1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. ÖZGÜR-DER’DEN PROTESTOYA DAVET
ÖZGÜR-DER’DEN PROTESTOYA DAVET

ÖZGÜR-DER’DEN PROTESTOYA DAVET

Özgür-Der, eğitim alanında süregelen dayatmalar arasında öne çıkan iki konuyu; ant dayatmasını ve milli güvenlik dersi zulmünü gündemleştirmeye devam ediyor.

15 Eylül 2010 Çarşamba 17:39A+A-

"Andımız" ve "Milli Güvenlik Dersi" Kaldırılsın!

Okullardaki "Andımız"  ve "Milli Güvenlik Dersi" dayatmasına yönelik birçok etkinlik düzenleyen Özgür-Der, son olarak 18 Haziran 2010'da yeni öğretim yılında bu dayatmalara son verilmesi talebiyle Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe vermiş ve 19 Haziran'da da Saraçhane Parkı'nda geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirmişti.

Gelinen süreçte yeni eğitim/öğretim sezonu açılmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığından herhangi bir adım atılmamış olması ve dilekçeye cevap dahi verilmemesi karşısında Özgür-Der, konuyu yeniden gündeme taşıyor.

İlköğretimde sabahları çocuklara ant içirilmesine ve liselerde Milli Güvenlik Dersleri dayatmasına son verilmesine yönelik talep ile 18 Eylül 2010 Cumartesi günü 15.00'te Fatih Saraçhane Parkı'nda kitlesel bir basın açıklaması düzenleyecek olan Özgür-Der, eğitimin özgürleştirilmesini isteyen tüm duyarlı insanları eyleme çağırıyor.

Militarist şartlandırmanın okuldaki uzantıları olan "Milli Güvenlik Dersleri" ve ırkçı/şoven "Andımız" zulmünün kaldırılması aynı zamanda referandum sonucuna yansıyan toplumsal taleplerin karşılanması hususunda bir tutarlılık testi de içermekte.

Okulların militarist tutum ve darbeci zihniyetle ülke çapında gerçekleşen hesaplaşmadan çok az etkilendiğini ifade eden Özgür-Der, duyarlı tüm kuruluşları ve toplumu harekete geçmeye davet ediyor.

HAKSÖZ-HABER

ETKİNLİK TAKVİMİ

İSTANBUL

"Milli Güvenlik Dersi ve Andımız Kaldırılsın!" talebini bir kez daha haykırmak için:

Tarih: 18 Eylül 2010 Cumartesi

Saat: 15.00

Yer: Saraçhane Parkı / Fatih

Davet: Özgür-Der

 

ÇORUM

"Milli Güvenlik Dersi ve Andımız Kaldırılsın!" talebini bir kez daha haykırmak için:

Tarih: 18 Eylül 2010 Cumartesi

Saat: 13.00

Yer: Çorum Merkez PTT Önü

Davet: Özgür-Der Çorum Şubesi

HABERE YORUM KAT

11 Yorum