1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Samsun-Havza'da Suriye Halkı Yararına Kermes
Samsun-Havza'da Suriye Halkı Yararına Kermes

Samsun-Havza'da Suriye Halkı Yararına Kermes

Samsun - Havza'da Suriye Halkı Yararına Yardım Kermesi Düzenlendi.

20 Mayıs 2014 Salı 23:10A+A-

İHH İnsani Yardım Vakfı Havza gönülleri, İHH Amasya Temsilciği öncülüğünde başlatılan, 10 Şehit İçin Suriye Halkına 10 Tır İnsani Yardım Kampanyasına destek için, 10 gün süren bir yardım kermesi düzenlediler. Kampanya çerçevesinde Havza'dan 2 Tır Yardım Malzemesi gönderilmesi hedefleniyor.

31 Mayıs 2010’da Terörist İsrail tarafından Uluslararası sularda şehit edilen 9  Mavi Marmara şehidi ile, Temmuz ayında Mısır’da şehit edilen Esma  Bilataci adına, İHH Amasya İl Temsilciliği öncülüğünde başlatılıp, Amasya İlçeleri Merzifon, Taşova, Suluova; Tokat İlçeleri  Erbaa ve Turhal ile Samsun Havza İlçesi İHH gönülleri tarafından, Suriye'ye 10 tır İnsani Yardım Malzemesi Kampanyasına destek olabilmek amacıyla, Havza İHH gönüllüleri 10 gün süren bir kermes düzenlediler. 

Yoğun ilgiye mazhar olan kermes ile ilgili olarak İHH Havza gönüllüsü Bekir Kaya şu bilgileri verdi.

'' Suriye'de 3 yıldır devam eden katliamlar tüm hızıyla devam ediyor. Birçok Arap ülkesi ve   Batı'nın sessizliği, İran ve güdümündeki Lübnan Hizbullah'ınında direk katliama ortaklığıyla bu vahşet hız kesmeden devam ediyor. Adeta kendi kaderine bırakılmış Suriye'de tarihte görülmemiş bir insani yıkım gerçekleşiyor.

Bizler bu vahşete engel olamıyoruz. Fakat en azından onların yaralarını bir  nebze olsun sarmak ve  hesap gününde Rabbimizin huzurunda, mazeretimiz  olması  için başlattığımız kampanyaya, ''Müslüman Müslümanın kardeşidir'' imani ilkesi gereğince daha fazla katkı bekliyoruz. Havza'da gerçekleştirdiğimiz bu kermesimize katkıda bulunan tüm kardeşlere teşekkür ediyoruz.''

İHH Amasya Temsilcilisi Serdal Benli, 10 şehit için Suriye’ye 10 Tır İnsani Yardım malzemesi kampanyasında şu ana kadar 5 tırın hazırlandığını, kampanyaya destek vermek isteyenlerin yardımlarını kabul etmeye devam ettiklerini; Haziran'ın ilk haftası gönderilmesi planlanan yardım tırlarının Havzalı İHH gönüllülerince hazırlanan 2 tanesinin, dualar eşliğinde Havza'dan kaldırılacağını bildirdi.

Benli sözlerine devamla, Yardım Tırlarındaki İnsani Yardım Malzemelerinin, İHH Amasya Temsilciliği nezaretinde Hatay – Reyhanlı’daki İHH Suriye Koordinasyon Merkezi aracılığıyla Suriye içerisinde bulunan İHH'nın yardım depolarına indirildikten sonra,  Suriye içerisinde acil ihtiyaç olan bölgelerdeki gerçek ihtiyac sahiplerine, İHH’nın Suriye’deki partner Sivil Yardım Kuruluşları aracılığıyla ve İHH yetkilileri nezaretinde dağıtılacağın söyledi.

HABERE YORUM KAT