir şeyin yaşandığı iddiası çok sert tedbirlerle karşılık verilmesi gereken bir duruma işaret ediyor. Meseleyi ele alan sol-seküler sitelerin konuya yaklaşımında hep ‘müsrif AKP’ vurgusu dikkat çekiyor. Sanki devletteki israf bugün başlamış bir şeymiş gibi gösteren bu yaklaşım da hatalıdır.

AK Parti’nin bu tarz iddialar neticesinde yapması gereken bu durumu vesile bilip kurumlarında 400bin TL’lik aldığını öne sürülen ve kanıtlanan yöneticileri saf dışı bırakmasıdır. Çürük elmalar ayıklandığında geriye sağlam olanları kalacaktır. Eğer kimse kalmazsa en azından bu sepette çürük elmalara yer olmadığı anlaşılmış olacaktır!

Yorum Analiz Haberleri

"Suriye'den bize ne?" yaklaşımını besleyen körlük
Suriye devrimine çarpık ve indirgemeci yaklaşımlar
Yılbaşında normalleşen haram: Piyango
Yapay zeka statükocu mu?: ChatGPT'de cevaplar neye göre değişiyor?
Devrim ile derinleşen kardeşlik: Suriye & Türkiye