13 Asker PKKya Yem Edilmiş!

13 askerin hayatını kaybettiği olayda 'görevi ihmal' iddiasıyla açılan davanın duruşmasında çarpıcı ifadeler yer aldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında 13 askerin hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın görülmesine başlandı. Çatışmadan kurtulan askerler ifadelerinde kaderlerine terk edildiklerini söylediler.

Davada, görevde ihmalleri olduğu iddiasıyla Albay Murat Toprak, Binbaşı Milbay Şahin, Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz ve Üsteğmen Necmettin Erdoğan yargılanıyor.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ndeki davada verilen ifadeler oldukça çarpıcıydı. Sanık Üsteğmen Mehmet Emin Karagöz, hatanın kendisinden değil bölge komutanlarından kaynaklandığını ileri sürdü.

Askerler YEM Edildi

Askerlerin çok yorgun olduğu halde bölgeye gönderildiğini belirten Karagöz, askerlerin "yem" edildiğini söyledi.

Mağdur Astsubay Koray Demiroğulları da, çatışmada kaderlerine terk edildiklerini ifade etti. Demiroğulları, çatışma sonrası kimsenin yardımlarına gitmediğini söyledi.

Duruşmada ifade veren diğer askerler de bölgedeki riskin bilinmesine rağmen operasyona gönderildiklerini aktardı.

İfade veren sanık, dinlenen tanık ve mağdurlar helikopterlerin geç geldiğini bu sebeple de çok kayıp verildiğini belirtti.

14 Temmuz 2011'de PKK’nın düzenlediği saldırıda 13 asker hayatını kaybetmiş, olayda bazı askeri yetkililerin ihmali olduğu ve yardıma giden birliklerin müdahalesinde gecikme yaşandığı ileri sürülmüştü.

 

Haber Haberleri

Bakan Fidan: Suriye'de İsrail ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz
Türkiye'den İsrail'in Suriye'ye yaptığı saldırılara tepki  
MHP ve DEM Parti ilk kez bayramlaştı  
Ramazan Bayramı yarın başlıyor  
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü hakkında soruşturma