GİRİŞ
Müslümanların kıvancı, alnımızın akı, Filistin halkının yılmaz iradesinin tecellisidir intifada. İşgale, cinayete, katliama, yıkıma, fesada kısaca zulme karşı onurlu duruş ve direnmenin adıdır intifada. İşgal altındaki Filistin'de Siyonist askerlere taş atan çocuklar, kendilerini feda eden istişhad eylemcileri ve bir halkın topyekün mücadelesidir intifada. Peki, Filistin'deki bu mücadeleye neden intifada denmiştir? Cihad, nidal ve direniş kavramları yerine intifada kelimesinin seçilmesi tesadüf olmasa gerek. Arapça olan intifada kelimesi (Ne-Fe-Da) kökünden türemiştir. Bu kelime ve türevlerinin anlamlarına baktığımızda Filistin direnişinin nerdeyse tüm yönleri kapsadığını ve Filistin halkının içinde bulunduğu ortama ince vurgular yaptığını görürüz. İntifada kavramının içerdiği çeşitli anlamların yorumunu sizlere bırakarak aynen aktarıyoruz:
İntifada; "mal ve azığın tükendiği", "açlık ve yokluğun" had safhaya ulaştığı andır.
İntifada; bedeni saran "humman" ateşine vücudun tepkisi olan "titremedir."
İntifada; "hareket etmek", "kımıldamak" ve "silkinmektir."
İntifada; her türlü "kirden", "pislikten" ve günahtan "arınmadır", "temizlenmedir."
İntifada; solmuş yaprakları dökülsün, olgunlaşmış meyveleri toplansın diye "ağacı silkelemek, sallamaktır."
İntifada; "bağın çiçek açmasıdır."
İntifada; "berekettir", "üretkenlik ve doğurganlıktır."
İntifada; "okumaktır."
İntifada; yolunu yitirmiş insanlara "izcilik ve öncülük yapmaktır."
İntifada; "vatanı koruyup, kollamaktır."
İntifada; "yurdu düşmanlardan, haydutlardan, eşkıyadan ve hırsızlardan temizlemektir."
İntifada; "yolun güvenliğini sağlamak ve düşmandan emin kılmaktır."
İntifada; umutların tükendiği anda açan "son başaktır."
***
Üçüncü yılını doldurmakta olan Aksa İntifadası, Filistinlilere ve Müslümanlara büyük kazanımlar sağlamıştır. Bu süre zarfında 3 bini aşkın kişi yaşamını yitirmiş, on binden fazla insan yaralanmıştır. Bu kayıpların üçte birini işgalci Siyonistler oluşturmaktadır ki bu zayıf bırakılmış bir halk için ciddi bir başarıdır. Filistinliler, 1 Aralık 1987'de alevlenen birinci intifadayla kendi özgürlüklerini kazandılar. 28 Eylül 2000'de Şaron'un Mescid-i Aksa'ya yaptığı provakatif ziyaret sonucu tutuşan Aksa İntifadası'yla da Müslümanlara özgürlüğü öğrettiler. Siyonist işgale karşı yıllardır azim ve fedakarlıkla sürdürülen Filistin halkının onurlu direnişi intifada, özgürlüğe susamış tüm halkların ilham kaynağıdır.
Ahmet Varol'un Kudüs Dergisi için hazırladığı Aksa İntifadası Kronolojisini bilgisinize sunuyoruz:
Kronoloji
28 Eylül 2000: İşgal devletinin şu anki başbakanı aynı zamanda Likud Partisi'nin genel başkanı olan, Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusu olması sebebiyle de "Beyrut kasabı" olarak anılan İsrail Savunma Bakanı Ariel Şaron'un kutsal Mescidi Aksa'ya provakatif bir ziyaret (baskın) düzenlemek için teşebbüste bulunması. Filistinliler Şaron'un girişimini önceden bildiklerinden Mescidi Aksa'da toplanıp engel oldular ve bu durum çatışmalara sebep oldu. Bu çatışmalarda 29 Filistinli, 25 işgalci yaralandı.
29 Eylül 2000 Cuma: Şaron'un kutsal Mescidi Aksa'ya provakatif ziyaret için ikinci teşebbüsü. Bu olay Aksa İntifadası'nın kıvılcımını çakan hadise oldu. Şaron'un bu girişimiyle birlikte de çatışmalar meydana geldi ve 7 Filistinli şehit olurken 200 Filistinli de yaralandı. İşgalcilerden ise 14 asker, 14 yahudi yerleşimci yaralandı. Ayrıca 7 yabancı, işgalcilerin saldırılarında yaralandı. İşgalcilerin saldırılarına hedef olarak yaralananların 7'si de gazeteciydi.
1 Ekim 2000: İşgal güçleri helikopterlerle, tanklarla ve füzelerle Filistinlilerin köylerine saldırı düzenlediler.
1 Ekim 2000: Aksa İntifadası'nın sembolü haline gelen Muhammed Cemal ed-Durre, Gazze'de babasının arkasına sığındığı sırada işgalcilerin saldırılarına uğrayarak şehit oldu.
2 Ekim 2000: İşgalcilerin saldırılarında 11 kişi öldürüldü, 292 kişi de yaralandı. Bunların birçoğu 1948'de işgal edilmiş bölgelerdendi. Bu saldırılarla ve saldırılara karşı verilen direnişle çatışmalar bütün Filistin topraklarına yayıldı.
3 Ekim 2000: İşgalcilerin saldırılarında 4'ü Gazze'de 1'i 1948'de işgal edilmiş bölgelerde toplam 5 kişi şehit edildi, 40'ı Gazze'de olmak üzere onlarca kişi de yaralandı.
6 Ekim 2000: İşgal güçleri Mescidi Aksa'da namaz kılanlara saldırdı. Bu yüzden caminin avlusunda işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar çıktı. Bu olaylarla birlikte bütün dünyada İsrail'e karşı protesto eylemleri de yayılmaya başladı.
7 Ekim 2000: Üç İsrail askeri Hizbullah milisleri tarafından esir alındı. Bunun üzerine bütün uluslararası güçler İsrail askerlerinin hayatlarının güvenceye alınması ve serbest bırakılmaları için harekete geçtiler. ABD Dışişleri bakanı Lübnan'ın Washington büyükelçisine bir uyarı yazısı gönderdi. BM Genel Sekreteri'nin özel temsilcisi o zamanki Lübnan başbakanı Selim el-Hıss ile bu konuda özel bir görüşme yaparak, İsrail askerlerinin hayatlarının güvenceye alınmasını istedi. Mısır cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Lübnan cumhurbaşkanını telefonla arayarak meselenin çözülmesi için girişimde bulunmasını istedi. Oysa Aksa İntifadası'nın başlangıcından o tarihe kadar işgal güçlerinin saldırılarında 110 Filistinli şehit edilmiş, 2800 Filistinli de yaralanmıştı. Buna rağmen uluslararası güçlerin İsrail'e karşı söze gelir bir teşebbüsleri olmamıştı. Dolayısıyla söz konusu olay dünyaya hakim güçlerin iki yüzlülüğünü, siyonizm taraftarlığını ortaya koyması açısından oldukça dikkat çekici bir gelişme olmuştu.
8 Ekim 2000: İşgalcilerin saldırılarında 3 Filistinli şehit oldu, onlarcası da yaralandı. Bu tarihte gece yarısından itibaren, İsrail başbakanı Ehud Barak'ın intifadayı durdurmaları için Arafat yönetimine tanıdığı süre doluyordu. Normalde Arafat'ın kontrolünde olmayan intifadayı sürdüren Filistinliler ise intifadayı durdurmak için İsrail askerlerinin Filistinlilerin bulunduğu tüm bölgelerden çekilmesini şart koştular.
12 Ekim 2000: İsrail uçakları özerk yönetimin Gazze, Eriha, el-Halil ve Nablus'taki binalarını bombaladılar. İşgal devletinin başbakanı Barak, bu saldırıların sorumlusunun özerk yönetim olduğunu iddia etti. İleri sürdüğü gerekçe ise Ramallah'ta yerel kıyafetlerle casusluk yapan üç İsrail askerinin halk tarafından dövülmesine özerk yönetim yetkililerinin engel olmamasıydı. Arafat ise bu saldırıların Filistinlilere karşı geniş çaplı savaş ilanı anlamına geldiğini ifade etti.
14-17 Ekim 2000: Filistin'deki "şiddet"in durdurulması için ABD'nin öncülüğünde Mısır'ın Şarmu'ş-Şeyh kasabasında Arap ülkelerinin Dışişleri bakanları arasında bir toplantı düzenlendi. Filistin özerk yönetiminin lideri Arafat'ın bu toplantıya katılmasına karşı Filistin'de geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Toplantı sonuç itibariyle herhangi bir yarar sağlamadı.
20 Ekim 2000: İşgal güçleriyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda 10 Filistinli şehit oldu.
21-23 Ekim 2000: Kahire'de, Filistin'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Arap Birliği'ne üye ülkeler bir zirve toplantısı gerçekleştirdiler. Zirvenin toplanmasına paralel olarak binlerce Filistinli, Arap ülkelerinden İsrail'le tüm ilişkilerini kesmeleri talebiyle gösteriler düzenlediler.
22-23 Ekim 2000: Arap zirvesinin devam ettiği günlerde işgal güçleri Beytu Cala kasabasında füzeleri ve helikopterleri de kullanarak iki günde 13 Filistinlinin şehit olmasına yüzlercesinin de yaralanmasına sebep olan bir katliam gerçekleştirdiler. Bu katliam işgal devletinin Arap zirvesini hafife alması anlamına geliyordu.
26 Ekim 2000: İslami Cihad mensubu bir genç Gazze'de bir İsrail askerinin ölümüne sebep olan şehadet eylemini gerçekleştirdi.
27 Ekim 2000: İşgal devleti Gazze'deki şehadet eylemine cevap amaçlı olduğunu iddia ettiği saldırılar gerçekleştirdi. Jet uçaklarının ve tankların da kullanıldığı saldırıda 4 Filistinli şehit oldu, 180 Filistinli yaralandı.
30 Ekim 2000: Kudüs'te işgal güçlerinin hedeflerine yönelik üç eylem gerçekleştirildi. Bu eylemler bir işgalci polisle bir yahudi yerleşimcinin ölümüne sebep oldu. İşgal devleti bu eylemlerden sonra Gazze'deki Rafah şehrine roketlerle saldırdı.
1 Kasım 2000: Batı Yaka'nın Beytilahm şehri yakınında iki İsrail askeri öldürüldü, dördü yaralandı. Eriha'da da iki işgalci asker çatışmalarda öldürüldü.
2 Kasım 2000: Kudüs'te Lahan Yehuda çarşısında bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir işgalci hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Eylemi İslami Cihad Hareketi üstlendi.
9 Kasım 2000: İşgal devletine ait bir helikopter el-Fetih'in iki ileri geleninin bulunduğu bir arabayı bombaladı, biri hayatını kaybetti.
13 Kasım 2000: Filistinli direnişçiler Batı Yaka ve Gazze'de İsrail hedeflerine yönelik muhtelif eylemler gerçekleştirdiler. Eylemlerde 4 işgalci asker öldürüldü. İşgal kuvvetleri bu eylemlerden sonra özerk yönetime ait bazı bölgeleri muhasara altına aldılar.
17 Kasım 2000: el-Fetih Şahinleri'ne mensup bir özerk yönetim polis subayı Kefar Darom yahudi yerleşim merkezine girerek bir işgalci askeri öldürdü.
20 Kasım 2000: Gazze'nin güneyinde bir otobüse yönelik saldırıda iki yerleşimci öldürüldü, 9'u da yaralandı.
20 Kasım 2000: İsrail işgal güçleri Gazze şehrine havadan ve denizden saldırı düzenlediler. Bu saldırı 1967'den buyana Gazze'ye yönelik en şiddetli saldırıydı.
22 Kasım 2000: Tel Aviv yakınındaki el-Hadira mıntıkasında bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu iki işgalci asker öldü, 62 işgalci de yaralandı.
26 Kasım 2000: İşgal güçleri Ramazan ayının girmesiyle birlikte Gazze ve Batı Yaka'da üç milyon Filistinliyi her yönden kuşatmaya aldılar.
28 Kasım 2000: Bütün saldırılarına ve şiddet uygulamalarına rağmen Filistin halkının direnişi karşısında zor durumda kalan işgal rejiminin başbakanı Ehud Barak istifa ederek erken seçimlere gitme kararı aldı.
30 Kasım 2000: İsrail parlamentosu, erken genel seçim kararı aldı.
8 Aralık 2000: Filistin'in muhtelif bölgelerinde meydana gelen şiddetli çatışmalarda 10 Filistinli şehit oldu, 3 yahudi yerleşimci öldürüldü. Filistinlilerden 5 kişi, işgal güçlerinin özerk yönetimin bir güvenlik merkezini tanklarla vurması sonucu şehit edildi. Aynı gün Batı Yaka'nın güneyinde gerçekleştirilen bir eylemde iki yerleşimci öldürüldü.
10 Aralık 2000: İşgal güçleri el-Fetih'in Beytlaham sorumlusunu kaçırdılar.
11 Aralık 2000: İşgal güçleri İslami Cihad'ın Nablus'taki ileri gelenlerinden birini şehit ettiler.
13 Aralık 2000: İşgal güçleri HAMAS'ın Siyasi Birimi'nin başkanı Halid Meş'al'i öldürmek için Katar'da bir cinayet teşebbüsünde bulundular. Ancak başarılı olamadılar. İşgalciler ondan önce de Amman'da benzer bir cinayet teşebbüsünde bulunmuşlardı, ancak Meş'al'in koruma görevlileri cinayet girişiminde bulunanları yakalayarak Ürdün güvenlik görevlilerine teslim etmişlerdi.
13 Aralık 2000: İşgalciler HAMAS'ın Gazze'nin Han Yunus kasabasındaki ileri gelenlerinden birini şehit ettiler.
19 Aralık 2000: Filistin özerk yönetimiyle işgal devleti arasında Washington'da görüşmeler başlatıldı.
28 Aralık 2000: Tel Aviv ve Gazze'de işgalci devriyeye düzenlenen saldırıda ve meydana gelen patlamalarda iki işgalci asker hayatını kaybetti, 17'si de yaralandı.
31 Aralık 2000: Siyonist terör örgütü Kah'ın kurucusu Meir Kahana'nın oğlu Benjamin Zwi Kahana ile karısı Ofra yahudi yerleşim merkezi yakınında arabasına saldırı düzenlenmesi sonucu öldürüldü, ailesinden beş kişi de yaralandı.
31 Aralık 2000: Aksa İntifadası'nın 2000 yılı bilançosu: 332 şehit, 5400 yaralı
1 Ocak 2001: Netanya'da bir bombanın patlaması sonucu 40 işgalci yaralandı.
2 Ocak 2001: el-Fetih'in Tulkerem'deki ileri gelenlerinden biri işgal devleti tarafından düzenlenen bir suikast sonucu hayatını kaybetti. Aynı gün Siyonist terör örgütü Kah'ın ileri gelenlerinden biri Netanya'da arabasına konan bombanın patlaması sonucu öldü. Bu olayda işgalcilerden 40 kişi de yaralandı. Bu eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
15 Ocak 2001: İsrail işgal güçleri Gazze'yi ikinci kez geniş çaplı muhasara altına aldı, Mısır-Gazze arasını ve Rafah'taki uluslararası havaalanını kapattılar.
23 Ocak 2001: Öldürülen iki işgalci askerin Tulkerem'de cesetleri ortaya çıkarıldı. HAMAS'ın üstlendiği bu olay üzerine işgal devleti özerk yönetimle Taba'da sürdürülen görüşmelere ara verdi.
6 Şubat 2001: İsrail başbakanlık seçimlerini Likud Partisi'nin lideri Ariel Şaron'un kazandığı kesinleşti.
8 Şubat 2001: Batı Kudüs'te aşırı görüşlü yahudilerin oturduğu bir mahallede patlama oldu. Herhangi bir ölüm ya da yaralanma olmadı.
14 Şubat 2001: Filistinli bir otobüs şoförü işgalci askerlerin arasına arabasıyla dalarak 8 askeri öldürdü, 21 askeri de ağır şekilde yaraladı.
1 Mart 2001: Tel Aviv – Afule seferini yapan bir otobüste bomba patlatılması sonucu 2 İsrailli öldü 9'u yaralandı.
4 Mart 2001: Netanya'da bir bomba patlatılması sonucu 2 İsrailli öldü, 45'i yaralandı. Eylemi gerçekleştiren kişi de şehit oldu.
7 Mart 2001: Şaron'un Ulusal Birlik hükümeti parlamentoda onaylandı. Böylelikle hükümete İşçi Partisi de ortak oldu.
26 Mart 2001: Batı Yaka'daki el-Halil şehri İsrail işgal güçleri tarafından muhasaraya alındı.
27 Mart 2001: Kudüs'te bir otobüste meydana gelen patlama sonucu 3 İsrailli öldü. Hemen ardından yine Kudüs'te Fransız tepesinde bir otobüste meydana gelen patlamada 22 kişi yaralandı.
27 Mart 2001: Kalkiliya ve Kudüs'te gerçekleştirilen şehadet eylemlerinin ardından İsrail helikopterleri ve tankları Arafat'ın Güç 17 adı verilen özel koruma birliklerinin merkezini bombaladı.
28 Mart 2001: Tel Aviv'deki Nwi Yamin yakınında gerçekleştirilen bir şehadet eyleminde iki İsrailli öldürüldü, 4'ü de yaralandı.
30 Mart 2001: Filistin Toprak Günü münasebetiyle işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. Bu çatışmalarda 6 Filistinli şehit oldu, onlarcası yaralandı.
2 Nisan 2001: İşgal güçleri İslami Cihad mensubu bir kişiyi havadan helikopterlerle arabasına roket fırlatmak suretiyle şehit ettiler. Aynı tarihte Nablus'ta Kadomim yahudi yerleşim merkezinde bir arabaya konan bomba patladı ancak ölen ya da yaralanan olmadı.
2 Nisan 2001: Gece, Batı Yaka'nın Nablus şehrinin doğusundaki Salim beldesinde meydana gelen silahlı çatışmada başçavuş rütbesinde bir İsrail askeri öldü, iki İsrail askeri de yaralandı. Olaydan sonra işgal yönetimi bölgede sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı.
14 Nisan 2001: Kefar Saba yahudi yerleşim merkezinde meydana gelen patlamada bir işgalci yaralandı.
15 Nisan 2001: İşgal güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda biri altı yaşında çocuk olmak üzere birçok Filistinli yaralandı. Altı yaşındaki çocuk, Gazze bölgesindeki Rafah şehrinin Salahuddin kapısı mıntıkasında yer alan evlerinin işgal kuvvetlerinin attığı top mermileriyle isabet alması sonucu yaralandı.
16 Nisan 2001: Filistin İslami Cihad Hareketi'ne mensup bir genç Hayfa şehrinin güneyindeki el-Hadira kentinde bulunan Benyamina yahudi yerleşim merkezindeki tren garında bekleyen işgalci askerleri hedef alan bir istişhadi eylem gerçekleştirdi. İsrail, iki askerin öldüğünü açıkladı. Ancak bu eylemde de gerçek ölü sayısı çok daha fazlaydı.
22 Nisan 2001: Kefar Saba'da gerçekleştirilen eylemde bir işgalci öldürüldü, 41'i yaralandı. Eylemi gerçekleştiren kişi de şehit oldu.
23 Nisan 2001: Tel Aviv havaalanı yakınında bir arabaya konan bombanın patlaması sonucu 7 İsrailli yaralandı.
5 Mayıs 2001: İşgalciler aynı gün Gazze'de de Han Yunus mülteci kampına saldırı düzenlediler.
Bu saldırıda İman Haccu adlı 4 aylık bir bebek annesinin kucağında bulunduğu sırada şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Anne Suzan Haccu da ağır yaralandı.
6 Mayıs 2001: İşgal güçlerine ait helikopterler Gazze'deki Cibaliya mülteci kampına roketler fırlattılar. Atılan roketlerden bazıları özerk yönetimin polis teşkilatının binalarına isabet etti.
7 Mayıs 2001: Batı Yaka'nın el-Halil şehrine bağlı es-Sumu beldesine yönelik saldırıda özerk yönetim güvenlik teşkilatında teğmen rütbesinde görevli olan Murat Fayiz el-Heruş şehit edilirken iki kişi de ağır yaralandı.
8 Mayıs 2001: İşgalciler Gazze'deki Deyru'l-Belah semtine saldırı gerçekleştirdiler. Saldırıda çocuk ve genç yaşta 11 kişi yaralandı. Aynı gün dört aylık şehit İman Haccu'nun cenazesi büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı.
10 Mayıs 2001: Gazze ile 1948'de işgal edilmiş bölge arasındaki sınır noktasında meydana gelen bir patlamada Romanyalı iki işçi öldü, üçüncüsü de yaralandı.
18 Mayıs 2001: Netanya'da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen şehadet eyleminde 6 İsrailli öldü, 100'ü de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
28 Mayıs 2001: Batı Kudüs'te bir polis merkezinin yakınında bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 İsrailli yaralandı. el-Cezire kanalına telefon eden bir kişi eylemin sorumluluğunu Filistin Hizbullahı adına üstlendiğini söyledi. Normalde Filistin'de bu adla bir örgütün faaliyeti bilinmiyor.
29 Mayıs 2001: Gazze'nin Hacizu't-Tuffah mıntıkasında HAMAS'ın askeri kanadı tarafından bir şehadet eylemi gerçekleştirildi. İşgal devleti eylemde sadece iki askerin ağır yaralandığını açıkladı. Daha sonra iki kişinin öldüğü itiraf edildi. Gerçekte ise ölü sayısının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyordu.
30 Mayıs 2001: Netanya'da bir arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 2 İsrailli yaralandı, 6 İsrailli de şok geçirdi.
1 Haziran 2001: Tel Aviv yakınındaki sahil kentlerinden birinde bulunan bir gece kulübünde gerçekleştirilen şehadet eyleminde 18 İsrailli öldü, 100'den fazlası da yaralandı. Eylemin sorumluluğunu üstlenen olmadı.
2 Temmuz 2001: İslami Cihad Hareketi'nden üç kişi işgal kuvvetlerinin düzenlediği bir suikastla şehit edildi.
2 Temmuz 2001: Tel Aviv yakınında bulunan Yehuda beldesi iki arabanın içindeki bombaların patlamasıyla sarsıldı. Patlamalar büyük maddi hasara yol açtı. Eylemin sorumluluğunu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi.
9 Temmuz 2001: Gazze'de, İsrail'in bir sınır teftiş noktası yakınında bir arabada patlama meydana geldi. Eylemde İsrail, kendi tarafından herhangi bir can kaybı olmadığını ve eylemi gerçekleştiren kişinin cesedine rastlandığını iddia etti. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi. Aynı gün bir patlama da Batı Yaka'daki el-Halil şehrinde meydana geldi ve burada bir işgalci asker hayatını kaybederken, biri de yaralandı.
16 Temmuz 2001: Hayfa'nın güneyindeki tren istasyonunda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada işgalcilerden iki kişi öldü, birkaç kişi yaralandı. Bu eylemin sorumluluğunu el-Fetih ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi. Eylemin ortaklaşa planlandığı açıklandı. Aynı gün Kudüs'te de bir patlama oldu ve burada iki Filistinli şehit oldu.
17 Temmuz 2001: İşgalciler Batı Yaka'nın değişik kentlerine yönelik saldırılarının ardından Beytlahm'da da HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin ileri gelenlerinden bir kişinin evini havadan bombalayarak beş kişinin ölümüne, çoğu çocuk ve yaşlılardan oluşan 14 kişinin de yaralanmasına sebep oldular.
17 Temmuz 2001: Tel Aviv'in kuzeyindeki tren istasyonunda iki İsrailli kadının ölümüne, birkaç kişinin de yaralanmasına sebep olan bir eylem gerçekleştirildi. Bu eylemin sorumluluğunu İslami Cihad'ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri üstlendi. Eylemi gerçekleştiren kişi Nidal Şadov adında 20 yaşında bir gençti. Aynı gün Benyamina'da gerçekleştirilen bir başka eylemde 8 İsrailli yaralandı.
18 Temmuz 2001: Gece yarısından sonra Gazze'nin Han Yunus şehri yakınında bulunan Nefiye Dekalim ve Jadid Yahudi yerleşim merkezlerine yönelik olarak üç havan topu saldırısı gerçekleştirildi. Dördüncü bir hava topu mermisi de Gazze'nin doğusunda bulunan ve Kibbutz Nahal Uz adı verilen çiftliğe düştü. İşgal kuvvetleri bu top mermilerine ellerindeki otomatik silahlarla karşılık verdiler. Aynı gece Filistinli mücahitler Kudüs yakınındaki Cilo Yahudi yerleşim merkezine yönelik silahlı eylem gerçekleştirdiler. O gece bunların dışında da birçok askeri noktaya Filistinli direnişçiler tarafından bombalarla veya otomatik silahlarla saldırılar gerçekleştirildi. İşgal devleti bu saldırılardaki kayıplarını açıklamadı.
19 Temmuz 2001: Kendisini "Yolların Güvenliği Örgütü" olarak adlandıran bir yahudi terör örgütüne mensup yahudi yerleşimciler bir ticari taksiyi otomatik silahlarla tarayarak aynı aileden üç kişinin ölümüne üç kişinin de yaralanmasına sebep oldular. Öldürülenlerden biri Ziyauddin Mervan Hilmi et-Tumeyzi adlı üç aylık bir bebekti.
22-23 Temmuz 2001: Özerk yönetimin adamlarının, el-Fetih örgütüne ve Filistin'deki değişik grupların ortak mücadele için oluşturmuş oldukları Halk Direnişi'ne mensup bazı direnişçilere saldırması direnişçilerle özerk yönetim polisleri arasında çatışmalar çıkmasına sebep oldu.
23 Temmuz 2001: Batı Yaka'nın Ramallah şehri yakınlarında bir Yahudi yerleşimcinin cesedi bulundu.
23 Temmuz 2001: İslami Cihad Hareketi'ne mensup 24 yaşındaki Mustafa Yusuf Yasin adlı bir direnişçi işgalciler tarafından, Cenin yakınındaki Anin köyünde bulunan evine baskın düzenlenmesi yoluyla şehit edildi.
25 Temmuz 2001: HAMAS'ın Batı Yaka'daki ileri gelenlerinden olan ve çevresinde Ebu Nur olarak tanınan 38 yaşındaki Salahuddin Nuruddin Derveze, Nablus yakınında arabasına havadan roketler fırlatılması suretiyle şehit edildi. Salahuddin Derveze, Nablus'un tanınmış ve maddi durumu iyi bir ailesine mensuptu. Aktif faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine büyük maddi yardımlar yapmasıyla da tanınıyordu.
29 Temmuz 2001: Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) mensubu mücahitler Salahuddin Derveze'nin şehit edilmesinin intikamı için Kudüs yakınlarında İsrail devriyesine yönelik silahlı eylemde bir askeri yaraladılar. Saldırıdan sonra çok sayıda polis ve asker gücü bölgeyi kapatarak eylemin sonuçlarının öğrenilmesini engellemeye çalıştı. Ancak en az bir askerin ağır yaralandığı ve Hedasa hastanesine kaldırıldığı tespit edildi. O gün Gazze'de işgalcilere ait bir tank imha edildi. Bu olay üzerine işgalcilerle Filistinliler arasında çatışma çıktı, üç Filistinli yaralandı. Bir başka olay da Kudüs'te Mescidi Aksa çevresinde meydana geldi. Burada işgalcilerin komplo girişimi üzerine çıkan çatışmada Filistinlilerden 20 işgalcilerden 16 kişi yaralandı. Aynı günün gecesinde Gazze'nin Rafah şehri yakınında Mısır - Filistin sınırında işgal kuvvetlerinin bulunduğu askeri noktalara 28 el bombası atıldı. Bu saldırılarda birçok asker yaralandı.
30 Temmuz 2001: HAMAS mensubu mücahitler Gazze'nin güneyindeki Yahudi yerleşim merkezlerine beş havan topu saldırısı gerçekleştirdiler. Toplar Han Yunus'un batısında bulunan Nitzer Yahudi yerleşim merkezine düştü. İsrail radyosu bu olayda bir yerleşimcinin yaralandığını ve bölgeye ambulansların gönderildiğini haber verdi. Aynı gün bir başka mücahit grubu da yine Han Yunus'un batısında bulunan Goş Katif Yahudi yerleşim merkezine dört havan topu saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırının sonucu hakkında işgal yönetimi tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.
30 Temmuz 2001: İşgalciler Nablus vilayetinde bulunan el-Fari'a mülteci kampında el-Fetih örgütünün askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Birlikleri'ne mensup altı kişiyi bir bomba cinayetiyle şehit ettiler.
5 Ağustos 2001: Ali el-Culani adlı bir Filistinli Tel Aviv'de İsrail Savunma bakanlığının bir binasının önündeki işgalci askerlere ateş etti. İşgal devleti saldırıda en az on kişinin yaralandığını açıkladı. İşgalciler de el-Culani'ye ateş ettiler ve ağır yara alan el-Culani daha sonra yarasının tesiriyle şehit oldu.
7 Ağustos 2001: İşgal güçlerinin el-Halil'e yönelik saldırılarına Filistinlilerin karşılık vermesi üzerine bir işgalci askerle onların yanında saldırıya katılan bir yahudi yerleşimci öldü, üç asker de yaralandı. Aynı tarihte Nablus'un yakınındaki Cema'ayn köyü yakınında Filistinlilerin silahlı saldırılarına maruz kalan bir yahudi yerleşimci hayatını kaybetti.
9 Ağustos 2001: Kudüs'ün Yafa caddesinde bir lokantada gerçekleştirilen şehadet eyleminde işgalcilerden 19 kişi öldü, 10'u ağır 100 kişi yaralandı. Eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi. Eylemi Izzetuddin Ahmed el-Mısri gerçekleştirmişti.
13 Ağustos 2001: İşgal devleti, "terör eylemlerinin merkezi" olarak nitelediği, Filistinliler arasında da "istişhadi eylemlerin başkenti" olarak bilinen Cenin'e geniş çaplı bir operasyon düzenledi. İşgalciler 70 kadar tankla ve çok sayıda askerle şehre girip saldırılarını başlattılar. Ama Filistinli direnişçiler bu saldırıya büyük bir fedakarlıkla ve silahlı mücadeleyle karşılık verdiler ve işgalcileri çıkarmayı başardılar.
15-16 Ağustos 2001: İşgalciler Batı Yaka'nın el-Halil şehrine geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdiler.
22 Ağustos 2001: Arap ülkeleri Dışişleri bakanları Kahire'de Filistin'deki olaylarla ilgili olağanüstü toplantı düzenlediler. Toplantıdan sonra Filistinliler lehine bir gelişme olmadı.
27 Ağustos 2001: Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin lideri Ebu Ali Mustafa, Batı Yaka'nın el-Bire şehrinde bulunan bürosuna üç adet roket fırlatılması suretiyle öldürüldü. Saldırıda üç kişi de yaralandı.
4 Eylül 2001: Kudüs'te HAMAS'ın askeri kanadı tarafından bir şehadet eylemi gerçekleştirildi. Eylemde işgalcilerden 5 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. HAMAS'ın askeri kanadı tarafından yapılan açıklamada bu eylemin İzzettin Kassam Birlikleri'ne mensup Muhammed Dayf ve Adnan el-Gavl'e yönelik suikast girişimine ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin lideri Ebu Ali Mustafa'nın öldürülmesine karşı bir intikam eylemi olarak gerçekleştirildiği bildirildi.
6 Eylül 2001: el-Fetih mensubu iki kişi işgalci timler tarafından şehit edildi. Aynı günün gecesinde el-Fetih tarafından gerçekleştirilen intikam eyleminde bir İsrail askeri öldürülürken bir bayan asker de yaralandı
9 Eylül 2001: İşgal altındaki Filistin topraklarında ikisi istişhadi biri de silahlı saldırı olmak üzere üç eylem gerçekleştirildi. Bunların biri Neharya şehrinde, biri Akdeniz sahilindeki Netanya kentinin Beytu Lid kavşağında, biri de Ürdün ırmağının sahil boyundaki Gavru'l-Urdun bölgesinde gerçekleştirildi. İsrail işgal rejimi bu eylemlerde kendi adamlarından sadece 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak gerçek kayıplarının açıklanan rakamların oldukça üstünde olduğu tahmin ediliyordu.
10 Eylül 2001: Filistinli direnişçilerden iki ya da üç kişi, gece yarısından sonra saat 02.15 sıralarında Tulkerm şehrinin kuzeyinde ve 1948'de işgal edilmiş bölgenin içinde yer alan Merce köyüne girerek İsrail sınır koruma güçlerine ait bir üsse otomatik silahlarla ateş ederek, iki askeri öldürüp birini de yaraladıktan sonra herhangi bir zarar görmeden geri dönmeyi başardılar. Aynı gece Filistinli direnişçiler Gazze bölgesinde de İsrail hedeflerine yetmiş bomba ve çok sayıda havan topu mermisi attılar.
16 Eylül 2001: İşgal devletinin Batı Yaka'nın Ramallah şehrinin güneyindeki Ummu'ş-Şerayit mahallesine düzenlediği saldırıda 2 kişi şehit edilirken 13 kişi de yaralandı. İşgalciler aynı günün sabahı Batı Yaka'daki Ramallah şehrine de saldırı düzenlediler. Buradaki saldırılarda Rubhi Sabayihe adlı 20 yaşında bir genç hayatını kaybetti. Rubhi Sabayihe, sivil savunma ekipleri arasında yer alıyordu ve işgalcilerin saldırılarında yaralanan bazı kişileri kurtarmaya çalışması esnasında öldürüldü. İşgal güçleri aynı gün, gündüz ve gece Gazze'nin Han Yunus kenti, Batı Yaka'nın Cenin ve Beytu Sahur kentleri başta olmak üzere birçok Filistin şehrine yönelik muhtelif saldırılar düzenlediler. Bu saldırılarda Filistinlilere ait birçok ev ve iş yeri zarar görürken onlarca Filistinli de yaralandı.
28 Ekim 2001: İslami Cihad Hareketi'ne mensup mücahitler Tel Aviv'in kuzeyindeki el-Hadira'da bulunan yahudi yerleşim merkezine girerek üç yerleşimciyi öldürdü, birçoğu ağır olmak üzere 14 kişiyi de yaraladılar.
23 Kasım 2001: HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin Batı Yaka bölgesi sorumlusu Mahmud Ebu Henud ile iki arkadaşı havadan arabalarına roket fırlatılması sonucu şehit edildi. Ebu Henud'un cenazesi 24 Kasım 2001'de 50 bin kişinin iştirakiyle kaldırıldı.
27 Kasım 2001: Şaron'un saldırılarına ve cinayetlerine cevap olarak Filistinli direnişçiler tarafından iki önemli eylem gerçekleştirildi. Bunlardan birincisi 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzeyinde bulunan el-Afule'de, el-Fetih örgütünün askeri kanadı ile İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Bu eylemde el-Afule yahudi yerleşim merkezindeki otobüs durağına silahlı saldırı düzenlendi ve iki yerleşimci öldürülürken 10'u ağır olmak üzere 33'ü de yaralandı. İkinci eylem ise Gazze'nin güneyinde bulunan Goş Katif yahudi yerleşim merkezine yönelik olarak gerçekleştirildi. Bu eylemi de HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi. İşgal devleti bu eylemdeki kayıplarını açıklamadı.
29 Kasım 2001: el-Hadira ile el-Afule arasında seyahat eden bir otobüste gerçekleştirilen şehadet eyleminde 3 İsrailli hayatını kaybederken 6'sı yaralandı. Eylemin sorumluluğunu el-Fetih'in askeri kanadı üstlendi.
1 Aralık 2001: Kudüs'te HAMAS'ın askeri kanadına mensup Nebil Mahmud Halebiye ve Usame Bahr tarafından şehadet eylemi gerçekleştirildi.
2 Aralık 2001: Kudüs'te HAMAS'ın askeri kanadına mensup Mahir Muhyiddin Habişe bir şehadet eylemi gerçekleştirdi. Bu olayın üzerinden 12 saat geçtikten sonra da Hayfa'da iki otobüsün yakınında büyük bir patlama oldu ve 7 İsrailli ölüp, 11'i yaralandı.
3-4 Aralık 2001: İşgal devletinin hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen eylemlerin ardından özerk yönetim, HAMAS, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, el-Fetih gibi direniş gruplarına mensup en az yüz elli kişiyi tutukladı. Buna rağmen işgal devleti özerk yönetimin merkezlerine saldırılar düzenledi.
9 Aralık 2001: Bir Filistinli Hayfa'da İsrail askeri güçlerinin kullandığı bir otobüs terminalinde şehadet eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 17 işgalci asker yaralandı.
14 Ocak 2002: el-Fetih'in askeri kanadı durumundaki el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nin Batı Yaka'nın Tulkerem bölgesi sorumlusu 30 yaşındaki Raid el-Keremi bir suikast sonucu öldürüldü.
15 Ocak 2002: el-Keremi'nin intikamı için gerçekleştirilen bir eylemde Batı Yaka'nın Nablus şehrinin batısında bir İsrail devriyesi pusuya düşürülerek bir subay öldürüldü, birkaç subay da yaralandı.
17 Ocak 2002: Bir Filistinli el-Hadira'da bir toplantı salonuna girerek toplananların üzerine ateş etti ve 6 kişiyi öldürüp 30 kişiyi yaraladı. Bu eylemin sorumluluğunu da el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi ve Raid el-Keremi'nin intikamı için gerçekleştirildiğini açıkladı. Eylemi gerçekleştiren ve kendisi Nablus'tan olan Abdusselam Hasune İsrail polisiyle çatışmada şehit oldu.
19 Ocak 2002: el-Keremi'ye düzenlenen suikastın intikamının hızlı bir şekilde ve İsrail'e ağır darbe indiren eylemlerle alınması üzerine telaşa kapılan işgalciler, Batı Yaka'nın Ramallah şehrinde özerk yönetime ait radyo ve televizyon binalarını işgal ettiler. İşgalciler radyo ve televizyon istasyonlarının teknik cihazlarını tamamen tahrip ettiler. İşgal güçlerinin saldırıları bu kadarla kalmadı. Gerek Gazze'de ve gerekse Batı Yaka bölgesinde muhtelif yerleşim yerlerine yönelik olarak da çeşitli saldırılar gerçekleştirdiler.
22 Ocak 2002: İşgal güçleri Nablus'ta bir eve girerek HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin dört komutanını şehit ettiler.
22 Ocak 2002: Batı Kudüs'te Said Ramazan adlı 24 yaşında bir Filistinli genç şehrin ortasında etrafa ateş ederek tam 30 İsrailliyi yaraladı. Genç, İsrail polisleriyle çatışmaya girerek şehit oldu. Eylemi el-Fetih'e bağlı el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi.
25 Ocak 2002: Safvet Halil adlı 17 yaşında bir genç Tel Aviv'in eski otobüs terminaline patlayıcı yüklü motosikletiyle girerek şehadet eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 3'ü ağır 25 İsrailli yaralandı. Eylemi İslami Cihad Hareketi'nin Kudüs Seriyyeleri üstlendi.
27 Ocak 2002: Kudüs'ün Yafa Caddesi'nde HAMAS'ın askeri kanadının üstlendiği ve işgalcilerden en az üç kişinin öldüğü 100 kişinin de yaralandığı bir şehadet eylemi gerçekleştirildi. Eylemi gece geç saatlerde, Nablus'taki en-Necah Üniversitesi'nde tahsil gören Şehinaz adında bir bayan öğrenci gerçekleştirdi. Bu aynı zamanda Filistin'de bir bayanın gerçekleştirdiği ilk şehadet eylemi oluyordu.
28 Ocak 2002: Tel Aviv'de bir polis merkezine yönelik önemli bir eylem gerçekleştirildi. Eylemci Ramat Gat polis merkezinde toplanan polislerin üzerine doğru ateş ederek bir işgalciyi öldürüp, birkaçını da yaraladı. Daha sonra polislerle silahlı çatışmaya girerek şehit oldu.
30 Ocak 2002: İsrail ajanı gibi çalışan ama gerçekte İsrail aleyhine hareket eden; İslami Cihad Hareketi mensubu 22 yaşındaki Murad Ebu'l-Asel adlı bir Filistinli iki işgalci subayla birlikte bir arabada yolculuk ederken üzerindeki bombayı patlattı ve iki subayın ölümcül bir şekilde yaralanmasına sebep oldu.
1 Şubat 2002: Filistinli eylemciler Batı Yaka'daki Hamra yahudi yerleşim merkezine girerek birkaç yerleşimciyi rehin aldılar. İşgal güçlerinin bu kişileri kurtarmak için gerçekleştirdikleri operasyon da tam bir fiyaskoyla sonuçlandı ve rehinelerin tamamı operasyonda hayatlarını kaybetti.
7 Şubat 2002: İşgal devleti Hamra eylemine cevap amacıyla Batı Yaka'daki Nablus şehrini bombaladı. Filistinliler de bu saldırıya karşı cevaplarını özerk yönetime bağlı Cenin hapishanesine baskın düzenleyerek oradaki siyasi tutukluların tamamını dışarı çıkarmakla gösterdiler.
10 Şubat 2002: İki Filistinli Bi'ru's-Sebu yakınındaki bir askeri üsse girerek iki askeri öldürdü, dört askeri de yaraladılar. Her iki genç de işgalcilerle çatışmaya girerek şehit oldu. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri üstlendi.
27 Şubat 2002: Doğu Kudüs'teki Aterut Sanayi Sitesi'nde bir İsrailli tabancayla öldürüldü.
2 Mart 2002: el-Fetih'in askeri kanadı el-Aksa Şehitleri Birlikleri 1948'de işgal edilmiş topraklarda bulunan Netanya yahudi yerleşim merkezine roketli saldırı düzenledi.
2 Mart 2002: Kudüs'ün İsrail Evi mahallesinde, el-Aksa Şehitleri Birlikleri'ne mensup, ed-Dehişe mülteci kampından Muhammed Darağime eş-Şu'ani adlı bir Filistinlinin aşırı siyonist bir gruba ait okulda şehadet eylemi gerçekleştirmesi üzerine 10 kişi öldü, en az 40 kişi de yaralandı.
3 Mart 2002: Cenin yakınlarında bulunan askeri bir karargaha HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri mensupları saldırı düzenledi. İzzettin Kassam Birlikleri adına yapılan açıklamada eylemin işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin intikamı için gerçekleştirildiği, eylemde bir askeri karargaha ait çadırlara doğrudan silahlı saldırı düzenlendiği ve onlarca askerin isabet aldığı bildirildi. İşgal devleti bu eylemdeki kayıplarını açıklamadı. Ancak bölgede oturanlar, işgal güçlerine ait helikopterlerin çok sayıda yaralıyı taşıdığının görüldüğünü dile getirdiler.
Aynı tarihte Ramallah'ta Afra yahudi yerleşim merkezi yakınındaki bir askeri geçiş noktasına yönelik olarak gerçekleştirilen bir eylemde 9 İsrailli ölürken, 14'ü de yaralandı. Yine aynı noktada ve aynı tarihte gerçekleştirilen bir başka eylemde 1 İsrail askeri öldürüldü, 3'ü de yaralandı. Eylemleri el-Aksa Şehitleri Birlikleri'yle İslami Cihad Hareketi üstlendi.
4 Mart 2002: HAMAS'ın askeri kanadının komutanlarından Hüseyin Ebu Kuveyk'in eşi ile üç çocuğu, arabalarının Batı Yaka'daki Ramallah şehri yakınında bulunan Bisgut yahudi yerleşim merkezi etrafına toplanan işgal güçlerine ait bir tankın attığı mermilere hedef olması sonucu şehit edildi. Saldırı esnasında Ebu Kuveyk'in eşi, çocuklarını okuldan eve götürüyordu. Tanktan atılan mermilerin saçtığı şarapnel parçaları da saldırı esnasında yoldan geçen bir baba ile oğlunun şehit olmasına sebep oldu. Böylece bu vahşi saldırıda Filistinlilerden toplam altı kişi hayatını kaybetti.
5 Mart 2002: Bir Filistinlinin 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey kesiminde ve Tel Aviv'in yakınındaki Afule yahudi yerleşim merkezine giden bir otobüste gerçekleştirdiği istişhadi eylemde bir yahudi yerleşimci ölürken yirmi yerleşimci de yaralandı. Yaralananlardan bazılarının durumları ağırdı.
Aynı gün bir başka eylem de Beytlaham civarındaki Goş Atasyun yahudi yerleşim merkezi yakınında işgalcilere ait bir aracın otomatik silahlarla taranması suretiyle gerçekleştirildi. Eylemde bir yerleşimci öldürülürken iki işgalci asker de yaralandı.
Aynı gün akşam saatlerinde Filistinli direnişçiler işgalcilere ait bir otobüse karşı otomatik silahlarla saldırı gerçekleştirdiler. Saldırıda yerleşimcilerden biri yaralandı.
6 Mart 2002: Gazze bölgesinde dolaşan ve özerk yönetim polisine ait bir jipe saldırı düzenlenmesi sonucu özerk yönetim polis teşkilatında görevli Yüzbaşı Cemil es-Sebbağ şehit oldu.
Aynı gün Gazze'nin Han Yunus şehrindeki el-Ferrahin mıntıkasında dolaşan 50 yaşındaki Abdulgani Ebu Dukke işgalci askerler tarafından vuruldu. İşgalciler üç saat süreyle ambulansların Ebu Dukke'ye yaklaşmasını engellemek suretiyle onun kıvranarak ve kan kaybından ölümüne sebep oldular.
Yine aynı gün Gazze'de işgal güçlerine ait tankların attığı mermilerin şarapnel parçalarına hedef olan 40 yaşındaki Mufide Muhammed Ebu Dukke adlı bayan da hayatını kaybetti.
7 Mart 2002: İşgal güçleri Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınında bulunan Hivare'deki Hivare Lisesi'ne baskın düzenleyerek öğrencileri dışarı çıkardılar. İşgal güçleri bu okulu 10 ayrı zırhlı araçla kuşatmaya aldılar.
Aynı tarihte işgal güçleri Cenin şehrinin güneybatısında bulunan Siris köyüne baskın düzenleyerek İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadının mensuplarından 28 yaşındaki Muhammed Teysir el-Anini'yi şehit ettiler.
İşgal güçleri aynı tarihte Batı Yaka'da gerçekleştirdikleri cinayetlerle 10 Filistinliyi şehit ettiler. Beytlaham'a havadan F-16 tipi uçaklarla saldırı düzenlendi ve bir bina tamamen tahrip edildi. Siyonistlerin o gün Batı Yaka bölgesindeki saldırılarında onlarca Filistinli de yaralandı.
8 Mart 2002: İşgalciler, Gazze ve Batı Yaka bölgelerinde toplam 50 kişiyi şehit ettiler. Bu tarihte gerçekleştirilen saldırılarda ölü sayısının çok olmasının en önemli sebebi ise yaralıların hastanelere nakledilmelerinin önlenmesiydi. O gün sağlık ekiplerinin müdahalelerini engellemek amacıyla gerçekleştirilen saldırılar yüzünden iki doktor, bir hastane müdürü ve bir ambulans şoförü hayatını kaybetti, bir sağlık görevlisi de ağır yaralandı. İki ambulans feci şekilde tahrip edildi.
Aynı tarihte Nablus yakınındaki Ariel yahudi yerleşim merkezinde bir Filistinli üzerindeki bombaları patlattı. Eylemcinin hayatını kaybettiği eylemde bazıları oldukça ağır olmak üzere on yahudi yerleşimci yaralandı. Eylemin sorumluluğunu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı durumundaki Ebu Ali Mustafa Birlikleri üstlendi ve eylemi 24 yaşındaki Şadi Muhammed Nassar'ın gerçekleştirdiğini açıkladı.
Yine aynı tarihte Gazze'nin güneyindeki Goş Katif yahudi yerleşim merkezi sitelerinden Atsamuna sitesine yönelik olarak 5 yerleşimcinin ölümüne, 12'sinin de yaralanmasına neden olan bir eylem gerçekleştirildi. Eylemci işgal güçleriyle çatışmaya girerek şehit oldu. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
9 Mart 2002: Kudüs'te Ariel Şaron'un evinin hemen 50 m ilerisinde bir lokantada, işgalcilerden 11 kişinin ölümüne 40 kişinin de yaralanmasına sebep olan bir şehadet eylemi gerçekleştirildi. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi ve eylemi gerçekleştiren kişinin el-Halil'deki el-Arube mülteci kampından İsmail el-Hurani olduğunu açıkladı.
Aynı tarihte Netanya'da kalabalık bir mekanda bir otelin önünde iki Filistinli otomatik silahlarla saldırı gerçekleştirdiler. Saldırıda 3 İsrailli öldürülürken 50'si de yaralandı ve eylemciler de şehit edildiler. Eylemi el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi ve eylemi gerçekleştiren kişilerin Said el-Batta ile Şadi en-Necime olduğunu açıkladı.
10 Mart 2002: Netzarim yahudi yerleşim merkezine çalışmaya giden Filistinli işçilerden 21 yaşındaki Muhammed el-Kattavi ani bir çıkış yaparak, tabancayla İsrail askerlerine ateş etti. Bir askeri öldürüp, birini de ağır yaraladıktan sonra kaçmaya başladı. İşgal güçleri tanklarla arkadan ateş ederek onu öldürdü, sonra da tank paletleriyle cesedini iyice ezerek içlerindeki kin ve intikam duygusunu yansıtmaya çalıştılar.
11 Mart 2002: İşgalciler gece 02.00 civarında Batı Yaka'nın kuzeyinde bulunan Kalkiliya şehrine girdiler. Ardından da Ramallah ve el-Bire şehirlerine saldırdılar. İşgal ve saldırılara havadan da helikopterler destek veriyordu. İşgalciler tanklarla ve helikopterlerle rasgele ve yoğun bir şekilde Filistinlilerin meskun bölgelerine füze ve bomba yağdırdılar. Ramallah'a yönelik saldırılarında ise Ramallah Hastanesi'ni özellikle hedef aldılar. O gece ikisi Kalkiliya'dan ikisi Ramallah'tan olmak üzere dört kişiyi şehit ettiler.
İşgalciler aynı gece Gazze'de de büyük katliam gerçekleştirdiler. Gece yerel saatle 23.00'ten itibaren Gazze'deki Cibaliya mülteci kampını ve Gazze bölgesinin kuzey kesimlerini işgal ederek sabah saatlerine kadar süren vahşi saldırılarda 18 masum insanın ölümüne, 15'i ağır olmak üzere 50 masum insanın da yaralanmasına sebep oldular.
12 Mart 2002: Siyonistlerin Gazze ve Batı Yaka'daki saldırılarına ve cinayetlerine karşı muhtelif eylemler gerçekleştirildi. Kuzey Filistin tarafında işgalcileri taşıyan bir otobüse otomatik silahlarla ateş edilmesi sonucu 9 kişi öldürüldü, birçok kişi de yaralandı. Aynı gün Kuzey Filistin bölgesinde işgalci askerlere yönelik olarak da bir eylem gerçekleştirildi. İşgal devleti yetkilileri bu eylemin sonuçları hakkında herhangi bir açıklama yapmak istemediler. Aynı tarihte Batı Yaka'nın Beytlaham şehrinde meydana gelen çatışmalarda da işgalcilerden bir asker öldürüldü. Yine aynı tarihte HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'ne mensup olan Bilal Şuhade ve Muhammed Halas, işgalci askerlerin Netzarim merkezlerine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirdiler. Bu eylemde birçok asker öldü ve yaralandı.
Aynı tarihte "aşırı sağ" kanadı temsil eden iki bakan Şaron'un hükümetinden istifa etti. Bunlardan biri Turizm diğeri ise Altyapı bakanıydı. Bu iki bakan Şaron'dan Filistin tarafıyla kesinlikle masaya oturmamasını ve saldırgan tutumun şiddetinin azaltılmamasını istiyordu.
13 Mart 2002: Batı Yaka'nın Cenin şehri yakınlarında Filistinli direnişçilerin, işgalcileri taşıyan bir araç için tuzak kurmaları sonucu işgalcilerden üç kişi çeşitli şekillerde yaralandı.
Aynı tarihte işgalciler, sabah vakitlerinden itibaren Batı Yaka'daki el-Em'ari ve Kadure mülteci kamplarını kuşatmaya aldılar. Ayrıca Batı Yaka'daki Ramallah şehrinde de Filistinlilere yönelik saldırılar gerçekleştirdiler. Her üç yerde de Filistinli direnişçilerin işgalcilere ellerindeki silahlarla karşılık vermeleri sebebiyle sabahın erken saatlerinden itibaren şiddetli çarpışmalar vuku buldu. Çatışmalarda başta, Arafat'ın özel muhafız birliği olarak bilinen Kuvvet 17'nin komutan yardımcısı 46 yaşındaki Raid Fuad el-Akile olmak üzere birçok Filistinli şehit oldu.
14 Mart 2002: Gazze'nin güneyindeki Netzarim yahudi yerleşim merkezi yakınında işgalcilere ait askeri konvoyun geçeceği yola konan bombanın patlaması sonucu 3 işgalci öldü, 2'si de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi.
15 Mart 2002: İşgalciler Gazze'nin Bureyc mülteci kampında dördü çocuk beş kişiyi şehit ettiler.
Aynı tarihte işgalciler yine Gazze bölgesindeki Rafah'ta 28 yaşındaki Vail Musa el-Ahres adlı polisi, Beyti Lahiya'da da İslami Cihad Hareketi'ne mensup 19 yaşındaki Kemal Receb adlı genci, Gazze şehrinde de on yaşındaki Yasemin Semir Ebu Heddaf adlı kız çocuğu şehit ettiler.
17 Mart 2002: Fellah Kamil Udeh adlı bir genç işgal altındaki Kudüs'te bir patlamada hayatını kaybetti.
Aynı tarihte işgalcilerin Beytlaham şehrinin içine girmeye çalışmaları üzerine bazı Filistinli direnişçilerin karşı koymaları sebebiyle çıkan çatışmalarda Mahmud Avad Uccac adlı bir genç şehit oldu.
Yine aynı tarihte işgal tanklarının Batı Yaka'daki Nablus şehrine girmeye çalışmaları üzerine işgalcilerle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. Burada işgalciler Filistinlilerden iki çocuğu hedef alarak yaraladılar. Çocuklardan birinin durumu ağırdı.
Aynı tarihte Tel Aviv yakınındaki Kefar Saba yahudi yerleşim merkezi yakınında bir yakıt istasyonunda toplanan topluğun üzerine ateş edilmesi sonucu bir yahudi yerleşimci kadın öldürüldü, ikisi ağır 16 yerleşimci de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi üstlendi.
Yine aynı tarihte Kudüs'te Fransız tepesi adı verilen mıntıkada bir Filistinli üzerindeki bombaları patlattı ve 22 İsrailli yaralandı. Bu eylemin sorumluluğunu da İslami Cihad Hareketi üstlendi.
Aynı tarihte Muhammed Iyad adında bir çocuk, Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınında bulunan Asker mülteci kampındaki evinin önünde bulunduğu sırada işgalci saldırganların kurşunlarına hedef olarak ağır yaralandı ve 20 Mart tarihinde de hayatını kaybetti.
19 Mart 2002: Filistinli iki eylemci Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tubas köyü yakınında yer alan Teyasir askeri merkezine baskın düzenleyerek bir askeri öldürüp 3'ünü yaraladıktan sonra çıkan çatışmada şehit oldular. Eylemi HAMAS üstlendi.
20 Mart 2002: 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Ummu'l-Fahm kasabasında bir otobüste gerçekleştirilen şehadet eyleminde 4'ü asker 7 işgalci öldürülürken 30'u da yaralandı. Eylemin sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi üstlendi.
21 Mart 2002: İşgalciler Batı Yaka'daki Cenin vilayetinin kazalarından Yamun ve es-Siletu'l-Harisiyye kasabalarına girip tutuklamalar gerçekleştirdiler. Yirmi kişiyi tutukladıktan sonra aradıkları bazı kişileri bulamayınca da küçük çocukları rehin aldılar.
Aynı tarihte Kudüs'ün Kral Georges Caddesi'nde bulunan bir kafeteryada gerçekleştirilen ve el-Fetih'in askeri kanadının üstlendiği istişhadi eylemde işgalcilerden 8 kişi öldü, 72 kişi yaralandı.
22 Mart 2002: İşgalciler el-Halil'in kuzeyindeki Beytu Emr mıntıkasında Nidal İbrahim Hamd el-Allami adlı yirmi yaşında bir üniversite öğrencisini şehit ettiler.
Aynı akşam İslami Cihad mensubu Mahmud Süleyman Ebu Hasaneyn adlı 22 yaşında bir genç de Gazze şehrinin yakınında bulunan el-Bureyc mülteci kampı yakınlarında işgalcilerin saldırıları sonucu şehit oldu.
23 Mart 2002: Gazze bölgesindeki Rafah'a giren işgalciler Mısır-Filistin geçiş kapısında 22 yaşındaki Muhammed Ali Osman adlı genci şehit ettiler. Aynı gün yine Rafah'ta Reyham Ebu Taha adlı küçük bir kız çocuğunu öldürdüler.
26 Mart 2002: Gazze bölgesinin ortalarındaki Deir el-Belah'ın doğusunda yer alan Keysofim askeri noktasında Filistinli direnişçilerle işgalci askerler arasında çıkan çatışmada iki mücahit şehit olurken işgal güçlerinden de, biri ağır biri hafif olmak üzere iki asker yaralandı.
27 Mart 2002: Netanya'da HAMAS'ın askeri kanadından Abdulbasıt Udeh'in gerçekleştirdiği istişhadi eylemde işgalcilerden 20 kişi ölürken 150 kişi de yaralandı.
29 Mart 2002: Kudüs'teki bir ticari merkezde el-Fetih'e bağlı el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nden 16 yaşındaki Muhammed el-Ahres'in gerçekleştirdiği bir eylemde işgalcilerin 3'ü öldü 20'si yaralandı.
29 Mart 2002: İşgal devleti "Koruyucu Duvar" adını verdiği operasyonu başlattı. Ramallah'ta özerk yönetime ait resmi binaları kuşatmaya alarak vahşi saldırılar gerçekleştirdi. Daha sonra işgal çemberini genişletti. Bu sebeple Batı Yaka'nın Ramallah, Beytlaham, Nablus, Bitonya ve el-Halil şehirleri başta olmak üzere pek çok şehrinde büyük bir hareketlilik yaşandı. İşgal kuvvetleri özerk yönetim lideri Arafat'ın bulunduğu binayı her taraftan kuşatmaya aldılar. Ramallah'ta yaptıkları baskınlarda bazı önemli kişileri tutukladılar. Saldırılarda ve çıkan çatışmalarda pek çok Filistinli şehit oldu, birçoğu yaralandı, yüzlercesi de tutuklandı.
31 Mart 2002: HAMAS'ın askeri kanadına mensup 23 yaşındaki Şadi Zekeriya Tubasi'nin Hayfa'daki bir kafeteryada gerçekleştirdiği şehadet eylemi işgalcilerden 16 kişinin ölümüne 45 kişinin de yaralanmasına sebep oldu.
Aynı günün gecesi işgal güçleri Batı Yaka'nın Beytlaham ve Kalkiliya şehirlerini, yüzlerce tank kullanarak tamamen işgal ettiler.
Yine aynı tarihte Kalkiliya'da işgal kuvvetlerinin önüne konan bir bombanın patlaması sonucu bir işgalci asker ölürken, sekiz asker de yaralandı.
1 Nisan 2002: Batı Yaka'nın Tulkerem şehrinde Muhammed Cemil isminde 11 yaşında bir çocuk babasıyla birlikte hastaneye giderken işgalci saldırganların kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetti.
3 Nisan 2002: Batı Bake'de el-Fetih'in askeri kanadı tarafından üstlenilen bir şehadet eylemi gerçekleştirildi.
Eylemi 17 yaşındaki Ekrem Fadl Abdulhamid Halife gerçekleştirdi.
3-4 Nisan 2002: Filistinli direnişçiler Cenin'de işgalcilerin 1 helikopterlerini düşürdü, 14 tanklarını imha etti, şehre girmeye çalışan bir birliğin komutanını öldürdüler. Yine Filistinlilere pusu kurmaya çalışan bir işgalci askeri öldürdüler. Direniş esnasında Filistinliler tarafından da bazı kişiler şehit oldu. Şehit olanlardan biri 12 yaşında bir çocuktu.
5 Nisan 2002: Aksa Şehitleri Birlikleri'nin komutanlarından Nasır Uveys işgalcilere teslim oluyormuş gibi yaptı, ancak askerlerin arasına girince üzerindeki bombayı patlattı. Bu eylemde işgalcilerin ne kadar kayıp verdikleri açıklanmadı. İsrail hükümeti o dönemde Cenin'deki askeri kayıpların yayınlanmaması için İsrail medya organlarına talimat vermişti.
5 Nisan 2002: İşgalciler Cenin'in yakınındaki Tubas'a havadan saldırı düzenleyerek HAMAS'ın askeri kanadına mensup altı mücahidi şehit ettiler. Bu kişilerin arasında HAMAS'ın askeri kanadının geliştirip ürettiği Kassam-2 füzesinin mühendisi Said Muhammed Avad ile Netanya'da şehadet eylemini planladığı tahmin edilen Kays Advan da vardı. İşgalciler ayrıca Tubas'a karadan baskın düzenleyerek 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla, 22 yaşındaki bir genci öldürdüler.
7 Nisan 2002: İşgalciler Cenin mülteci kamplarından birinde tutukladıkları 5 kişiyi aile fertlerinin önünde kurşuna dizerek şehit ettiler. Öldürülenlerin ikisi 70 yaşında ihtiyardı.
7 Nisan 2002: Akşam saatlerinden itibaren işgalciler Cenin mülteci kamplarına girdiler. Direnişçilerin büyük bir fedakarlıkla savundukları kamplara işgalciler bir hafta süreyle girememişlerdi. Ancak bu süre içinde direnişçilerin dışarıdan silah ve gıda maddesi takviyesi engellendiğinden, ellerindeki stokların bitmesinden sonra işgalciler kamplara girmeyi başardılar. İşgalciler, bu olayla birlikte başlattıkları Cenin katliamında 1000 civarında Filistinliyi şehit ettiler. Ne yazık ki İsrail işgal rejiminin bu vahşi katliamı BM tarafından örtbas edilmiştir. BM görünüşte bir heyet oluşturup katliamı soruşturma kararı aldı. Ancak işgal devleti heyetin girmesine izin vermeyince BM genel sekreteri heyeti dağıttı. Aradan aylar geçtikten sonra yeni bir heyet oluşturup gönderdi ki bu ikinci heyetin amacı da İsrail işgal devletini aklamaktan başka bir şey değildi.
9 Nisan 2002: Cenin mülteci kampında bir direnişçi, işgalci askerlerin arasında üzerindeki bombaları patlatınca 13'ü öldü birçoğu da yaralandı. Aynı gün Cenin'de karşılıklı çatışmalarda da işgalci askerlerden birçok kişi yaralandı. Ancak yaralananların sayısı işgal rejimi tarafından saklı tutuldu.
9 Nisan 2002: Nablus'ta bir eylemde binbaşı rütbesinde bir subay öldürülürken, ikinci bir eylemde de 5 asker yaralandı. Beytlaham'da da Mehd Kilisesini Savunma Seriyyeleri adlı Hıristiyan direniş örgütünün gerçekleştirdiği bir eylemde Mehd kilisesi etrafındaki işgalci askerlerden üçü yaralandı.
9 Nisan 2002: Cenin'de bir bubi tuzağının patlaması sonucu 3 işgalci asker öldürüldü.
10 Nisan 2002: Hayfa'da HAMAS'ın askeri kanadı tarafından, askerleri taşıyan bir otobüse yönelik olarak gerçekleştirilen şehadet eyleminde 11 asker hayatını kaybederken 25 asker de yaralandı. Yaralananların birçoğunun durumu ağırdı.
12 Nisan 2002: Kudüs'te en büyük ticari merkezlerden birinin yakınında bir otobüs durağında bir Filistinlinin üzerindeki bombaları patlatması suretiyle gerçekleştirilen eylemde İsraillilerden 6 kişi öldürülürken 90 kişi de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi.
16 Nisan 2002: İşgalciler Gazze'nin Rafah şehrinde bazı meskun evlere ağır silahlarla saldırı düzenleyerek 2'si çocuk 4 kişiyi yaraladılar. Aynı gün yine Rafah'ta Mısır – Filistin sınırında bazı evleri yıktılar.
22 Nisan 2002: el-Fetih'in askeri kanadı durumundaki el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nin ve Arafat'ın özel muhafaza ve güvenlik birliği olarak bilinen Güç-17'nin komutanlarından Mervan Zellum ile arkadaşı Semir Ebu Receb, havadan helikopterlerle saldırı düzenlenmesi suretiyle şehit edildi.
26 Nisan 2002: İşgalciler Gazze'nin Rafah şehrinin Tellu's-Sultan mahallesine saldırı düzenleyerek 5 kişiyi yaraladılar.
29 Nisan 2002: İşgalciler, Batı Yaka'nın en büyük şehri durumundaki el-Halil'e kalabalık bir askeri birlikle, tank ve helikopterler kullanarak girip Filistinlilerden 8 kişiyi şehit etti, 25 kişi yaraladı, 60 kişiyi de esir aldılar.
30 Nisan 2002: İşgalcilerin Gazze'nin Rafah şehrinde gerçekleştirdikleri katliamda 5 Filistinli şehit edilirken 14 kişi de yaralandı. Öldürülenlerden biri henüz iki yaşını doldurmamış, Huda Muhammed Ebu Şeluf adlı bir bebekti.
8 Mayıs 2002: Tel Aviv yakınındaki Rişon Litziyon kasabasında bir gece kulübünde gerçekleştirilen şehadet eyleminde 16 kişi ölürken 12'si ağır 55 kişi de yaralandı. Eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
19 Mayıs 2002: Gazze'nin doğusundaki Karni geçidinde İsrail askerleri Filistinliler tarafından pusuya düşürüldü ve dört asker yaralandı. Eylemin sorumluluğunu Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin askeri kanadı durumundaki Filistin Ulusal Kurtuluş Birlikleri üstlendi.
23 Mayıs 2002: el-Aksa Şehitleri Birlikleri, Tel Aviv'in güneyindeki Rişon Litziyon ticari merkezine yönelik bir şehadet eylemi gerçekleştirdi. Eylemde işgalcilerden iki kişi öldü 30 kişi de yaralandı.
27 Mayıs 2002: İşgalciler Beytlaham şehrine gerçekleştirdikleri baskında el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nin Beytlaham sorumlusunu tutukladılar.
27 Mayıs 2002: Tel Aviv'deki Bitah Tekfa alışveriş merkezinde el-Aksa Şehitleri Birlikleri tarafından bir şehadet eylemi gerçekleştirildi ve işgalcilerden 4 kişi ölürken 6'sı ağır 50 kişi de yaralandı.
28 Mayıs 2002: Ramallah yakınında bulunan Afra Yahudi yerleşim merkezine yönelik olarak gerçekleştirilen bir eylemde bir yerleşimci öldürüldü, onun kardeşi de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu el-Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi.
28 Mayıs 2002: Batı Yaka'daki Nablus şehrinin yakınında bulunan Itamar yahudi yerleşim merkezine yönelik eylemde 3 İsrailli öldürüldü, 2'si yaralandı.
30 Mayıs 2002: İşgalciler gece yarısından sonra Batı Yaka'nın Tulkerem şehrini ve civarındaki Nuru Şems ve Belata mülteci kamplarını işgal ettiler. İşgal ve baskınlarda oldukça geniş çaplı bir tutuklama gerçekleştirildi ve 1500 genç bir gece içinde tutuklandı. Müteakip 3 gün içinde de Belata'da 15-45 yaş arası bütün erkekleri tutuklayarak esir kampları gibi kullanılan tutuklama merkezlerine götürdüler. Buradan 4 Haziran sabahından itibaren çekildiler.
3 Haziran 2002: İşgalciler Cenin'e yeniden baskın düzenlediler. Fakat Cenin'de direnişçiler işgalci saldırganlara karşı mücadele ettiler. Bu yüzden işgalcilerle mücahitler arasında gerek Cenin şehrinin gerekse mülteci kamplarının giriş noktalarında şiddetli çatışmalar oldu. Üç saat süren çatışmalardan sonra işgalciler geri çekilmek zorunda kaldılar.
3 Haziran 2002: İşgalciler gece sabaha doğru Batı Yaka'daki Nablus şehrinin hemen doğusunda bulunan Yeni Asker mülteci kampına da baskın düzenlediler. Burada da 14-45 yaş arası erkeklerin tümünün kampın meydanında toplanmalarını istediler. Ardından da evlere baskınlar düzenleyerek, aynen diğer bölgelerde yaptıkları gibi insanları huzursuz etmeye, ev eşyalarına zarar vermeye ve tutuklamalar yapmaya başladılar.
4 Haziran 2002: Filistinli direnişçiler biri Kudüs diğeri Ramallah çevresinde olmak üzere iki eylem gerçekleştirdiler. İşgal devleti bu eylemlerde herhangi bir ölüm ya da yaralanma olmadığını iddia etti.
5 Haziran 2002: Hayfa yakınındaki Mecdo kavşağında bir otobüste gerçekleştirilen şehadet eyleminde 18 kişi ölürken 50 kişi yaralandı. Otobüsün yolcularının çoğunu Tel Aviv'den Taberiye'ye giden askerler oluşturuyordu. Eylemi İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri üstlendi.
8 Haziran 2002: Batı Yaka'nın el-Halil şehrinin kuzeyinde bulunan Halhul kasabası yakınındaki Kermi Nisor Yahudi yerleşim merkezine Filistinli mücahitlerin saldırı düzenlemesi neticesinde 3 yerleşimci ölürken 5 yerleşimci de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
8 Haziran 2002: HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'ne mensup üç mücahit, Gazze'nin Rafah bölgesinde siyonist işgalcilerle çatışma esnasında şehit oldu.
9 Haziran 2002: Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınında bulunan Yitzehar yahudi yerleşim merkezine karşı Filistinli gençlerin eylem düzenlemeleri üzerine bir Filistinli şehit oldu, işgalci askerlerden de ikisi ağır olmak üzere dördü yaralandı.
9 Haziran 2002: Gazze'deki Cibaliya mülteci kampında bir binada, siyonistlerin sabotajı sebebiyle meydana geldiği tahmin edilen büyük bir patlamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 kişi yaralandı.
10 Haziran 2002: Siyonistler Batı Yaka'daki Ramallah, el-Bire ve Bitonya şehirlerini yeniden işgal ettiler.
11 Haziran 2002: Bir Yahudi yerleşimci, Cenin'in Ya'bed kasabasında Visam Abdurrahman Said adlı 9 yaşında bir çocuğa arabasıyla kasten çarparak ağır şekilde yaralanmasına sebep oldu.
11 Haziran 2002: Sahil kentlerinden Hertzilya'da bir Filistinlinin bir lokantada üstündeki bombayı patlatması neticesinde İsraillilerden 15 kişi yaralandı.
13 Haziran 2002: İşgalciler Batı Yaka'nın Tubas kasabasına baskın düzenleyerek HAMAS mensubu beş mücahidi tutukladılar.
16 Haziran 2002: Cenin'e 3 Haziran gecesi yaptıkları baskında başarısız olan işgalciler 16 Haziran gecesi 23.00'ten sonra yeni bir baskın düzenlediler. Sabaha kadar saldırılar düzenleyen işgalciler sabah şafakla birlikte çekildiler. Baskında işgalcilerle mücahitler arasında şiddetli çatışmalar oldu.
18 Haziran 2002: Kudüs'ün güneyinde bir otobüste gerçekleştirilen ve HAMAS'ın askeri kanadının üstlendiği şehadet eyleminde işgalcilerden 18 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı.
19 Haziran 2002: el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nin Kudüs'ün kuzeyindeki Fransız tepesinde bir otobüste gerçekleştirdiği şehadet eyleminde 7 işgalci öldürülürken 40 kişi de yaralandı.
19 Haziran 2002: Batı Yaka'nın kuzeyinde bulunan Kalkiliya şehrinde Filistinli direnişçilerle işgalci askerler arasında meydana gelen çatışmada 1 asker öldürüldü, 7 asker de yaralandı.
20 Haziran 2002: Bir Filistinlinin Batı Yaka'nın kuzeyinde bulunan bir Yahudi yerleşim merkezine karşı düzenlediği eylemde 4 işgalci öldürüldü, birçok kişi de yaralandı. Eylemin sorumluluğunu Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi.
24 Haziran 2002: İşgalcilerin Gazze'nin Rafah kasabasında bir arabaya havadan roket fırlatmaları sonucu bazıları HAMAS'ın askeri kanadına mensup olan 6 kişi şehit oldu, 10 kişi de yaralandı.
25 Haziran 2002: İşgalciler Belata mülteci kampına yeniden saldırı düzenlediler. Gece 23.00'te başlayan işgal hareketine ve saldırılara kamptaki direnişçiler de silahla karşılık verdiler ve şiddetli çatışmalar oldu. İşgal birkaç gün sürdü ve bu süre içinde bazı Filistinliler şehit edilirken birçok kişi de tutuklandı.
30 Haziran 2002: Şehadet eylemlerinin planlanmasında rol oynamasından dolayı HAMAS'ın dördüncü mühendisi olarak adlandırılan Muhenned et-Tahir işgalcilerle bir çatışma esnasında şehit edildi.
6 Temmuz 2002: İşgalciler Batı Yaka'nın Eriha şehrine girdiler. Burası siyonistlerin, Mart 2002'de şiddetlendirdikleri saldırılarında girmedikleri tek Batı Yaka şehriydi.
6 Temmuz 2002: İşgalciler Batı Yaka'nın Nablus şehrine karadan ve havadan bomba yağdırdılar.
8 Temmuz 2002: İslami Cihad'a bağlı Kudüs Seriyyeleri'nin Cenin'deki komutanlarından Muammer Derağime, işgalci saldırganlar tarafından sabaha karşı şehit edildi. İşgalciler Derağime'yi Yamun köyünde sığındığı bir evde kuşatarak şehit ettiler.
10 Temmuz 2002: Gazze'nin Rafah şehrinin güneyinde Mısır-Filistin sınırında işgalcilerin askeri devriyelerini pusuya düşüren Filistinli direnişçiler bir askeri öldürdüler.
11 Temmuz 2002: İşgalcilerin kurşunlarına hedef olan Imad Subhi Ebu Zehra adlı Filistinli gazeteci hastanede hayatını kaybetti. Ebu Zehra muhtelif ajanslar için foto muhabiri olarak çalışıyordu. Aynı gün Cenin'de de Filistin Haber Ajansı WAFA'nın muhabiri Said Şevki ed-Dıhle yaralanmıştı.
16 Temmuz 2002: Batı Yaka'daki Emanuel Yahudi yerleşim merkezi yakınında yerleşimcileri taşıyan, İsrail'in DAN otobüs firmasına ait bir otobüsün pusuya düşürülmesi suretiyle bir eylem gerçekleştirildi. Bu bir şehadet eylemi değil, otobüsün belli bir noktaya geldiği sırada bombaların patlatılması, sonra da üzerine otomatik silahlarla ateş edilmesi suretiyle gerçekleştirilen bir eylemdi. 11 yerleşimcinin öldüğü, onlarcasının da yaralandığı eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
17 Temmuz 2002: Emanuel yerleşim merkezi eylemini gerçekleştiren direnişçiler ertesi günün sabahı işgalcilerle çatışmaya girdiler. Çatışmada işgalcilerden bir subay öldürüldü, biri ağır 3 asker yaralandı. Mücahitlerden de bir kişi yaralandı. Çatışma Kana vadisinde meydana geldi.
Aynı gün işgal güçleri Gazze'nin el-Meğazi mülteci kampını ve Han Yunus kasabasını havadan bombaladılar. Bombalamada F-16 uçakları da kullanıldı ve metal mutfak aletleri üreten bir atölye hedef alındı.
Aynı gün Seyletu'z-Zuhr beldesinde işgalcilerle Filistinli direnişçiler arasında çatışma meydana geldi ve çatışmada iki mücahit şehit olurken, biri ağır olmak üzere üç mücahit de yaralandı.
Aynı gün Batı Yaka'nın Ramallah şehri yakınlarında bulunan Em'ari mülteci kampında, siyonistlerin bomba koymaları neticesinde meydana geldiği tahmin edilen bir patlama neticesinde biri çocuk üç Filistinli şehit oldu, beş Filistinli de yaralandı.
18 Temmuz 2002: Tel Aviv'in Nef Şenan Caddesi üzerinde şehadet eylemi gerçekleştirildi.
22 Temmuz 2002: HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'nin lideri Salah Şehade, oturduğu evin havadan helikopterlerle bombalanması sonucu şehit oldu. Saldırıda Salah Şehade'yle birlikte 15 kişi şehit olurken 150 kişi yaralandı. Ölenlerin 9'u çocuk, 3'ü kadındı.
22 Temmuz 2002: İslami Cihad'ın askeri kanadının komutanlarından iki mücahit, işgalcilerle Nefiye Dekalim Yahudi yerleşim merkezi civarında meydana gelen çatışma esnasında sabaha doğru şehit oldu.
24 Temmuz 2002: Salah Şehade'nin şehit edilmesine karşı intikam eylemleri başladı ve Tulkerem'de bir işgal tankı tahrip edildi.
25 Temmuz 2002: İntikam amaçlı bir eylemde bir haham öldürüldü.
26 Temmuz 2002: el-Halil yakınında pusuya düşürülen dört işgalci öldürüldü, beş işgalci de yaralandı.
29 Temmuz 2002: HAMAS'ın askeri kanadına mensup mücahitler tarafından bazı askeri noktalara havan topu saldırısı gerçekleştirildi. Aynı gece bazı bölgelerde işgalcilerle mücahitler arasında çatışmalar oldu. Rafah'ta Mısır-Filistin sınırında meydana gelen bir çatışmada da dört işgalci asker öldürüldü. Burada Filistinlilerden de iki kişi şehit oldu.
30 Temmuz 2002: Salah Şehade'nin şehit edilmesine karşı Kudüs'te Peygamberler Caddesi'nde itinayla korunan Emniyet müdürlüğünün çok yakınında gerçekleştirilen intikam amaçlı şehadet eyleminde işgalcilerden 7 kişi yaralandı.
30 Temmuz 2002: Itamar Yahudi yerleşim merkezine sızan bir genç bir yerleşimcinin evine girip onu bıçaklayarak yaraladı. Bunun üzerine işgalci askerler olay yerine koşarak eylemci genci şehit ettiler.
30 Temmuz 2002: Nablus'ta gerçekleştirilen bir eylemde iki Yahudi yerleşimci öldürüldü. Bu eylemi Aksa Şehitleri Birlikleri üstlendi. Aynı tarihte Nablus'ta bir başka eylemde ise HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'ne mensup mücahitler iki Yahudi yerleşimciyi öldürdüler.
31 Temmuz 2002: Kudüs İbrani Üniversitesi'nde, HAMAS'ın askeri kanadının üstlendiği, zaman ayarlı bombanın patlatılması suretiyle gerçekleştirilen eylemde 7 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı. HAMAS bu eylemi de Salah Şehade'nin şehit edilmesinin intikamı için gerçekleştirdiğini açıkladı ve intikam eylemlerinin süreceğini bildirdi.
3 Ağustos 2002: İşgalciler Gazze'nin Han Yunus kasabasını ve Deyru'l-Belah mıntıkasını işgal ederek saldırılar gerçekleştirdiler. Aynı tarihte Batı Yaka'nın Nablus şehrinde de geniş çaplı bir işgal hareketi başlatıldı. Bu saldırıda Filistinlilerden beş kişi şehit edildi.
4 Ağustos 2002: Güney Lübnan sınırında Safed-Akka seferini yapan bir otobüste HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri tarafından gerçekleştirilen şehadet eyleminde işgalcilerden 10 kişi ölürken 40 kişi de yaralandı.
4 Ağustos 2002: Doğu Kudüs'te de bir direnişçi işgalcilerin "sınır güvenlik birimleri" adı verilen askeri güçlerine ait iki arabaya otomatik silahlarla saldırı düzenleyerek, 3 kişiyi öldürdü, 14 kişiyi de yaraladı. Eylemci de işgalciler tarafından şehit edildi.
5 Ağustos 2002: Batı Yaka bölgesinde işgalcilere ait bir arabanın pusuya düşürülmesi sonucu karı – koca iki yerleşimci öldürülürken iki yolcu da yaralandı.
6 Ağustos 2002: Batı Yaka'nın Tulkerem şehrinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Filistinli öldürüldü, 6 kişi de yaralandı. Öldürülenlerden biri el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nin Tulkerem sorumlusuydu.
6 Ağustos 2002: Gece Gazze'nin Beytu Lahiya kasabasına bir saldırı gerçekleştirildi ve Filistinli bir polis şehit edildi, birçok kişi de yaralandı.
15 Ağustos 2002: Özerk yönetimle işgal rejimi arasında "Önce Gazze ve Beytlahm" adıyla bir anlaşma imzalandı. Ancak anlaşma hiçbir şekilde uygulamaya geçirilmedi.
19 Ağustos 2002: İşgalciler, Gazze'nin Deyru'l-Belah kasabasına bağlı el-Bereke semtine girip evlerin üzerine yoğun bir şekilde ateş açtılar.
20 Ağustos 2002: İşgalciler gece Gazze'nin Han Yunus kasabasında bulunan el-Garbi mülteci kampını havadan ve karadan tanklarla bombalayarak 26 yaşında bir genci şehit etti, 6 kişiyi yaraladı, 15 evi de yıktılar.
28 Ağustos 2002: Karni –Netzarim yolu üzerinde pusuya düşürülen bir askeri jip tamamen tahrip edildi. HAMAS bu eylemin görüntülerini medya organlarına dağıttı.
29 Ağustos 2002: Beytu Cerha köyünün kalbine yerleştirilen Ecderut adlı işgal sitesinin üzerine altı adet ağır tip havan topu mermisi fırlatıldı.
29 Ağustos 2002: Gazze'nin Rafah şehrinin güneyinde bulunan Salahuddin sınır kapısında iki çocuk üzerlerine tank mermisi fırlatılması suretiyle vahşi bir şekilde öldürüldü, 11 kişi de yaralandı.
30 Ağustos 2002: Filistinli direnişçiler Rafah'ın kuzeyinde, işgalciler tarafından gasp edilmiş durumdaki Moraj yerleşkesine havan topu saldırıları gerçekleştirdiler. Yine Gazze bölgesinden geçen bir askeri aracın üzerine el bombası fırlatıldı. İşgal devleti her iki eylemi de kabullendi ancak herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayının olmadığını iddia etti.
12 Eylül 2002: İşgalciler, ortalık aydınlanmaya başlamadan onlarca tankla ve savaş aracıyla Gazze şehrinin kuzey mıntıkasında bulunan Şucaiyye mahallesine girdi ve meskun evlerin üzerine rasgele ateş etmeye başladılar. Bazı Filistinlileri yaralarken, bir süre önce 24 yaşında şehit edilen HAMAS mensubu Usame Hales'in ailesine ait evi havaya uçurdular. İşgalciler aynı gün güneydeki Han Yunus kasabasına ve el-Meğazi mülteci kampına da saldırı düzenlediler.
19 Eylül 2002: Bir Filistinlinin Tel Aviv'de bir otobüste gerçekleştirdiği şehadet eyleminde işgalcilerden 6 kişi öldü 66 kişi yaralandı. Eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi ve bu eylemin Gazze katliamına üçüncü cevap olduğunu, eylemlerin devam edeceğini bildirdi.
20 Eylül 2002: Siyonist saldırganlar Gazze bölgesine, muhtelif cihetlerden ve hem havadan hem karadan saldırı düzenlediler. Filistinli direnişçiler de saldırılara karşılık verdiler ve şiddetli çatışmalar meydana geldi. İşgalcilerin saldırılarında biri kadın iki Filistinli şehit olurken, 10 kişi de yaralandı. 35 kadar da sınai atölye tahrip edildi.
Aynı tarihte Filistinli direnişçilerden bir grup, Goş Katif Yahudi yerleşim merkezi etrafında toplanan işgal güçlerinin üzerine havan topuyla ateş etti. Bir başka grup da Filistin-Mısır sınırında bulunan Termit askeri noktasında toplanan işgalcilerin üzerine ateş ettiler. İşgal devleti saldırıları doğruladı, ancak herhangi bir ölüm ya da yaralanma olayının olmadığını iddia etti.
26 Eylül 2002: İşgalciler, el-Halil yakınındaki ez-Zahiriyye kasabasında Garam Muhammed İbrahim Garam adlı bir bebeği attıkları gaz bombasıyla öldürdüler.
26 Eylül 2002: İşgalciler Gazze'de bir arabanın üzerine havadan roket attılar ve arabada bulunan üç kişinin cesedi tamamen paramparça oldu. İşgalciler uzun süredir takip ettikleri HAMAS'ın askeri kanadının ileri gelenlerinden Muhammed Dayf'ı hedef almışlardı, ancak saldırı esnasında Muhammed Dayf arabada yoktu. Fakat şehit edilenlerin ikisi yine HAMAS'ın askeri kanadına mensup mücahitlerdendi. Atılan füzeler etrafa da zarar verdi ve 15'i çocuk 40 kişi yaralandı.
26 Eylül 2002: İşgal güçleri HAMAS'ın askeri kanadı mensubu Neşet Ebu Cebbare'yi tutuklamak istediler. Ancak o teslim olmayarak direnmeyi seçti. Çatışmada işgalcilerin bir subayını öldürdü. Sonra kendisi de şehit oldu. İşgalciler onu şehit ettikten sonra evini de helikopterlerle ve tanklarla yıktılar. Yıkım esnasında çevredeki on ev de zarar gördü.
26 Eylül 2002: el-Aksa Şehitleri Birlikleri'nden Ebu Sultan adlı bir genç Beyti Lahiya'daki İli Sinay Yahudi yerleşim merkezine sızmaya çalıştığı sırada işgalciler tarafından şehit edildi.
30 Eylül 2002: Nablus'ta Mahmud Hamza ez-Zeğlul adlı 10 yaşında bir çocuk işgalciler tarafından şehit edildi. Bu çocuk Rami el-Berberi adlı yine 10 yaşında bir çocuğun cenazesine katıldığı sırada şehit edildi.
30 Eylül 2002: Gazze'deki işgal kuvvetleri 50 yaşındaki Ebu Cibril Behar'ı şehit ettiler.
30 Eylül 2002: Nablus'ta işgal kuvvetlerinden bir askerin öldürüldüğü işgal devleti tarafından itiraf edildi.
30 Eylül 2002: Gazze'de de İslami Cihad Hareketi'ne mensup mücahitler İsrail devriyesine saldırı düzenlediler. İşgal devleti saldırıyı kabul etti ancak herhangi kayıp olmadığını iddia etti.
3 Ekim 2002: İşgal devleti Ramallah'ta Arap Kurtuluş Cephesi'nin genel sekreteri Rekkad Salim Ebu Mahmud'u kaçırttı.
7 Ekim 2002: İşgalcilerin Gazze'nin Han Yunus kasabasına havadan ve karadan gerçekleştirdikleri saldırıda 16 kişi öldü 140 kişi de yaralandı. Ölenlerin 5'i çocuktu. Şaron olayla ilgili açıklamasında Gazze katliamını başarılı bir operasyon olarak nitelendirdi.
7 Ekim 2002: Özerk yönetim polisleri dört HAMAS mensubunu ortada hiçbir sebep yokken öldürdüler.
8 Ekim 2002: İşgalciler Gazze'de gerçekleştirdikleri vahşi saldırıda Meysa Imad Zenun adlı 12 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürüp, bir çocuğu da yaraladılar.
9 Ekim 2002: İşgalciler Han Yunus'a tekrar saldırdılar. Meskun evlerin hedef alındığı saldırıda birçok ev zarar görürken 1,5 yaşında bir bebek de ağır yaralandı.
9 Ekim 2002: Gazze'nin Rafah şehrinde işgal kuvvetlerinden bir asker pusuya düşürülüp yaralandı. Eylemi Filistin Halk Direnişi Komiteleri'ne bağlı Nasır Salahuddin Tugayları üstlendi.
10 Ekim 2002: Filistinli bir mücahit Tel Aviv yakınındaki Beni Burak Yahudi yerleşim merkezinde bir şehadet eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 1 yerleşimci öldü, 24 yerleşimci de yaralandı.
12 Ekim 2002: Sabah 04.30 sıralarında Netzarim Yahudi yerleşim merkezi yakınında, yola döşenen 70 kg. ağırlığında bir bombanın patlatılması suretiyle işgalcilerin Mirkafa tipi bir tankları ve askerleri nakletmede kullanılan bir araçları imha edildi. Eylemin sorumluluğunu HAMAS'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri üstlendi. İzzettin Kassam Birlikleri tarafından yapılan açıklamada aynı gün mücahitlerin Netzarim'deki bir askeri noktaya el-Benna füzeleri fırlattıkları bildirildi.
13 Ekim 2002: Filistinli iki mücahit en-Nakab vahasındaki Kermi Şalom Yahudi yerleşim merkezine girerek işgalci saldırganlarla çatıştılar. Karşılıklı olarak silahlarla ve el bombalarıyla gerçekleştirilen çatışmada Filistinli iki mücahit şehit oldu. İşgal devleti çatışmada kendi askerlerinden de ikisinin yaralandığını, bunlardan birinin durumunun ağır olduğunu itiraf etti.
13 Ekim 2002: İşgalciler, Gazze'nin Rafah şehrinin batısındaki Za'reb mahallesine yönelik saldırılarında 4 yaşında bir çocuğun ölümüne, biri 40 günlük bebek 26 kişinin yaralanmasına, çok sayıda evin de hasar görmesine sebep oldular.
19 Ekim 2002: İşgalciler Gazze'nin sahil yolunu ulaşıma kapatarak buradan tanklarla Gazze limanı tesislerine ulaştı ve Fransa ile Hollanda'nın finanse ettiği, Filistinliler açısından hayati önem taşıyan bazı liman tesislerini tahrip ettiler.
21 Ekim 2002: Filistinli bir eylemci, Afule'den Hadira'ya doğru giden işgalcilere ait bir otobüse bomba yüklü arabasıyla çarptı. Eylemde işgalcilerden 14 kişi ölürken, 50'den fazlası da ağır şekilde yaralandı. Eylemi İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri üstlendi.
27 Ekim 2002: Bir Filistinlinin, Batı Yaka bölgesinin kuzeyinde Nablus ile Ramallah'ın arasında bir yakıt istasyonunun girişinde gerçekleştirdiği şehadet eyleminde işgalcilerden üç kişi ölürken 30 kişi de yaralandı.
31 Ekim 2002: İşgalciler sabaha doğru Nablus'a ve yakınında bulunan Asker mülteci kampına girerek, kapıları kırmak suretiyle birçok eve baskın düzenlediler.
31 Ekim 2002: Gazze'de HAMAS'ın askeri kanadına mensup üç mücahit işgal güçlerine karşı kullanacakları birtakım patlayıcılar imal ederken kazayla meydana gelen bir patlama neticesi hayatlarını kaybettiler.
2 Kasım 2002: İşgalciler erken saatlerden itibaren Gazze'nin Beyti Hanun ve Rafah bölgelerine girerek çeşitli saldırılar düzenlediler. Saldırılarda biri 60 yaşında ihtiyar, diğeri 12 yaşında bir çocuk iki kişi ağır yaralandı. Saldırganlar ayrıca 200 dönüm civarında ekili araziyi tahrip ettiler.
4 Kasım 2002: Bir Filistinli direnişçi Tel Aviv'in kuzeyinde yer alan Kefar Saba Yahudi yerleşim merkezine girerek iki İsrailliyi öldürüp 30'unu da yaraladı. Kendisi de şehit edildi. Eylemin sorumluluğunu İslami Cihad Hareketi üstlendi.
6 Kasım 2002: Filistinli bir genç Rafah yakınında bulunan bir yahudi yerleşim merkezine girerek iki askeri öldürüp, iki kişiyi de yaraladıktan sonra şehit edildi. Eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi
7 Kasım 2002: İsmail Bureys adlı bir direnişçi Rafah civarındaki Rafih Yam Yahudi yerleşim merkezine girerek iki işgalci askeri öldürüp ikisini de yaraladı.
8 Kasım 2002: Han Yunus'ta Filistinlilere ait bazı meskun mahaller işgal güçlerinin ağır bombardımanına maruz kaldı.
9 Kasım 2002: İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri'nin Cenin bölgesi sorumlusu 32 yaşındaki İyad Savaliha, işgalci askerlerle çatışma esnasında şehit edildi.
10 Kasım 2002: İslami Cihad'ın askeri kanadının Cenin sorumlusunun şehit edilmesinin intikamı için eylem gerçekleştirildi ve bir işgalci subayla bir asker öldürüldü. Aynı günün gecesinde de Kibbutz Mitzer'de (Mitzer çiftliğinde) iki ayrı noktada gerçekleştirilen eylemde beş işgalci öldürüldü, birçok kişi de yaralandı.
11 Kasım 2002: Batı Yaka'da ağır darbe alan işgalciler aynı gece sabaha doğru Gazze bölgesindeki savunmasız insanlara saldırarak intikam almaya kalkıştılar. Burada meskun mahallere havadan helikopterlerle dört adet roket fırlattılar. Saldırıda beş kişi yaralandı. Saldırı sabaha karşı insanların sahur yemeği hazırladıkları vakitte gerçekleştirildi.
12 Kasım 2002: İşgalciler sabaha doğru Tulkerem'e saldırı düzenlediler. 30 kadar tank ve birçok askeri araç vasıtasıyla gerçekleştirilen vahşi saldırıda beş Filistinli şehit edildi. Aynı gece Batı Yaka'daki Nablus'a da bir saldırı düzenlendi. İşgal devleti yetkilileri bu saldırıların Mitzer çiftliğinde gerçekleştirilen eylemin intikamı için planlandığını söylediler.
12 Kasım 2002: İşgalciler Rafah'ın Tellu's-Sultan mahallesinde de Nafiz Halid Meş'al adında henüz iki yaşını doldurmamış bir bebeği şehit ettiler. Saldırıda üç çocuk da yaralandı.
13 Kasım 2002: İşgal güçleri Batı Yaka'nın Nablus şehrini ve kenar mahallelerini işgal ettiler. Bu işgal ve baskına en az 150 tank iştirak etti. Saldırgan askerler burada bir evi de tamamen yaktılar. Gazze'de de bir demir atölyesi başta olmak üzere muhtelif işyerlerine ve meskun mahallere yönelik olarak havadan saldırı düzenlediler. Batı Yaka'daki Beir Zeit kasabasına da baskın düzenleyen işgal güçlerine, burada Filistinli direnişçiler tarafından silahla karşılık verildi ve çatışmalar çıktı.
16 Kasım 2002: el-Halil'deki Kiryat Arba Yahudi yerleşim merkezine yakın bir yerde işgalci askerleri pusuya düşüren İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadına mensup bazı mücahitler 13 askeri öldürdü 15 askeri de yaraladılar. Öldürülenler arasında el-Halil bölgesindeki işgal güçlerinin komutanı da vardı.
19 Kasım 2002: Halk Direnişi Komiteleri'ne bağlı Nasır Salahuddin Tugayları'ndan iki direnişçi Gazze'de çok sıkı korunan Kefar Darom Yahudi yerleşim merkezine sızmayı başardı. Birkaç askeri öldüren direnişçiler çıkan çatışmada şehit edildiler.
21 Kasım 2002: Kudüs'ün Kiryat Menahim olarak adlandırılan mahallesinde Mexico Caddesi üzerinde 20 nolu otobüste Nail Ebu Helil'in gerçekleştirdiği şehadet eyleminde işgalcilerden 12 kişi öldü, 8'i ağır 48 kişi de yaralandı. Eylemi HAMAS'ın askeri kanadı üstlendi.
21 Kasım 2002: Gazze'nin Deyru'l-Belah mıntıkasında, HAMAS'ın askeri kanadına mensup bir Filistinli işgalcilerin askeri devriyelerini pusuya düşürerek üç askeri öldürdü.
22 Kasım 2002: İşgal devleti Batı Yaka ve Gazze'de muhtelif bölgelere yönelik saldırılar başlattı. İşgalciler bu saldırılarda, kendilerine karşı eylemler gerçekleştiren direnişçilerin ailelerinin ve akrabalarının evlerini yıktı, bazı kişileri yaraladı, birçok kişiyi de tutukladılar. Saldırılar, işgaller ve kuşatmalar sonraki günlerde de devam etti.
23 Kasım 2002: İşgalciler, iftara çok kısa bir süre kala Rafah'ın Brezilya mahallesine girerek iki evi yıktılar. Evlerin sakinleri ise yemeklerini hazırlamış iftarı bekliyorlardı. İşgalciler aynı günün gecesinde de muhtelif mülteci kamplarına baskınlar düzenlediler.
1 Aralık 2002: Bu tarihin Kadir gecesi olması münasebetiyle mü'minlerin her tarafta camilere akın etmesi üzerine işgalci saldırganlar da bazı yerlerde özellikle de Nablus şehrinde camileri kuşatma altına aldılar.
2 Aralık 2002: Çok sayıda tankla desteklenen askeri güçlerle Cenin şehrine giren işgalci saldırganlar, eski Cenin beldesinde Mu'tezz Udeh adlı 15 yaşında bir çocuğu şehit ettiler. İşgalciler aynı gün Cenin'in Zebuba kasabasına da baskın düzenleyerek sokağa çıkma yasağı ilan ettiler, yine Deyru'l-Gazale beldesine de girerek terör estirdiler.
6 Aralık 2002: İşgalciler Ramazan bayramına denk gelen bu tarihte sabaha karşı Gazze'nin el-Bureyc mülteci kampına saldırı düzenleyerek 9 kişiyi şehit etti, onlarcasını yaraladı, iki evi de tamamen yerle bir ettiler. Saldırıda havadan helikopterlerle roketler atıldığı gibi yerden de 40 tankla mermiler yağdırıldı.
10 Aralık 2002: İşgalciler Gazze'nin Han Yunus kasabasında HAMAS mensubu, 23 yaşındaki Yasin el-Ağa adlı bir genci tutukladıktan sonra insanların gözleri önünde vahşice kurşunlayarak şehit ettiler.
11 Aralık 2002: İşgalciler Belata mülteci kampında İslami Cihad mensubu Hasan Bedre adlı 28 yaşında bir genci benzer şekilde şehit ettiler.
11 Aralık 2002: İşgal güçleri Batı Yaka bölgesinde gerçekleştirdikleri baskınlarda toplam 32 Filistinliyi tutukladılar. Tutuklananlar arasında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin iki ileri geleni de bulunuyordu. Yapılan saldırılarda aralarında kadınlar ve çocuklar da olmak üzere birçok kişi de yaralandı.
15 Aralık 2002: İşgalci saldırganlar, Gazze'nin güneyindeki Rafah şehrinde Filistinlilere karşı vahşi bir saldırı gerçekleştirerek 2 kız çocuğunu ve 8 Filistinli kadını yaraladılar. Yaralanan iki kız kardeşten birinin durumu ağırdı. İşgalciler 13 evi de yıktılar.
16 Aralık 2002: İkisi HAMAS'ın askeri kanadına mensup üç Filistinli "yeşil hat" yakınında işgalcilere karşı eylem hazırlığı içinde oldukları sırada şehit edildiler.
16 Aralık 2002: İşgalciler Gazze'nin Rafah kentinde 16 evi tamamen yıktılar.
16 Aralık 2002: İşgalciler akli dengesi bozuk İyd Ebu Hilal adlı 16 yaşında bir Filistinli çocuğu Mısır-Filistin sınırındaki Salahuddin geçiş kapısında öldürdüler.
30 Aralık 2002: Batı Yaka'nın Nablus şehrinde ve Gazze bölgesinde üç Filistinli, işgalciler tarafından kurşunlanarak şehit edildi. Aynı gün Umran Abdulgani Gays Ebu Hamdiye adlı 16 yaşında bir çocuk da Batı Yaka'nın el-Halil şehrinde işgalci askerler tarafından dövülerek şehit edildi
31 Aralık 2002: Han Yunus beldesi yakınında 40 yaşındaki Hasan Ebu Said adında bir Filistinli, yakındaki bir Yahudi yerleşim merkezinden atılan mermilere hedef olarak hayatını kaybetti.