1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sapanca’da “Kıyame Suresi” Semineri
Sapanca’da “Kıyame Suresi” Semineri

Sapanca’da “Kıyame Suresi” Semineri

Sabed Derneğinde aylık olarak düzenlenen Hayat Kitabımız Kur’an seminerlerinin ikincisinde konuşmacı Süphan Öztekin “İnsanın Nefsine Karşı Şahitliği” ve Kıyame Suresi konulu programı sundu.

25 Aralık 2011 Pazar 00:07A+A-

Süphan Öztekin’in konuşmasının özeti.

1. ayetin Allah’ın Kur’an’da önemli olabilecek olaylardan önce yeminle başlamasına dikkat çekerek 2. ayete vurgu olduğunu söyledi. Öztekin ilk olarak nefsin tanımını yaptıktan sonra

Kıyame suresinde geçen 2.ayetteki “Yoo andolsun özünü eleştiren kendini kınayan nefse”  ayetinin ekseni etrafında şahitliği ve suresi bu genel çerçevede insanın kendi bireysel tercihlerini düzeltmesi ve kendi nefsine zulmetmemesi gerektiği vurgusunu Allah’ın ayetlerini anlamayanların hem kendi nefslerine hemde bulundukları coğrafyaya zulmettikleri vurgusunu yaptı. Daha sonra 3 ve 4. ayete de değinen Öztekin konuşmasına şöyle devam etti:  

İnsan organizması, en küçük parçasına varıncaya kadar eski bütünlüğüyle yeniden diriltilecektir; burada pekiştirilmiş açıklamanın arkasından bir de yeniden direnişe yönelik kuşkunun insan kemiklerini bir araya getiremeyeceğine ilişkin ön yargının psikolojik sebeplerine değinen Öztekin, bu sebebin insanoğlunun kötülük yapmak istemesi tutturduğu kötü yolda ilerlemek istemesi ve bu kötü yoldaki ilerleyişini hiçbir şeyin engellememesini istediğini vurguladı. Bundan dolayıdır ki ; yeniden dirilmeyi ve kıyamet gününü zayıf bir ihtimal olarak görüyor.“ dedi.

 Daha sonra Kıyamete vurgu yaparak kıyamet hakkında ayetler hakkında açıklamalar getiren Öztekin, 16 ile 19. ayetler arasında geçen Hz.Peygamber’in Kuran okurken acele etmemesi gerektiği ile ilgili iki görüşün olduğunu söyledi.

Son olarak insanın başı boş bırakılamayacak kadar değerli olduğunu ve bir meniden yaratılıp embriyoya dönüştüğünü erkek ve dişiden çiftler ürettiğini ve bunları yapan Allah’ın ölüleri diriltmeye gücünün elbette yeteceğini vurgulayarak sunumunu bitirdi.

 Sonrasında da soru - cevap bölümüne geçilerek program sonlandırıldı. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum