Bir Dünyanın Kadınları
Ekin Yayınları arasından çıkan "Bir Dünyanın Kadınları" isimli kitap, yazarı Yıldız Ramazanoğlu'nun da hazır bulunduğu bir toplantıda tartışıldı.
27 Eylül 1998 tarihinde İDKAM'da gerçekleştirilen toplantı, Fatma Candan ve Gülsüm Peker'in takdimiyle açıldı. Kitap tartışması, yazarın ve katılımcıların katkılarıyla, kitabın değindiği konular ekseninde genişletilerek sürdürüldü.
Müslüman kadınların sorunlar ve açmazlar bağlamında, tüm yerel farklılıkları aşan bir ortak izleğe sahip oldukları gerçeği, toplantının belirgin vurgularından biriydi. Kitapta da bu konu, yazarın, yüzyılımızın son çeyreğinde çeşitli platformların düzenlediği ''kadın konferansları"ndaki izlenimlerini aktardığı bölümlerde dile getirilmekteydi. Müslüman kadınların bugünkü en önemli açmazının, vahyi sorumlulukları yüklenmedeki yetersizlikler ve engeller olarak ortada durduğuna vurgu yapılan toplantıda, bu engellerin en başında da müslüman kadının kendi konumu ile ilgili sağlıklı bir duruşa sahip olamayışının bulunduğu belirtildi.
Kadının, gerek bireysel anlamda, gerek toplumsal boyutta -İslami mücadele alanında- ve gerekse de dünyayı algılayışta bir 'kadın dili' geliştirmesi gerektiğine dair yapılan tespitler, toplantının can alıcı bölümlerindendi.
İslami mücadele alanındaki sorunlara ortak çözüm noktaları geliştirmede, sorunları paylaşmada kadın-erkek ayrımına gidilmesinin anlamsızlığı da, toplantının kayda değer bir vurgusuydu.
"Bir Dünyanın Kadınları" kitabının, yazarının özenli ve akıcı diliyle kurduğu çatıyı, şahsi gözlemleriyle canlı kılması noktasında takdire şayan bir çalışma olduğu, izleyenler tarafından dile getirildi. Okuyanların kitapta kendi hayatlarına dair yansımalar bulması, kitabı değerli kılan ayrı bir hususiyet olarak değerlendirildi.
- 75. Yılında Sistemin Yabancılığı
- Hukuk Zırhına Büründürülmüş Zorbalık
- Yılgınlık Psikolojisi 'Devrimci Şahitlik'le Umuda Dönüşecektir
- Umut Topyekün Direniştedir
- Serencâmın 75. Yılı
- S. Demirel Üniversitesi'nde İlahiyatçıların Kirli Yüzü
- ‘Mal Bulmuş Mağribî’ler Devredeydi
- Hürriyet'in İstihbarat Rezaleti
- İsrail'in ve Dostlarının Gözü Aydın
- Sivas'ta Onurlu Direniş
- Bölge'deki Köylere Bayrak Baskısı
- YÖK'ü Görüp, Hizaya Gelmeyeceğiz!
- Sükûnet Teslimiyete Dönüşürse, Şarkılar Bitmese de Anlamsızlaşır!
- Kriz Sadece Borsanın Değil, Kapitalizmin Krizidir
- Küreselleşme Krizi
- Bir "Düşük Akıllı" Organizasyonu: İkna Odaları
- Son İdare Mahkemesi Kararları Işığında Üniversitelerde Başörtüsü Yasağı
- İran-Afganistan Sınırında Savaş Hazırlığı
- Taliban ve Yeni Amerikan Stratejileri
- Son Merhale Burası, Peki Biz Neredeyiz?
- “Diriliş”i Çiçeklendiremeyişin Hüznü
- “Türk Müslümanlığı"na İlişkin Bazı Değiniler
- Abant Konsili Nihai Bildirgesi ya da Allah'ın Ayetlerini Satış Sözleşmesi -1
- İnsan-Allah ilişkisi Bağlamında 'Korku'
- Muhammed Bakır Es-Sadr'ın Günümüz İslam Ekonomi Düşüncesine Katkısı