1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Rakka Harabeye Dönmeden Öfkeleri Dinmeyecek”
“Rakka Harabeye Dönmeden Öfkeleri Dinmeyecek”

“Rakka Harabeye Dönmeden Öfkeleri Dinmeyecek”

PYD-ABD ittifakından sonra Rusya ve Esed Rakka’ya saldırı başlattı. Riva el-Hak Tugayı Komutanı Ebu Zeynep, “Şu an Rusya ve ABD Rakka’ya bedel ödetiyor.” dedi.

04 Haziran 2016 Cumartesi 06:05A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

2011 yılında başlayan Suriye direnişi ile birlikte Beşşar Esed rejimine karşı savaşan direnişçilerin Mart 2013’te ele geçirdiği ilk il olma özelliği taşıyan Rakka'ya, PYD-ABD ittifakından sonra Rusya-Esed işbirliğiyle saldırı başlatıldı.

2013 yılında Rakka'yı ele geçiren güçler arasında bulunan Riva el-Hak Tugayı Komutanı Ebu Zeynep, “Rakka, Esed'in elinden direnişçilerin aldığı ilk en büyük yerleşim birimiydi. 2014 yılında IŞİD hile yolu ile büyük bir katliam gerçekleştirerek şehri işgal etti. Şu an Rusya ve ABD, Rakka'ya bedel ödetiyor. Şehir iyice harabeye dönmeden öfkeleri dinmeyecek.” dedi.

“Yurdumuzdan Vazgeçmediğimizi Göstermek İçin...”

Halep Yerel Yönetim Meclisi öncülüğünde toplanan 8 ilçe temsilcisi, başkan seçimi gerçekleştirdi.

Münbiç, Ayn el-Arab (Kobani), Azez, Sifira, Çobanbey, el-Bab, Mera ve Afrin ilçe yerel yönetimlerinin oluşturduğu toplantı, Gaziantep'te yapıldı.

Bir araya gelen heyet IŞİD, Esed ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin işgali altında bulunan bölgelere yönelik sürgünde oluşturulan meclislerle bu beldelere dönük durum değerlendirmesi yaptı.

Suriye Türkmen Yüksek Konseyi Başkanı Samir Alo konuyla ilgili, “Bugün yaşanan zor şartlar, bir gün mutlaka sona erecek. Biz yurdumuzdan, ilçemizden vazgeçmediğimizi göstermek için bir araya geldik. Burada geleceğe dönük kararlar alarak teröre ve işgale teslim olmadığımızı dünyaya göstermek istedik.” dedi.

gaziantep.jpg

“İşgale Karşı Karlılık Hamlesi”

Hâlen çatışmaların bütün hızıyla sürdüğü Münbiç, Azez, Sifira başta olmak üzere PYD'nin işgal ettiği Afrin ve Ayn el-Arab'dan da temsilcilerin katıldığı sürgünde meclis toplantısı Halep Yerel Yönetim Meclisi tarafından organize edildi.

Halep Yerel Yönetim Meclisi Başkanı Brete Hacı Hasan, tüm bölgelerdeki isimlerin kendi beldelerine dönük kararları almaları adına gerçekleştirilen toplantının “işgale ve teröre karşı” kararlılık hamlesi olduğunu ifade etti.

Hacı Hasan, Halep'e bağlı PYD'nin tek taraflı kanton ilan ettiği, Ayn el-Arab ve Afrin ilçelerinden de temsilcilerin yerel meclis oluşumuna destek verdiğini, bu işbirliğinin Suriye halkının etnik farklılıklara rağmen bir arada yaşama iradesini gösterdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum