1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sakarya Özgür-Der’de “Suriye İzlenimleri” Semineri
Sakarya Özgür-Der’de “Suriye İzlenimleri” Semineri

Sakarya Özgür-Der’de “Suriye İzlenimleri” Semineri

Özgür-Der Sakarya Şubesinde “Suriye İzlenimleri” konulu bir seminer düzenlendi.

14 Mart 2013 Perşembe 00:26A+A-

Özgür-Der Sakarya Şubesinde Sakarya İHH Yetkilileri Ruhi ADEMOĞLU ile Muhammed Muaz ÖZARSLAN’ın sunumları “Suriye İzlenimleri” konulu bir seminer düzenlendi.

Suriye’de devam eden katliamlardan kaçarak mülteci kamplarında yaşamak durumunda  kalan on binlerce Suriye’li için yapılan yardım faaliyetlerine destek olmak ve toplanan yardımları ulaştırmak için Şubat ayı içerisinde Suriye’ye giden  ve burada  izlenimlerde bulunan İHH Yetkilileri Ruhi ADEMOĞLU ve Muhammed Muaz ÖZARSLAN Suriye’de tam bir insanlık  dramı yaşandığını vurgulayarak başladıkları programlarında İHH yardım ekipleri tarafından Halep’te yoğun ateş ve bombardıman altında yapılan yardım faaliyetleri ile yine değişik bölgelerde çekilen katliam ve zulüm görüntülerinin yer aldığı  video görüntülerini izlettiler.

Suriye’nin neresinden bakılırsa bakılsın bir imtihan aracı haline geldiğini ve adeta bir indikatör vazifesi gördüğünü vurgulayarak konuşmasına başlayan Ruhi ADEMOĞLU Suriye’de gördükleri karşısında yaşadığı şoku ve üzüntüyü üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala atamadığını geldikten sonra uzunca bir süre kendi çocuklarının yüzüne dahi bakamadığını belirtti. İnsanların en ufak bir yardıma dahi ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ademoğlu; yapılan tüm yardımların ihtiyaç sahiplerine bizzat ulaştırıldığına şahit olduklarını söyledi.

Mülteci kamplarında sağlıksız şartlarda bir hayatın sürdürüldüğünü ve Suriye’de hizmet veren İHH yetkililerin çok acı olaylara şahit olduklarını kendi ağızlarından dinlediğini hatta ailesinin bir çok ferdinin Şebbihalar tarafından katledilmiş bir hanımın görevlilere gelerek dört aydır yıkanamadığını ve son bir haftadır da namazlarını kılamadığını itiraf etmek durumunda kaldığını gözyaşları içerisinde anlattıklarını söyledi.

İnsanlık tarihi boyunca yaşanan en büyük trajedilerden birinin şu an yanı başımızda yaşandığını ve en azından insani olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğumuzu kuşanarak çalışmamız gerektiğini belirten Ruhi ADEMOĞLU yardım faaliyetlerinin tüm hızıyla devam edeceğini  ve bu insanlık dramı sona erene kadar da sürdürüleceğini vurguladı.

Suriye’de Baas Rejimine karşı direnen ve ülkenin bir çok kesiminde kontrolü ellerinde tutan Özgür Suriye Ordusunun halkın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek durumda olmadığını fakat temel hizmet ve ihtiyaçlara cevap verebilmek için organize olduklarına şahit olduklarını vurgulayarak konuşmasına başlayan Muhammed Muaz ÖZARSLAN kendilerinin ve Suriye’de halka yardım götüren diğer yardım kuruluşlarının tamamıyla duyarlı insanların yardımları ve dayanışmaları ile faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Suriye meselesinin tam bir turnusol vazifesi gördüğünü İHH olarak kendilerine ve diğer yardım kuruluşları hakkında oluşturulmaya çalışılan kuşkucu ve komplocu yaklaşımların tam bir dezenformasyon çalışmasının ürünü olduğunu ve bunun arkasında Nusayri hayranlığından gözleri kararmış kulakları sağırlaşmış ve  kalpleri katılaşmış gönüllü işbirlikçilerin olduğunu bildiklerini söyleyen ÖZARSLAN; İHH’nın kimsenin emrinde olmadığını Arakan’dan  Kuzey Afrika’ya kadar tüm coğraflayalarda inanmış duyarlı insanların bağışları ile mazlum ve müstazaf hale düşürülmüş hakların hizmetinde olduklarını belirtti.

Suriye’de direniş boyutunun da çok önemli olduğunu çocuğundan yaşlısına kadınından erkeğine kadar bu onurlu halkın direnişe inandığına şahit olduklarını söyleyen ÖZARSLAN; tüm karalamalara ve ithamlara rağmen üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceklerini vurgulayarak sunumunu bitirdi.

Sunumun ardından katılımcıların konuyla ilgili sorularına verilen cevaplar ve yapılan katkılardan sonra seminer sona erdi.

sakarya-20130314-01.jpg

sakarya-20130314-02.jpg

HABERE YORUM KAT