1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Prof. Dr. M. Nazif Şahinoğlu Hoca Vefat Etti
Prof. Dr. M. Nazif Şahinoğlu Hoca Vefat Etti

Prof. Dr. M. Nazif Şahinoğlu Hoca Vefat Etti

1970’li yıllardan bu yana çok sayıda talebe yetiştiren, akademik camiada İslami kimliği ile var olan, baskı ve dayatmalar karşısında ilkeli olmayı ve mücadele etmeyi tercih eden Prof. Dr. M. Nazif Şahinoğlu Hoca vefat etti.

11 Haziran 2018 Pazartesi 14:29A+A-

Türkiyeli Müslümanlar ve ilim dünyası ilkelerine bağlı değerli bir alimini daha kaybetti. 28 Şubat döneminin mağdur isimlerinden Prof. Dr. M. Nazif Şahinoğlu Hoca, bu sabah vefat etti.

Evli ve iki çocuk babası olan M. Nazif Şahinoğlu Hoca, İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım servisinde uzun bir süredir tedavi görmekteydi.

Birkaç seneden beri bilinci kapalı olduğu aktarılan Şahinoğlu Hoca’nın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı vefat ettiği öğrenildi.

Profesör Şahinoğlu'nun cenazesi, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası İstanbul'daki aile kabristanlığına defnedilecek.

MEHMET NAZİF ŞAHİNOĞLU HOCA KİMDİR?

Mehmet Nazif Şahinoğlu 1936 yılında Trabzon Vakfıkebir Güney (Esentepe) Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu 1952 yılında İstanbul’da dışarıdan bitirdi. 1959’da İstanbul Pertevniyal Lisesi’nden, 1960'da İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nden, 1963’te de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisinden mezun oldu. 1950 yılında okul dışından başlamış olduğu Arap dili ve edebiyatı öğrenimini kesintili bir şekilde de olsa tüm tahsili boyunca sürdürdü. İstanbul’un en seçkin hocalarından farklı ve değerli dersler almayı ihmal etmedi. 1963 yılında dışarıdan girdiği doktora sınavını başararak, doktora öğrenimine başladı. 1964 senesinde Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne Farsça asistanı oldu. 1966’da doktor ünvanını aldı. Askerlik görevini müteakiben bir yıl süreyle İran’da, yirmi ay kadar Fransa’da bilimsel araştırma yapmak amacıyla bulundu. 1973’de doçent ünvanını aldı. 1983 yılında profesör oldu. Akademik hayatının 29 yılı Erzurum’da geçti. 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi’ne geçti. 28 Şubat 1997 postmodern 28 Şubat darbe süreci ile başlayan baskılardan dolayı üniversite rektörü Prof. Dr. Beşir Atalay’ın görevden alınmasının akabinde kendisi de Kırıkkale Üniversitesi’ndeki idari görevlerinden istifa etti. 2004 yılında ise emekli olarak İstanbul’a yerleşmişti.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum
  • Ali Çakır / 25 Aralık 2019 03:32

    Kıymeti,değeri,önemi kelimelerle ifade edilemeyecek müthiş bir insan..Hakiki manasıyla çok muhterem bir üstad ve bir Osmanlı Beyefendisi..Rahlei tedrisinden geçme şerefine nail olmuş nice öğrencisinden biriyim bendeniz de..Bize edebi,ahlaklı olmayı,bilgiyi,metodolojiyi ve prensip sahibi olmayı öğretti..An itibariyle 62 yaşımdayım..Gerçek bir "bilim insanı" olma vasfını haiz hatıralarımda özenle ve saygıyla sakladığım neredeyse tek isim kendileri ve bir diğer samimi dostu Prof.Dr.Orhan Okay Beyefendi'dir..Allah her iki Zat-ı Muhterem'e de gani gani rahmetler eylesin..Mekanları en güzel cennetler olsun..!!

    Yanıtla (0) (0)
  • çapan arık / 11 Ekim 2019 09:14

    Mekanı cennet olsun Çok sevdiğim hocamdı

    Yanıtla (0) (0)
  • Halil İncekara / 11 Haziran 2018 22:18

    Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun inşallah

    Yanıtla (1) (0)