1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der’in Suriye’ye Yardımları Sürüyor
Özgür-Der’in Suriye’ye Yardımları Sürüyor

Özgür-Der’in Suriye’ye Yardımları Sürüyor

“Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu” Serêkanîyê’ye insani yardımda bulundu.

10 Şubat 2013 Pazar 11:03A+A-

“Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu”nun Suriyeli muhacir kardeşlerimize yardımları devam ediyor. Kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, Serêkanîyê’de bulunan Dır’ül Müslimin sorumlusu Ebu Vail’e Akçakale’de teslim edildi.

Bir kamyon un ile bir kamyonet dolusu ilaç, giyim, gıda ve battaniyelerden oluşan yardım malzemeleri Akçakale’de, Serêkanîyê’de bulunan Dır’ül Müslimin sorumlusu Ebu Vail’e seslim edildi.

Ebu Vail komutasındaki birlik tarafından Serêkanîyê’de açılan fırında ekmeğe dönüştürülen unlar, büyük yokluk ve sıkıntılarla boğuşan halka dağıtılarak, bir nebze olsun ekmek ihtiyaçları karşılanıyor. Yardımların halka ulaştırılmasında bizzat sorumluluk alan Dır’ül Müslimin Serêkanîyê sorumlusu Ebu Vail, yakın zamanda PYD ile yaşanan çatışmalar hakkında Islah Haber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Esad’ın PYD ile Muhalifleri çatıştırma planının Allah’ın da yardımıyla boşa çıkarıldığını ifade eden Ebu Vail, her iki taraftan da ağır kayıpların verildiği çatışmaların, sağduyulu görüşmeler neticesinde yaklaşık 20 gündür yerini sakin bir ortama bıraktığını belirtti.

Suriye’deki son durum hakkında da bilgi veren Ebu Vail, son zamanlarda Esad’ın hava kuvvetlerinde ciddi çözülmelerin baş gösterdiğini;  bazen uçaklarıyla bazen de uçaksız kaçan pilotlar nedeniyle, Beşşar’ın artık kendi pilotlarına dahi güvenemediğini söyledi. Köşeye sıkışan Esad’ın İran’dan getirttiği ve ücret karşılığında istihdam ettirdiği pilotların eliyle halkını bombalamaya devam etiğini vurguladı.

Ebu Vail, mücahitlerin morallerinin son derece yüksek olduğunu; Allah’ın da yardımıyla 6-7 ay gibi bir sürede Beşşar’ı devireceklerine inandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum