1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Şehitler Dualarla Anıldı
Şehitler Dualarla Anıldı

Şehitler Dualarla Anıldı

Mavi Marmara ve Afganistan’da şehit olan kardeşlerimiz bugün Edirnekapı’da yapılan bir etkinlikle anıldı. Etkinliğe şehit aileleri ile dava arkadaşları katıldı.

20 Şubat 2011 Pazar 16:16A+A-

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırılarda şehit olan Furkan Doğan, Necdet Yıldırım, Cevdet Kılıçlar, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Fahri Yaldız, Cengiz Songür, Çetin Topçuoğlu ve İbrahim Bilgen ile Afganistan şehitleri Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş Edirnekapı Şehitliği'nde Kur'an-ı Kerim okunarak anıldı. Şehit Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım'ın mezarı başındaki anmaya şehitlerin aileleri, sevenleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Grup önce Mihrimah Camiinda bir araya gelerek sabah namazı kıldılar. Kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliği'ne geçildi.

Burada Kur'an-ı Kerimler okundu. Şehitler için dualarda bulunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, şehitler ayı olması dolayısıyla böyle bir anma düzenlediklerini söyledi. Kutluay, "Her iki kardeşimiz de şehit oldu. Biz de bu ay içerisinde onların hatıralarına sahip çıkarak, şehitlerimize dualar etmeliyiz. Ayrıca Mavi Marmara şehitlerimizin yanı sıra Afganistan'daki yetimhane çalışmamızı organize etmek için bölgeye giden ve uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız ile başka bir şehidimiz Metin Yüksel de burada yatıyor. Onlar için de dua ediyoruz" dedi.

Etkinliği organize eden Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ise her şehidin bir amaç uğruna vefat ettiğini belirterek, "Onların bıraktığı yerden devam etmeliyiz, onların bize emanet ettiği değerleri yaşatmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT