1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şehit Yahya Sinvar'ın otopsisi tamamlandı
Şehit Yahya Sinvar'ın otopsisi tamamlandı

Şehit Yahya Sinvar'ın otopsisi tamamlandı

Yahya Sinvar, 7 Ekim 2023'te siyonist işgal rejimine yönelik gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonunun planlayıcısı olarak gösteriliyordu.

19 Ekim 2024 Cumartesi 17:30A+A-

İşgal medyası Cuma günü, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta işgal askerleriyle "tesadüfen" girdiği çatışmada şehit olduğunu duyurduğu Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ın cenazesinin otopsisinin tamamlandığını bildirdi.

İşgal rejiminde yayın yapan Israel Today, Sinvar'ın cenazesinin otopsisinin Ebu Kebir Adli Tıp Enstitüsü'nde tamamlandığını ve “gizli” bir yerde tutulduğunu, bunun da cenazenin gelecekte bir pazarlık kozu olarak kullanılabileceğine işaret ettiğini açıkladı.

Otopsi sonuçlarına göre Sinvar'ın "başından vurulduğu ve bir top mermisinin düşmesi sonucu vücuduna şarapnel parçalarının isabet ettiği ve buna ilave olarak uzak mesafeden ateşlenen bir kurşunla hayatını kaybettiği" belirtildi.

Otopsiyi yöneten Dr. Chen Kugel gazeteye yaptığı açıklamada Sinvar'ın önce kolundan şarapnel parçasıyla ağır yaralandığını, buna bir füze ya da tank mermisinin neden olmuş olabileceğini söyledi.

Raporda Sinvar'ın yara aldığı kolundaki kan akışını durdurmak için demir bir tel ile turnike yaparak çatışmaya devam ettiği, ancak turnikenin yeterince güçlü yapılmadığı ve sağ kolun ön tarafının parçalanmış olduğu ifade ediliyor.

Siyonist ordu radyosu Sinvar'ın sol elinin işaret parmağının parmak izi tespiti için siyonistler tarafından şehadetinden sonra kesildiğini söyledi.

Açıklamaya göre 828. Tugay'a (Bislach) bağlı bir grup asker Refah kentinde ilerlerken üç Filistinli direnişçiye rastladı.

Siyonist askerler onların peşindeyken, Sinvar'ın diğer ikisinden ayrıldığı belirtildi.

İşgal güçleri daha sonra bir tankla direnişçilerin ikisinin bulunduğu binaya ve şehit Sinvar'ın girdiği diğer binaya ateş açtı.

İşgal medyası ve siyonist askeri yetkililer Sinvar'ın bölgede bulunduğuna işaret eden önceden alınmış bir istihbarat olmadığını, olayın tesadüfen geliştiğini itiraf etti.

Yahya Sinvar'a ait yayınlanan son görüntülerde sağ eli ağır yaralı ve yüzü örtülü olan Sinvar'ın, son anlarında bile yaklaşan insansız hava aracına bir sopa fırlattığı görülüyor.

Drone'un hareketi algılaması sonrasında binaya tekrar top atışı gerçekleştirilerek Yahya Sinvar şehit edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum