Emine Erdoğan'ın derlediği kitabı konuşmak yerine 'ek kaynak kitap' neden isteniyor sorusu sorulmalı!
Emine Erdoğan’ın kaleme aldığı iddia edilen “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı için, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesiyle 1 milyon TL’lik harcama yapıldığı iftirası yalan çıkarken "ek kaynak kitap" sorunu neden tartışılmıyor?
HAKSÖZ HABER
Okullarda öğretmenlerin devlet tarafından dağıtılan ders kitaplarının yanı sıra, ek kaynak kitap istedikleri ve bu durumun velileri ekonomik anlamda zor duruma soktuğu tartışmaları yapılırken Emine Erdoğan’ın yemek kitabının kamu bütçesiyle basıldığı iddia edildi.
T24’ten Eray Görgülü’nün haberinde iddia ettiğine göre, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının basımı için 275 bin TL harcandığı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi. Böylece kitabın toplam maliyeti yaklaşık 1 milyon TL’yi bulmuş oldu.” denildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Emine Erdoğan’dan ise konuya dair bir yalanlama henüz gelmemişti.
Teyit adlı portal haber sitesinin analiz ettiğine göre; Emine Erdoğan kitabı yazmadığı gibi sadece tanıtımını üstlendi. Uzman isimlerin, eserin derlenmesinde katkısı olduğu ifade edilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın eseri kendi projesi kapsamında hazırladığı ifade edildi. İddiayı dolaşıma sokan haber siteleri ise haberin içeriğine dair yeni bir düzenleme yapmadığı, gibi özür de dilemedi.
...
Öte yandan 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında eski bir tartışma yeniden alevlendi.
Devlet bir yandan öğrencilere ücretsiz kitap temin ederken MEB'in de öğretmenleri uyarmasına rağmen öğretmenlerin ve idarecilerin, öğrencilerden okul derslerine katkı için ek kaynak kitap istediği tartışmaları yapılıyor.
Velilerin de iyice daralan ekonomi içerisinde zor durumda kalmalarına sebebiyet veren uygulama konusunda eğitimciler sessiz kalırken MEB de konuya açıklık getirmiyor.
Bu konuda tartışmalar sürerken iktidarın ve MEB’in nasıl bir çalışma içerisinde olduğu bilinmediği gibi bu tartışmalardan kendisini uzak tuttuğu kamuoyuna yansıyor.
Eğitimde Türkiye’nin belirli kalıpları ve basamakları aştığı aşikârken hala ek kaynak kitaplar istenmesinin sebebi anlaşılamadığı gibi devletin bu konuda uzun süredir neden hareketsiz kaldığı merak ediliyor.
Öğrenciler ve ailelerin ek kaynak kitaplar ile zor duruma düşürüldüğü bu kesif atmosferde "Emine Erdoğan’ın yemek kitabı neden devlet kaynakları tarafından basıldı" gibi mesnetsiz iddialar üzerinden tartışmalar yapılarak asıl sorunlar gündemin ana maddesi olmaktan uzaklaştırılıyor.
HABERE YORUM KAT