1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der Üniversite Gençliği Dönem Açılışını Yaptı!
Özgür-Der Üniversite Gençliği Dönem Açılışını Yaptı!

Özgür-Der Üniversite Gençliği Dönem Açılışını Yaptı!

Özgür-Der Diyarbakır Üniversite Gençliği, çalışmalarına, İskender Paşa Konağı’nda verdiği kahvaltıyla başladı. Bayan öğrencilere yönelik olan etkinliğe, yaklaşık altmış üniversite öğrencisi katıldı.

08 Kasım 2015 Pazar 22:54A+A-

Özgür-Der Diyarbakır Üniversite Gençliği, çalışmalarına, Diyarbakır’ın nadide mekânlarından olan İskender Paşa Konağı’nda verdiği kahvaltıyla başladı. Bayan öğrencilere yönelik olan etkinliğe, yaklaşık altmış üniversite öğrencisi katıldı.

Kahvaltının ardından döneme ilişkin müfredat ve grup tanıtımı yapan üniversite komisyon ekibi, üniversite çalışmasına dönük sorumluluklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özgür-Der bayan üniversite çalışmaları sorumlusu Zeynep Narin ise ders grupları ve öğrenci evleri ile ilgili yaptığı kısa açıklamanın ardından gençlerin hayatın bütünlüğü içinde İslami kimliğimiz gereği üstlenmesi gereken vazifelerin kapsamı ve muhtevası bağlamında kanaatlerini paylaştı.  “Nasıl bir gençlik istiyoruz?” sorusunu peygamberlerin hayatlarından örneklerle cevaplayan Narin, “sekülerleşen dünyada, ifsadın giderek yaygınlık kazandığı ve derinleştiği bir çağda ıslah çabalarımızın özünü vahyin rehberliğinden, nebevi metod ve mücadele örnekliğinden aldığımız ilham oluşturmalıdır. Yüklendiğimiz ıslah sorumluluğunun gereğini yerine getirmeye çalışarak Rabbimizin rızasını kazanmak bizim en büyük arzumuz olmalıdır. ” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Program katılımcı öğrencilerin soru ve isteklerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.

diyarbakir-201511109-01.jpg

diyarbakir-201511109-02.jpg

diyarbakir-201511109-03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum