Özgür Üniversiteli’nin 4. Sayısı Çıktı!
“Zihin konforunuzu bozan bir dergi” sloganıyla öne çıkan Özgür Üniversiteli dergisinin 4. sayısı genç kalemleriyle okuyucularıyla buluştu. Derginin kapak konusu Şeyh Said...
Üniversite gençlerinin çıkarmış olduğu Özgür Üniversiteli her ay bir şehidin hayatını konu edinmeye devam ediyor. Bu ayki sayıda kıyam önderi Şeyh Said'i kapağa taşıyan Özgür Üniversiteli dergisi; biyografi, makale, şiir, röportaj ve film tanıtımı gibi konularla okuyucusun karşısına çıktı.
Şeyh Said'i öne taşıyan 4. sayı, tam bir yıl önce Akdeniz sularını kanlarıyla al rengine çeviren Mavi Marmara şehitlerini de unutmamış.
Giriş yazısında "Harmancı" "Gemiler Yapmaya Devam" yazısıyla; derginin konu aldığı Şeyh Said kıyamından ve Mavi Marmara'dan bahsederken dergini misyonu ve kimliği hakkında da kısa bilgiler veriliyor.
Derginin içeriğinden kısaca bahsedecek olursak: "Onurlu Bir Kıyam Önderi: Şeyh Said" biyografisi ile Metin Aldemir ve "Kürdistan'da Bir Kıyam" yazısıyla Mehmet Ülsen; Şeyh Said'in hayatını, kıyam öncesi ve kıyam dönemlerini titizlikle kaleme almışlar. "Cahiliye Kardeşliği Zedeler" yazısıyla Mehmet Ali Kaçmaz kardeşliği zedeleyen cahili özellikleri maddeler halinde sıralamış. "Ay'a" adlı yazısını Ahmet Maruf Mavi Marmara'nın gazilerinden Çelebi Bozan'a ithafen yazmış. Yine "Mavi Marmara Şehitlerinin Kanı Ümmete Bereket Getirdi" röportajı ile Ozan Ahnas Çelebi Bozan ile Mavi Marmara'nın kazanımlarını, yolculuk öncesi ve sonrası üzerine bir röportaj yapmış.
"İslam" adlı kavramıyla Sedat Taşdemir İslam kavramını ve batı patentli ortaya çıkan kavramları harmanlayarak ve bunu ayetlerle güçlendirerek bir makale okurlara sunmuş. "Çöken Çatının Altında Kalıp Ölenler İçin" şiiriyle Umut İslam Ayar ve "Ateş ve Özgürlük" şiiriyle Vedat Çetinkaya dergiye farklı bir mizah katmışlar. "Gece Yürüyüşü" adlı yazısıyla Esra Mercan gece yolculuğuna çıkarmış! Derginin orta sayfasını Şeyh Said posteri dergiye farklı bir hava katmış.
"Kerwan Çû" yazısıyla Memhmet Ali Turgut Mavi Marmara şehitlerini tek tek kaleme alarak işlemiş. Turgut, gerek üslubu ve gerekse de mizahıyla farklı bir yazı sunmuş okurlara. Ali Alu, "İslam ve Batı Düşüncesini Tarihsel Gelişiminde Parçacı ve Bütünsel Yaklaşım"ı ele almış ve bunu titizlikle yazıya aktarmış. Kültür ve sanat bölümünde Kevser Beyazyüz, doksanlı yıllarda bir grup gazetecinin Diyarbakır'daki serüvenini anlatan "Press" filminin tanıtımını yapmış. Bu bölüme konuk olarak katılan Ali Ekber de "Görünenin Ardına Bakmak ve Bejan Matur" başlığı altında kürt sorununu ele alan Bejan Matur'un "Dağın Ardına Bakmak" kitabını ele alıp kitabın içeriği ve üslubunu açıkladıktan sonra kısa bir değerlendirme ile yazısını tamamlamış.
"Dünyevileşme ve tezahürleri" başlığı altında Erdal Zengin bir makale ele almış. Hıdır Apak "Umrede hissettiklerini" umre serüvenini okurlarla paylaşmış. "Kitaplardan Korkan Zalimler" öyküsüyle Elif Tuğrul ele aldığı konu ile dikkat çekmekte. Furkan Akdeniz "Ergenekon sürecine ilişkin bir değerlendirme" adlı yazısında Ergenekon sürecini başlıklar halinde kaleme almış. Son sayfasında ise Bektaş Yıldız'ın "Zulüm ve Başkaldırış" makalesi bulunuyor.
Acının başkenti Diyarbakır'da çıkarılan Özgür Üniversiteli dergisi her türlü zulme başkaldırıyor.
Dergi İletişim:
ozguruniversiteli.blogspot.com
0 412 228 74 57
Haber: Sedat Taşdemir
HABERE YORUM KAT