1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Sadece İnsan Derneği’nden Bangladeş’e sel yardımı
Sadece İnsan Derneği’nden Bangladeş’e sel yardımı

Sadece İnsan Derneği’nden Bangladeş’e sel yardımı

​​​​​​​Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği Bangladeş’in Feni kentinde başlayan sel felaketi sonrası acil yardım ekibi ile bölgeye intikal ederek selzedelere yardım dağıtmaya başladı.

11 Eylül 2024 Çarşamba 21:47A+A-

Güney Asya ülkesi Bangladeş’in Feni ve Chittagong kentlerinde Hindistan’ın baraj kapaklarını açması ve aşırı fazla yağan yağmurların sonucu sel felaketi meydana geldi. 11 milyon kişi yaşanan sel felaketinden etkilenirken, 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

1 Milyon Kişi Felaketten Etkilendi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William Spindler yaklaşık 1 milyon Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan Cox'sBazar bölgesinin de bu felaketten etkilediğini söyledi.

Diğer yandan Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği, Bangladeş’te acil yardım projesi başlattı.Dernek sel bölgesinde evleri sular altında kalan veya evlerinden dışarı çıkamayan selzedelere yardım malzemesi ve gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi.

Sandallarla Dağıtım Gerçekleştirdiler

Yolların sular altında kaldığı Feni bölgesinde Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği’nin acil yardım ekibi SAYEK, sandallarla dağıtıma çıktı. Bölgede sandallar ile selzedelere ulaşan ekipler acil yardım malzemesi ve gıda kumanyası dağıtımı yaptı.

Okul ve Yetimhaneleri Unutmadılar

Selin başlangıç noktası ve en çok etkilediği nokta olan Feni ve Chittagong kentlerinde dağıtım yapan Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği 10 bini aşkın selzedeye acil yardım malzemelerini ulaştırdı. Diğer yandan okul ve yetimhanelere ziyaretler gerçekleştiren SAYEK burada da gıda dağıtımlarına imza attı.

Siz de Sadece İnsan Uluslararası Yardım Derneği’nin yardım faaliyetlerine ulaşmak isterseniz sadeceinsan.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

ins-2.jpg

ins-3.jpg

ins-4.jpg

ins-5.jpg

ins-6.jpg

ins-7.jpg

ins-8.jpg

ins-12.jpg

ins-13.jpg

HABERE YORUM KAT