Özgür-Der'in Ortaokul-Lise Yaz Kampı Sona Erdi
Özgür-Der'in ortaokul ve liseli kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı düzenlediği yaz kampı sona erdi.
Zehra Türkmen / Haksöz Haber
Özgür-Der’in ortaokul-lise kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı düzenlediği yaz kampı bu yıl Düzce’nin Akçakoca ilçesi Alsa Tatil Köyü’nde yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destek verdiği “Dinlenerek Öğrenelim” isimli proje kapsamında 18-25 Haziran tarihleri arasında kız öğrenciler, 25 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında ise erkek öğrenciler kamp yaptı.
İstanbul, Ankara, Bursa, Bartın, Zonguldak, Sakarya, Adana, Tatvan, Van, Batman, Diyarbakır, Isparta, Antalya, Giresun, Çorum gibi illerden yaklaşık 120 erkek, 180 kız öğrencinin katıldığı kamp, öğrencilerin sorumlu ağabeyleri ve ablalarıyla tanışması ve kampın genel işleyişi hakkında bilgi almasıyla başladı.
Kız Öğrenciler
Kız öğrencilerin kampında Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla güne başlandı. Her gün bir yazarın konuk olduğu kampta yazarlar gençlerin doğası çerçevesinde konuşmalar yaptı. Lise gurubu Rıdvan Kaya’nın “İslami Şahsiyetin İnşası” kitabını okuyup değerlendirirken, ortaokul öğrencileri ise “Kulluk ve Sorumluluk Bilinci”, “İbadetlerin Hayatımızdaki Önemi”, “Müslüman Ahlakı ve Sözün En Güzelini Söylemek”, “Kan Kardeşliği ve İslâm Kardeşliği”, “İslâm Neden Temizliği Önemser?” gibi başlıkları işledi. Ayrıca her iki yaş grubunda da İslâm tarihi ve günümüzdeki önemli şahsiyetlerin örnek hayatları üzerinde duruldu.
Bazı akşamlar lise ve ortaokul öğrencileri “Kur’ân’da İnsan”, “Tüketim Kültürü”, “Sosyal Medyanın Kullanımı”, “Yaradılış ve Fıtrat”, “İbadetlere Neden İhtiyaç Duyarız?” gibi konuları çalışarak panel tarzında sunumlar yaptılar.
Kampımızın üçüncü günü öğrencileri ziyaret eden İsmail Ceyran, Hamza Türkmen ve Selahaddin Eş Çakırgil ağabeylerimiz, ortaklaşa hazırladıkları çiğ köftelerle öğrencilere ikramda bulundu.
Namazların cemaatle kılınmasına önem gösterilen kampta teravih namazı sonrası duâlar yapıldı. Her akşam öğrenciler iftar sonrası havuza girdi. Çeşitli aktivitelerin yanında özellikle son gece öğrencilerin hazırladığı “Suriyeli Muhacirler Kardeşimizdir” tiyatrosu büyük ilgi gördü. Kamp sonunda tüm öğrencilere kampa katılım belgesi verildi.
Erkek Öğrenciler
İkinci hafta kampa başlayan erkek öğrenciler ise, güne öğle namazı ve bir saatlik kitap okumayla başladı. Öğleyle ikindi arası ve akşam, iftara doğru olmak üzere öğrencilerle günlük iki ders yapıldı. Kız öğrencilerde olduğu gibi erkek öğrencilerin de programlarına misafir konuşmacılar katıldı.
Sahur yapıldıktan sonra sabah namazından önce öğrencilerle bir saat Kur’ân-ı Kerîm'den bazı âyetlerin Arapça’sı ve meâli okunarak üzerine tefekkür edilmeye çalışıldı ve bazı âyetler de meâlleriyle birlikte ezberlenmeye çalışıldı.
Ortaokulların derslerinde şu başlıklar konu edinildi: “Müslüman’ın Günlük Yaşamı”, “Nimet ve Şükür”, “Anne Babaya Karşı Sorumluluklarımız”, “Namaz”, “Gusül Abdesti”, “Hayatımızı Verimsizleştiren Bağımlılıklar”, “Musa ve Firavun Örnekliğinde Mısır ve Suriye”, “Hesap Gününe Hazırlık”, “İsraf ve Zamanı Düzgün Kullanmak”. Ayrıca ortaokul öğrencilerine her gün bir sûre ezberletilmeye çalışıldı.
Liselilerin ders konuları ise şöyleydi: “Yaradılış Gayesi”, “Yeryüzünü İmar ve İnşa Sorumluluğu”, “Kur'ân'ın Hayatı Tedricen İnşası”, “Resûllerin Örnekliği”, “Ümmet Bilinci”, “Müslüman Hayatında Ramazan ve Oruç”.
Liseliler ayrıca “Toplumsal Sorumluluğumuz ve Liseler” ile “Genlik ve İslami Mücadele Arasındaki Engeller” başlıklı iki forum gerçekleştirdi.
Kamp süresince namazlar cemaatle kılındı, namazın toplumsal değeri ve birlikteliği hissedildi. Teravih namazları kılındı, namaz sonraları topluca duâ edildi.
İftardan sonra, havanın güzel olduğu günlerde öğrenciler, abilerinin denetiminde tesisin havuzuna girdi.
Basketbol, voleybol, masa tenisi gibi spor faaliyetlerinde bulunuldu. Gruplara ayrılan gençlere, genel kültür ve İslami bilgilerini ölçen bilgi yarışmaları ve forumlar düzenlendi.
Düzenlenen etkinlikler ve oyunlarla öğrenciler sosyalleşme imkânı buldu ve birbirleriyle kaynaştı. Ayrıca hem kız öğrencilere hem de erkek öğrencilere Grup Kıyam marş ve ezgileriyle müzik dinletisi gerçekleşti.
Her iki grup içinde yapılan infak kutusuna öğrenciler harçlıklarıyla Özgür-Der Çocuk Kulübü’nün “Bayramınız Çocuk Olsun” kampanyasına destek vererek AFAD kamplarında kalan muhacir Suriyeli kardeşleri için yardım topladılar.
İki hafta boyunca kampa misafir olarak gelen ve öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren, Davut Çevik, Şirin Oruç, Hamza Türkmen, Selahaddin Eş Çakırgil, Günay Bulut, Abdurrahman Çeliker ve Şuayip Mekeç’e teşekkür ediyoruz.
Kampı düzenleyen Özgür-Der ailesine ve projeye destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da şükranlarımızı sunar, kampın gençlerimize hayırlar getirmesini ve bilinçli şahsiyet ve şahitlerden oluşan cemaat olma bilinci kazandırmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.
Ve iki hafta boyunca öğrenciler için emek veren ve onların gelecekte iyi nesiller olması için çaba gösteren tüm eğitimci arkadaşlara teşekkür ediyoruz.
Rabbim kardeşlerimizin çabalarını bereketli kılsın, amellerini boşa çıkartmasın.
HABERE YORUM KAT