1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sapanca’da Fecr Suresi Semineri
Sapanca’da Fecr Suresi Semineri

Sapanca’da Fecr Suresi Semineri

SABED‘in on beş günlük periyodlarla düzenlediği Hayat Kitabımız Kur’an Seminerlerinde “Rabbe Yakınlaşmak ve Fecr Suresi semineri Yılmaz KARAKIŞ tarafından verildi.

13 Mart 2011 Pazar 00:30A+A-

Fecr Suresinin mealini okuyarak konuya giriş yapan Yılmaz KARAKIŞ daha sonra Kur'an'ın içi boşaltılan ve yanlış yönlendirilen Rabb kavramının anlam ve kapsamı üzerinde durdu.

Yılmaz KARAKIŞ Fecr suresi ve Rabb kavramı hakkında aşağıdaki konulara değindi.

-   Suredeki edilen yeminleri anlayabilmek için surenin tamamındaki vurgular ele alındığında görülecektir ki kâinatın tüm unsurlarının delil gösterilmektedir.

-  Dünyada insan akıl zekâ ve bazı diğer nitelikleri ile tasarruf hakkı verilerek yaratılmıştır fakat kendisi bunların hesabını vermeyecekmiş gibi davranmaktadır.

-   Surede belirtilen ve adları geçen kavimlerin ortak özelliklerinden bir tanesi de ahiret ve hesap gününe kayıtsız kalmalarıdır.

-   Şurası açık bir gerçektir ki ahreti inkâr eden kişi veya toplumlar hüsrana uğrarlar.

-   17.ayetle başlayan yetime ikramda bulunmamak, yoksulu doyurmaya teşvik etmemek, mirası sınır tanımaz bir şekilde yemek, malı bir yığma tutkusu ile sevmek Mekke toplumu hakkında en önemli ipuçlarını veren vurgulardır.

-  Bu vurgular aynı zamanda Müslümanların neye karşı nasıl tavır takınmaları gerektiğini de anlatan bir kapsamdadır.

-    Rabb kavramı iyi idrak edilmezse dini anlamak mümkün değildir. Bu takdirde anlaşılan bambaşka bir şeydir.

Konunun sonunda soru ve katkılardan sonra seminer sona erdi.

HABERE YORUM KAT