
PKK: Öcalan'ın 'Çözüm' Çağrısına Rağmen Savaş Sürecek
PKK liderlerinden Duran Kalkan, saldırılara devam edeceklerini söyledi.
PKK örgütüne yakın medya kaynaklarına konuşan Kalkan, son dönemde Abdullah Öcalan'ın basına yansıyan ifadelerine dair açıklamalarda bulundu.
"Öcalan ve HDP çözüm umudu yaratsa da savaşın süreceğini" dile getiren Kalkan, PKK'nın saldırılara devam edeceğini ifade etti.
PKK'nın kurucu lideri Öcalan ile 10 Ağustos'ta İmralı Cezaevi’nde görüşen avukatları, Öcalan'ın yeni mesajını kamuoyuyla paylaşmıştı.
Öcalan mesajında "Kürtlere yer açmaya çalışıyorum, gelin Kürt sorununu çözelim" demişti.
Eski HDP'li vekil Altan Tan TV5'te katıldığı programda Öcalan'ın "Kürt sorununda çözüm için hazırım" açıklamalarını değerlendirmişti.
Tan Kürt meselesinde bir çözüme ulaşmak için "PKK taktik değil stratejik olarak silah bırakmalı" derken, Öcalan'ın son açıklaması sonrası yeni bir 'çözüm süreci'nin mümkün olabileceğini söylemiş, Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yapabileceğini öne sürmüştü.
HABERE YORUM KAT
Silah batonlari , kandan beslenen efendiler ve 8sakligi marifet yatan Kandil aristokratları asla ateşkesten yana olmazlar ve barışa asla rıza göstermezler / izin de vermezler ... Devasa bir rant döngüsü var, barışa asla cevaz vermez ki !!
Yanıtla (0) (0)ÖCSPAN' ın örgüt üzerindeki hakimiyeti bitme aşamasına gelmiştir .. Sözü dinlenmeyen ve söylemleri kal'e alınmayan, köşeye sıkıştırılmış, işe yaramaz zayıf bir figür olarak köşesinde inzivaya çekilmiş fotoğrafı veriliyor ..
Şahinler grubu (efendilerine tamamıyla teslim olmuş kandan beslenen tayfa ) asla ve kat'a barış sözcüğünden hoşnut olmadıklarını her platformda dillendirmekten geri kalmıyorlar ..Bu konuda gayet açık ve net'ler ..
Vicdanllen belirtmek gerekirse;
AKP kanın durnasi ve barışın tesis edilmesi için ciddi adımlar attı , Parti içindeki ve tabandaki milliyetçi damara rağmen / Parti'nin erimesine göğüs gererek bedeller ödemeyi de ayrıca göze aldı...
Lakin süreci tıkayan yine PKK bin şahin grubu oldu ..
Tanrılar kana doymuyor, maşa olanlar değirmene kan götürmeyi marifet sayıyor .. Zarar goeren, olanlar ise , canlarını ucuz bir savaşa kurban eden/ edilen civan Kürt gençlerine oluyor .. maalesef ..