1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der Genel Merkez ve Şubelerinden Davet
Özgür-Der Genel Merkez ve Şubelerinden Davet

Özgür-Der Genel Merkez ve Şubelerinden Davet

Özgür-Der, başta “Andımız” dayatması ve okullarda başörtüsü yasağının kaldırılması olmak üzere eğitimle ilgili talepleri yine bir protesto eylemiyle duyuracak.

16 Eylül 2011 Cuma 10:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der, eğitim alanında süregelen dayatmalar arasında öne çıkan konuları gündemleştirmeye devam ediyor.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da biri Saraçhane Parkı ve biri Beyazıt Meydanı’nda olmak üzere iki ayrı eylem düzenleyen Özgür-Der, eğitimle ilgili bu yılki eylemlerin üçüncüsünü Cağaloğlu’ndaki Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde yapacak. Her yıl olduğu gibi bazı Özgür-Der şubeleri de bulundukları şehirlerde aynı konuyu gündeme taşıyacaklar.

Eylemlerde şu talepler dile getiriliyor: İlköğretimde devam eden başörtüsü yasağına, her sabah çocuklara okutulan “Andımız” zulmüne ve eğitim-öğretimdeki ırkçı müfredata son verilmesi; ayrıca liselerde okutulan Milli Güvenlik Bilgisi dersinin kaldırılmasını, kesintisiz eğitim zulmünün son bulmasını ve anadilde eğitim özgürlüğü…

İstanbul’daki eylem, 17 Eylül Cumartesi günü Cağaloğlu’ndaki Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde saat 14.00’te yapılacak. Ayrıca Tatvan’da, Sakarya’da ve Diyarbakır’da da Özgür-Der şubeleri tarafından protesto eylemleri düzenlenecek. İşte ayrıntılar:

“ANDIMIZ” DAYATMASINA ve BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA SON!

TATVAN

Tarih: 16 Eylül 2011 Cuma

Saat: 13.00

Yer: İbadullah Camii / Tatvan

Davet: Özgür-Der Tatvan Şubesi

***

DİYARBAKIR

Tarih: 17 Eylül 2011 Cumartesi

Saat: 12.00

Yer: AZC Plaza Önü / Ofis

Davet: Özgür-Der Diyarbakır Şubesi

***

İSTANBUL

Tarih: 17 Eylül 2011 Cumartesi

Saat: 14.00

Yer: İl Milli Eğitim Müdürlüğü / Cağaloğlu

Davet: Özgür-Der Genel Merkezi

***

SAKARYA

Tarih: 18 Eylül 2011 Pazar

Saat: 12.30

Yer: AKM Önü

Davet: Özgür-Der Sakarya Şubesi

***

ÖZGÜR-DER GENEL MERKEZİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA:

Okullar Başörtüsü Yasağı, ‘Andımız’ ve Kesintisiz Eğitim Zulmü İle Açılıyor!

Yeni bir eğitim yılı daha baskı ve dayatmalarla açılıyor. Devletin eğitim alanında sürdüre geldiği dayatmalara karşı tepkilerimizi ve taleplerimizi 17 Eylül Cumartesi günü Cağaloğlu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 14.00’da bir basın açıklamasıyla seslendirmeye devam ediyoruz.

Eğitim alanı Türkiye’de resmi ideolojik baskı ve dayatmaların en yoğun yaşandığı alanların başında geliyor. Devlet okulu adeta kışlalaştırmış durumda ve öğrenciler sistematik bir yönlendirme faaliyetine maruz bırakılıyorlar.

28 Şubat zulmünün bir uygulaması olarak icra edilen kesintisiz eğitim adı altında İmam Hatip Okullarının orta kısımlarının kapatılmasının üzerinden tam 14 yıl geçti. Devlet bir yandan 8 yıllık eğitimi zorunlu kılmakta ama aynı devlet genç kızlarımızın başörtülü eğitim görmelerine ise izin vermemekte.

Çocuklarımız daha okul kapısından içeri girdikleri andan itibaren ant töreni adı verilen tam bir şartlandırma ve inkar operasyonuna muhatap kılınıyorlar.

Lise 2. Sınıflarda zorunlu okutulan Milli Güvenlik dersleri sadece içeriğindeki düşmanlaştırıcı, militarist yaklaşımı ile değil, askerlerin öğrenci ve öğretmenleri fişleme zemini olması açısından da tam bir zulüm aracı şeklinde işlemekte.

Türkiye’de İngilizce eğitim yapan, Almanca, Fransızca, İtalyanca eğitim yapan okullar var ama milyonlarca Kürt vatandaşın eğitimde ana dillerini kullanmaları yasak!

Tüm bu anlamsız baskılara, inancımıza ve kimliğimize yönelik dayatmalara karşı sessiz kalmak zulme boyun eğmektir. Tüm duyarlı kardeşlerimizi çocuklarımızın ve kimliğimizin özgürleşmesine yönelik taleplerimizi elbirliğiyle yükseltmeye çağırıyoruz.  

Özgür-Der

HABERE YORUM KAT

3 Yorum