300 binin üzerinde Lübnanlı geceyi sokaklarda geçirdi

Katil İsrail, Lübnan’a kara harekatı başlattı ve işgal ordusuna ait zırhlı araçlar sınırı geçti. Lübnan'ın güney bölgelerine top atışları yapıldı, savaş uçakları ise Beyrut şehir merkezini bombaladı.

İşgal ordusu, Lübnan’a kara harekatı başlattığını açıkladı.

Operasyona “Kuzey Okları” adı verildiği belirtilen açıklamada, “Hizbullah hedeflerine sınırlı ve hedefli saldırılar başladı. Hava kuvvetleri ve topçu birlikleri operasyona destek veriyor. Hedef İsrail’e tehdit oluşturan noktalar” ifadelerine yer verildi.

İşgal ordusuna ait zırhlı araçlar Lübnan sınırını geçti, Lübnan’ın güneyindeki Mercayun Ovası, Ebl el-Saki, Hiyam ve Kefr Kila bölgelerine de top atışı ile saldırı düzenlendi. Savaş uçakları Beyrut şehir merkezini vurdu.

Lübnan ordusunun Siyonistlere yakın noktalardaki pozisyonlarını bırakarak 5 kilometre geriye çekildiği iddia ediliyor.

Tahliye çağrısı: “Hizbullah’ın tesislerine yakın bulunuyorsunuz”

İşgal ordusu, Beyrut’un güney bölgelerinde yaşayanlar için uyarı bildirisi yayınladı. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Leyleki, Haret Hreik, Borj El Brajneh bölgelerinde olup, somut haritalarda gösterilen binalarda ve onlara bitişik binalarda bulunan herkese: Sizler, Hizbullah terör örgütünün çıkarlarına ve tesislerine yakın bulunuyorsunuz, IDF bunlara karşı kararlılıkla eyleme geçecektir. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için binaları derhal terk etmeli ve onlardan en az 500 metre mesafeye uzaklaşmalısınız.”

ABD: “Bilgilendirildik”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in Lübnan’a kara operasyonuyla ilgili ABD’yi bilgilendirdiğini açıkladı.

Miller, “Şu anda bize bunların sınıra yakın Hizbullah altyapısına odaklanan sınırlı operasyonlar olduğunu söylediler, ancak bu konuda sürekli görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu. Miller, ayrıca her iki tarafa da gerilimi tırmandırıcı adımlar atmamaları ve ateşkesi kabul etmeleri çağrısında bulundu.

300 binin üzerinde insan geceyi sokaklarda geçirdi

Siyonistlerin Güney Lübnan ve Beyrut’un mahallelerine hava saldırılarından kaçarak evsiz kalan Lübnanlı sayısı 300 bini geçti.

Evlerini terk etmek zorunda kalanlar geceyi sokaklarda geçiriyor.

Kara harekatının başlamasından önceki saatlerde Lübnanlı yetkililer, İsrail’in hava saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısını 136 olarak açıklamıştı.

Yorum Analiz Haberleri

Radikal ve ılımlı ithamları altında İslamcılık
İran: “ABD söz verdi”
Türkiye vatandaşı ile evli olan üç çocuk annesi Suriyeli sınır dışı mı edilecek?
İran'ın mezhepçiliği Siyonistlere karşı ittifakın önünde en büyük engel!
Çocukları zararlı alışkanlıklardan korumanın yolu nitelikli din eğitiminden geçer!