100. Yıl Üniversitesinde Suriye Yararına Kermes

Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri Suriye yararına kermes düzenliyor.

Üniversite bünyesinde faaliyet yürüten Genç Hekimler Topluluğu ile Düşünce ve Medeniyet Topluluğunun organize ettiği kermes minibüs durağında üç gün boyunca açık kalacağı bildirildi.

Kermes organizatörlerinde ve Genç Hekimler Topluluğu üyesi Ercan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Hepimizin malumu Suriye’de Müslümanlar 3 yılı aşkın bir süredir zulüm altında. Beşar Esed, Kadın, çocuk ve yaşlı demeden bir toplumu katliama maruz bırakıyor. Zulüm kimden gelirse gelsin mazlumun yanında olmak şiarıyla biz ne yapabiliriz dedik ve şahitliğimizi ortaya koymak için Van’daki diğer İslami gruplarla birlikte ilaç kampanyası başlatmış bulunuyoruz.

İHH, Özgür-Der, Gökkuşağı derneği, Umut Işığı Derneği ve diğer İslami gruplar Van’da yaklaşık 6 aydır bir yardım faaliyetinde bulunuyorlar bu kampanyaya bizimde bir katkımızın olması için böyle bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti.

Ercan Erdoğan; hiçbir siyasi grup ve harekete bağlı olmadıklarını belirterek,  sadece ve sadece insani ve İslami hassasiyetlerimiz Suriye’de en asgari ihtiyaçlara dahi çok zor şartlarda ulaşan mazlum, mustazaf Suriye halkının gördüğü bu zulme sessiz kalamazdık dedi.

Kermes gelirleri  ilaç ve tıbbı malzeme için kullanılacak. Üç gün boyunca sürecek olan kermes yarın (Cuma günü) sona erecek.

Haksöz Haber / Tayfur Bayraklı

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı