1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Özgür-Der Gençliği İFM önünde haykırdı: Siyonizmin işbirlikçilerini Türkiye’de istemiyoruz!
Özgür-Der Gençliği İFM önünde haykırdı: Siyonizmin işbirlikçilerini Türkiye’de istemiyoruz!

Özgür-Der Gençliği İFM önünde haykırdı: Siyonizmin işbirlikçilerini Türkiye’de istemiyoruz!

Özgür-Der Gençliği, EXPO SAHA'da Siyonist çeteye silah tedarik eden şirketleri protesto için bir araya geldi.

26 Ekim 2024 Cumartesi 13:04A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyonist işgal çetesi Gazze'deki katliamlarını emperyalist devletlerin desteği ile sürdürüyor. Milyonlarca dolar değerindeki silah anlaşmalarıyla ayakta duran Siyonist rejime silah tedarik eden şirketlerden birisi olan BAE Systems, İstanbul Fuar Merkezi'ndeki EXPO SAHA'ya katıldı.

Özgür-Der Gençliği ise EXPO Saha önünde Siyonist çeteye silah tedarik eden şirketi protesto için bir araya geldi.

İFM'nin içinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından söz alan Muhammed Onur Yıldırım, Fransa'daki fuardan bile çıkartılan işbirlikçi BAE Systems'in Türkiye’deki varlığının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Dile kolay bir yıldan fazla ufacık bir alan aralıksız bir şekilde bombalanıyor. Paramparça edilmiş bedenler, annesinin cenazesini poşetleri koyan çocuklar, yavrusunun bedeni kucağında koşan anneler babalar her gün bu görseller ile uyanıyor bu görseller ile uyuyoruz. İnsan olanın vicdanının kaldıramadığı acziyefinin altında edildiği utandığı görseller bunlar... Geçtiğimiz hafta içinde bombalanan Cebeliye kampında bu görseller bile gelmiyor artık. Çünkü bu görselleri çekecek gazetecileri de katlettiler. Kimseden haber alınamadı. Kimsenin akıbeti bilinmiyor.

Bunca zulme rağmen, kısıtlı imkanlar ile Gazze halkı ve Kassam Tugayları direniyor. Hem de kendi yaptıkları silahlar ile... Ve bu süreç şunu da gösterdi ki Batının koşulsuz silah desteği bu Siyonistleri ayakta tutuyor. Siyonistlere bu silah desteğini sağlayan şirketlerden birisi olan BAE Sytstem, Fransa da engellenirken Türkiye de fuarda stand açabiliyor. Bugün İFM önünde bu canileri Türkiye de istemediğimizi haykırmak için toplandık."

Özgür-Der Gençliği adına basın açıklamasını okumak için Talha Kılıç söz aldı.

Genç Hareket, Tevhid Dergisi, Hür Genç tarafından desteklenen eylemde "Kassam'a Hamas'a silah gönderin!", "Siyonizme lanet mücahide destek", "Siyonizme değil Filistin'e destek ver" sloganlarıyla eylem sona erdi.

ozguruniversitegengligi-20241026-01.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-02.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-03.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-04.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-05.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-05-01.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-06.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-07.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-08.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-09.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-10.jpg

ozguruniversitegengligi-20241026-11.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

SİYONİST ÇETENİN İŞBİRLİKÇİLERİNİ TÜRKİYE’DE İSTEMİYORUZ!

Bir senedir tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de insani ve vicdani tüm değerler ayaklar altına alınıyor. Siyonist işgal rejimi ve onun destekçisi olan emperyalist devletler ellerindeki bütün imkânları seferber ederek bir halkı yok etmeye çalışıyorlar. Gazzeli Müslümanlar ise zalimlerin zorbalığına karşı insanüstü bir duruşla direnerek insanlığın şerefini ve haysiyetini koruma mücadelesini sürdürüyorlar.

Bugün artık dünya Siyonist çetenin destekçileri ve özgür Filistin’in destekçileri olmak üzere ikiye bölünmüş durumdadır. Bir tarafta endüstri devleri tarafından inşa edilmiş büyük bir teknolojik ve askeri üstünlük söz konusuyken diğer tarafta ise Allah’a karşı kulluk bilinciyle hareket eden muvahhidler ordusu vardır. Özgür-Der Gençliği olarak gerçek zaferin ancak ve ancak Allah yolunda cihad edip sabırla direnişi sürdürmek olduğunu bir kere daha tüm dünyaya hatırlatmak istiyoruz. Kassam Tugayları kısıtlı imkânlarla destan yazarken Siyonist işgal ordusu ise Gazze'nin hiçbir yerinde tahakküm kuramamaktadır. O halde Siyonist katliamların sürüyor olması direnişin değil insanlığın sorunudur!

Siyonist katliam şebekesine milyonlarca dolar değerinde silah yardımı yapan emperyalist ülkeler Gazze’ye insani yardımların girişini sağlamak için kılını dahi kıpırdatmıyor. Dünya halkları aylardır Siyonist çeteye karşı Filistin’in özgürlüğünü haykırmak için Berlin’den Madrid’e New York’tan Tokyo’ya kadar yüzbinlerce insanın katılımıyla yürüyüşler düzenlerken sansüre ve baskıya maruz kalıyorlar. Türkiye’de ise Hamas’ın varlığının ve direnişinin meşruiyetini açıkça ilan ederek büyük bir sorumluluğu yerine getiren siyasi iktidarın, bu söylemlerine aykırı ve hatta tersi işlere imza atması büyük bir zafiyettir.

Daha birkaç gün önce menfur bir saldırı ile katil PKK tarafından hedef alınan TUSAŞ olayının yankıları sürerken, Avrupa'nın en büyük silah ve savunma sanayi fuarlarından birisi olan SAHA EXPO’ya Siyonistlere yüklü miktarda silah satışı yapan BAE Systems isimli şirketin katılmasına izin verilmesi düpedüz rezilliktir! Hatta geçtiğimiz gün bu iddiaları gündemleştirmek için fuar alanında farkındalık çağrısında bulunan Adem Özköse ve Enis Toprak gözaltına bile alındı. Yetkili isimler acilen şu soruların cevabını vermelidir:

- Türkiye’de Siyonist çetenin silah tedarikçilerini protesto etmek neden gözaltı sebebi oluyor?

- ⁠Türkiye’nin savunma sanayine önemli ölçüde katkı sağlayan firmaların yöneticilerinin kurduğu SAHA EXPO oluşumu iktidar söyleminin tersi icraatlara nasıl izin verebiliyor?

- ⁠Katil destekçilerinin bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafında desteklenen fuarda ne işleri var?

Türkiye’den beklenen Kassam Tugayları’na gerekli teçhizat ve donanımı sağlayarak Siyonist barbarlığın sona erdirilmesi için tüm imkânlarını seferber etmesidir. Mücahitlere yollanacak olan silahlar tüm insanlığın ortak sorunu haline gelen Siyonist yayılmacılığın son bulmasını sağlayacaktır. Bunu yapamazken Siyonizm işbirlikçilerinin ellerini kollarını sallayarak Türkiye’de dolaşabilmeleri kabul edilmesi mümkün olmayan bir rezalettir!

Gazze halkı ve direnişçiler Siyonist barbarlığa karşı tıpkı şehit lider Yahya Sinvar gibi kanlarının son damlasına kadar savaşırken Siyonist çetenin destekçilerini Türkiye’de misafir etmek açıkça Filistin halkına ihanet etmektir!

Siyonist katilleri silahlarıyla donatan BAE Systems gibi soykırım işbirlikçilerini Türkiye’de istemediğimizi İstanbul Fuar Merkezi’nin önünde tüm dünyaya ilan ediyoruz!

KATİLLERE DEĞİL MÜCAHİTLERE SİLAH GÖNDERİN!

YAŞASIN FİLİSTİN CİHADIMIZ!

YAŞASIN ÖZGÜR GAZZE!

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum