1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'daki silahlı saldırıda en az 11 polis öldü
Pakistan'daki silahlı saldırıda en az 11 polis öldü

Pakistan'daki silahlı saldırıda en az 11 polis öldü

Pakistan'ın Pencap eyaletinde polis güçlerini hedef alan saldırıda çok sayıda güvenlik gücü öldü ve yaralandı.

23 Ağustos 2024 Cuma 14:00A+A-

Yetkililer, silahlı kişilerin Pakistan'ın doğusundaki Pencap eyaletinde bir polis konvoyunu pusuya düşürerek en az 11 polis memurunu öldürdüğünü ve 7'sini yaraladığını açıkladı.

Perşembe günü Rahim Yar Han bölgesinin Kacha kasabasında meydana gelen saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Edinilen bilgiye göre polis memurları bölgede faaliyet gösteren hırsızları aramak üzere ıssız bir bölgede devriye gezerken pusuya düşürüldü. Polis, saldırganların silahlı bir grubun üyesi değil soyguncular olabileceğini söyledi.

Pencap'taki genel müfettişlik ofisinden yapılan açıklamada, “Konvoydaki araçlardan biri bozulunca haydutlar araçlara roketatarlarla saldırdı” denildi.

Güvenlik güçleri Pencap ve güneydeki Sind eyaletinde sık sık haydutlara karşı operasyonlar düzenliyor. Haydutlar kırsal ve ormanlık alanlarda saklanıyor ve bazen fidye yoluyla para kazanmak için adam kaçırma eylemleri gerçekleştiriyorlar. Son aylarda düzenledikleri saldırılarda da çok sayıda polis memurunu öldürdüler.

Kacha, yüzlerce ağır silahlı soyguncunun polisten kaçtığı İndus Nehri boyunca soyguncuların saklandığı yer olarak biliniyor.

Polis, düzinelerce soyguncunun son yılların en ölümcül saldırılarından birini gerçekleştirdiği sırada polis araçlarından birinin tarlalarda biriken yağmur sularından geçerken arızalandığını söyledi.

Başbakan Şahbaz Şerif bir açıklama yaparak saldırının faillerine karşı “derhal ve etkili bir şekilde harekete geçilmesi” çağrısında bulundu.

Pakistan son yıllarda silahlı grupların saldırılarında ciddi bir artışa tanık oldu ancak tek bir saldırıda bu kadar çok sayıda polisin ölmesi oldukça az görülen bir durum.

Pakistan hükümeti, ülke genelinde birçok eyalette faaliyet gösteren silahlı grupları baskı altına almak için on yıllardır mücadele ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT