1. YAZARLAR

  2. Yılmaz Bulat

  3. Şeffaf ve Hesap Verebilir Olmayı Şiar Edindik

Şeffaf ve Hesap Verebilir Olmayı Şiar Edindik

Nisan 2023A+A-

Fetih Vakfı

İnsan olmanın en şerefli ve en mükemmel hali, yaratılma gayemiz olan Rabbimize kulluk ile gerçekleşebilir. Bizler Kur’an ve Sünnet’in rehberliğinde kulluk vazifemizi yerine getiririz. Sorumluluklarımızın kişisel ibadetler ile sınırlı olmadığının, aksine toplumsal boyutları da içerdiğinin bilincindeyiz. Bu düşünce ve hareket yüzlerce yıllık sosyal hayata yön vermiş ve insanlık felah bulmuştur. Bizler de sivil toplum kuruluşlarının sosyal görevleri paralelinde toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmek için Fetih Vakfı bünyesinde faaliyet göstermekteyiz.

Bu doğrultuda vakfımız yönetimi, görevli ve gönüllülerimizin katılımlarıyla AFAD koordinasyon ve denetiminde mutat olarak gerçekleştirilen ilk yardım acil müdahale eğitimlerine katılarak gerekli sertifika sürecini sağlamış ve olası afet durumlarına sivil bir yapı olarak da hazır hale gelmiştir. Bu konuda insan kaynağı afetin büyüklüğüne göre büyük bir önem kazanmaktadır.

Vakfımız gerekli araç-gereçleri AFAD uzman arama-kurtarma birimlerinin yönlendirmesiyle temin etmiş, oluşturulan ekiplerin profesyonel ekipmanlarla desteklenmesine yönelik projeleri hayata geçirmiştir.

İlk mobil ekibimiz deprem bölgesi Hatay-Antakya’ya 6 Şubat sabahı 06.30’da ulaştı. Koordinasyon ekibimiz aynı gün öğle saatlerinde, ikinci arama-kurtarma ekibimiz de akşam saatlerinde bölgeye intikal etti. 8 Şubat sabahı üçüncü ekibimiz de bölgeye ulaştı.

 - Reyhanlı yakınlarında aktif olan ve depremde hasar almayan aşevimizden kahvaltı ve akşam yemeği çıkartarak Antakya Vali Göbeği mevkiinde oluşturduğumuz merkezde dağıtım yaptık ve bu noktada hazırladığımız çorbayı sıcak olarak servis ettik.

 - Ekiplerimizin konuşlandığı Hatay İl Müftülüğü çevresinde, afetin ilk günlerinde Konya ve Kütahya itfaiyeleri ile organize olup yoğun bir şekilde arama-kurtarma çalışmalarına katıldık. Sonrasında afetzedelerin cenazelerinin alınması doğrultusunda çalışmalara devam ettik.

 - İstanbul, Bursa, Ankara, Sivas, Batman gibi illerden gelen gönüllüleri organize ederek bölgemizde sıcak yemek ve gıda dağıtımı çalışmamıza dâhil ettik.

 - Bağışçılarımızdan gelen gıda, sağlık ve temizlik ürünleri ile battaniye vb. yardımları tespit ettiğimiz ihtiyaçlar ve yönlendirmeler doğrultusunda gerek bölgedeki afetzedelere gerek bölgede kurulan çadırlara ve gerekse mobilize ekiplerimiz vasıtasıyla civar ilçe ve köylere ulaştırdık.

 - Sivil toplum kuruluşu olarak ilgili kurumlara şeffaf, bağışçılarına hesap verebilir olmayı ve ihtiyaç sahiplerini incitmeden yardım ulaştırmayı şiar edindik. Bu meyanda çalışmalarımızı tüm sorumluluklarımızın bilincinde yapmaya gayret gösterdik.

Bu denli büyük bir afette yaşanılan aksaklıkların çalışmayı durdurmaması ve yeni bir organizeyle faaliyetlerin daha verimli devam ettirilmesi adına pozisyon alınabilmesi parçası olduğumuz bütünün hareket kabiliyeti açısından önemlidir diye düşünüyor ve çalışmanın tüm paydaşlarına teşekkürü bir borç biliyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR