1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sapanca’dan Suriye’ye İnsanlık Taşındı
Sapanca’dan Suriye’ye İnsanlık Taşındı

Sapanca’dan Suriye’ye İnsanlık Taşındı

Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından toplanan yardımlar 11 Ocak Cuma günü Cuma namazının ardından dualarla Suriye’ye gönderildi.

12 Ocak 2013 Cumartesi 02:24A+A-

Suriye halkına ulaştırılmak üzere Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından toplanan yardımlar 11 Ocak Cuma günü Cuma namazının ardından dualarla Suriye’ye gönderildi.

Yaklaşık bir aydan bu yana yoğun bir şekilde çalışarak bir TIR una ulaşan Platform üyeleri Sapanca halkının göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını dile getirdiler.

Cuma namazının ardından Sapanca Rüstempaşa Camii önünde yapılan basın açıklamasını Platform sözcüsü SABED Başkanı Ömer SEVİM okudu.

Okunan basın açıklamasının ardından Sapanca İlçe Müftüsü Orhan ÖRNEK tarafından dua edildi. Yapılan bu çalışmanın gösterilen bu çabanın çok değerli olduğunu vurgulayan ÖRNEKemeği geçenlerden yardımda bulunan Sapanca halkından Allah razı olsun ve yapılan bu yardımlar hayırlara vesile olsun” dedi.

sapanca-20130110-1.jpg

sapanca-20130110-2.jpg

sapanca-20130110-3.jpg

sapanca-20130110-4.jpg

sapanca-20130110-5.jpg

sapanca-20130110-6.jpg

Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır:

SAPANCA’DA SURİYE HALKINI UNUTMADI

Yaklaşık iki yıldır komşumuz Suriye halkı dehşetin içinde yaşıyor. Suriye’nin insanları aylardır katliamlarla yok edilmeye çalışılıyor. İki yıldır Suriye’nin Müslüman kadınlarının iffetleri kirletiliyor. Beş binden fazla çocuk katledildi Suriye’de. Bunların yanında özgürlüğün kokusunu hissettiklerini söyleyen ve şehit olan arkadaşının silahını alarak katil Baas çetesine karşı direnmeye savaşmaya devam eden onurlu bir halk var Suriye’de. İki yıldır katliamlara karşı halkı korumaya çalışan aziz Müslümanlar mücahitler var Suriye’de.

Ve açlıkla mücadele eden on milyona yakın insan var Suriye’de. Ağır kış şartlarına karşı direnen milyonlar var Suriye’de. Yaralılarına ilaç bulamıyor Suriye halkı. Çocuklarına bot parke bulamıyor. Üşüyor insanlar Suriye’de. Kadınlar çocuklarına verecek ekmek bulamıyorlar.

Bizler de  Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu olarak  Suriye halkına yardım edebilmek için yaklaşık bir aydır toplamış olduğumuz gıda malzemelerini bugün buradan gönderiyoruz.Bize bu imkanı verdiği ve nasip ettiği için Rabbimize hamd ediyoruz.

Yüce Rabbimiz Mearic Suresinde 24 ve 25.ayetlerde müminlerden bahsederken mealen diyor ki ; “  Onlar, mallarında; isteyenler ve (isteyemeyip) mahrum kalanlar için belli bir hak bulunan kimselerdir.”Bizler de buradan hareketle harekete geçerek duyarlı Sapanca halkının yardımları ile bu yardımları toplayabildik.

Bu noktada yardımlarını esirgemeyen kardeşleri ve aziz Sapanca halkına hürmet ediyoruz. Bugünden itibaren Sapanca halkının eli Halep’in mazlum halkına uzanmıştır. Bugünden itibaren Sapancalıların elleri İdlib’te yaşayanların Şam’da yaşayanların ellerine uzanmıştır. Bugünden itibaren Sapanca’nın merhamet eli Hama’nın Humus’un kalbine uzanmıştır.Artık Sapanca halkı ile Suriye halkı ile kardeş olduğunun şahitliğini göstermiştir.

Sen bizim şahitliğimizi kabul et Allah’ım.

Her akıl sahibi bilir ki; mazlumun dinine mezhebine bakılmaz. Her akıl sahibi bilir ki; mazlumun direniş ekseninde olup olmadığı sorulmaz. Merhameti ve Adaleti önceleyen bir insan evvela zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer almalıdır. Her akıl sahibi bilir ki; Yüce Rabbimizin Nisa Suresinin 75.ayetinde buyurduğu gibi “Allah’ım bize katından bir yardım eden yolla bize katından bir koruyucu gönder“diyen erkekler kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılanlar için mücadele etmek gerekir.

Bizler umut ediyoruz ki; bugün Suriye halkına yapılacak her yardım ve Suriye halkı için ortaya konacak her dayanışma Rabbimizin hoşnut olacağı örnekliklerden olacaktır inşallah.

Ayrıca şunu da vurgulamak istiyoruz ki bugün buradan Suriye halkına gönderdiğimiz yardımlar ile görevimiz bitmiyor. İHH’nın öncüğünde devam eden bu yardım faaliyetleri Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edecektir.

Bizler de Sapanca Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Suriye’nin onurlu halkı, Suriye’nin Allah’tan başka kimseden yardım istemeyen şuurlu halkı, Katil Baas çetesinden kurtuluncaya kadar bizler onların yanında yer alacağız.

Bizler Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu olarak basın açıklamamızın sonunda hep beraber dua edelim istiyoruz:

Allah'ım bizler seni, meleklerini, yerde ve gökteki tüm varlıkları şahit tutuyoruz ki tek İlah sensin, senden başka İlah yok, Muhammed senin kulun ve resulündür.

Ey bizi işiten, gizlediklerimizi ve açık ettiklerimizi bilen Rabbim;

Ey sonsuz merhamet ve cömertliğe sahip olan Allah’ım; sen Suriye’deki ve yeryüzünün diğer coğrafyalarındaki zulüm gören Müslümanların durumlarını düzelt,

Sen en merhametli olansın.

Allah’ım onların sıkıntılarını gider, akan kanlarını durdur, hastalarına şifa ver, fakirlerini zenginleştir, ölülerine rahmet et, işlerine sahip çık.

Onları sağlarından, sollarından, üstlerinden ve altlarından gelebilecek şerre karşı koru. Allah’ım Katil Baas Çetesini ona destek verenleri onların yerli yabancı tüm işbirlikçilerini sana şikâyet ediyoruz.

Onların birliğini boz sahte direniş eksenlerini başlarına geçir, güçlerini zayıflat.

Allah’ım bizleri duaları kabul olanlardan eyle. AMİN.

Sapanca Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum