1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. SABED Seminerleri Sona Erdi
SABED Seminerleri Sona Erdi

SABED Seminerleri Sona Erdi

SABED Hayat Kitabımız Kur’an Seminerleri’nin sonuncusu olan Gelecek Tasavvuru ve Kureyş Suresi semineri SABED Başkanı Ömer SEVİM tarafından dernek merkezinde yapılan programla yapıldı.

03 Temmuz 2011 Pazar 00:00A+A-

Kureyş suresinin Arapçası ve mealini vererek konuya giriş yapan Ömer SEVİM daha sonra Kureyş’in oluşumu ile ilgili onların yaz ve kış yolculuklarının ne anlama geldiği ile ilgili ve en sonunda ilaf müessesesi ile ilgili tarihsel bilgiler verdi.

Kureyş’in ilk defa Kusay’ın iki oğlundan biri olan Abdümenaf’ın ortaya koyduğu ileri görüşlülük ve akılcı hamleler ile hiçbir saldırıya maruz kalmadan ticari faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu ortamın Peygamberimize kadar geldiğini ifade etti.

Herhangi bir olumluluk ya da olumsuzluğun sosyal veya toplumsal anlamda dahi olsa mutlaka bir arka planının olduğunu ve hiçbir şeyin durduk yerde kendiliğinden oluşmayacağına vurgu yaptıktan sonra Ömer SEVİM Kâbe’nin Rabbi vurgusuna değindi. Kâbe’nin Rabbi dendiğinden bunun en başta İbrahim (as) a kadar atıf olabileceğini ve temelde tevhidin sembolize edilmek istendiğini belirtti.

Soru cevap ve katkılarla devam eden kısımda ise Kureyş dendiğinde günümüzde ne anlaşılması gerektiği Peygamberimizin döneminde Kureyş’e yüklenen anlamın ne olduğuna ilişkin görüşler aktarıldı.

SABED Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği’nin gerçekleştirdiği Hayat Kitabımız Kur’an Seminerleri bu seminer ile birlikte son bulmuş oldu. Ömer Sevim programın sonunda sezon boyunca seminerleri sunan katkı yapan katılım gösteren tüm arkadaşlara teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT