1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nikaragua bize ne kadar uzak?
Nikaragua bize ne kadar uzak?

Nikaragua bize ne kadar uzak?

Nikaragua, Siyonist çeteye desteği sebebiyle Almanya’yı dava etti.

07 Mart 2024 Perşembe 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Güney Afrika apartheid rejimi olarak yıllarca beyaz üstünlükçü ideoloji ile yönetildi. Siyahiler için kabus gibi zamanlarda insanlık dışı uygulamalar bütün bir topluma dayatıldı. Güney Afrika özgürlüğünü eline aldıktan sonra kabile savaşları ile uğraşmaya devam ediyor. Ekonomisini toparlamaya çalışan Güney Afrika bir yandan ise Siyonist çete ile elinden geldiğince mücadele ediyor. 

Orta Amerika ülkesi Nikaragua ise yıllarca ABD işgali altında çeşitli baskılara maruz kaldı. ABD ülkeden çekildikten sonra ise işbirlikçi hükümetler eliyle Nikaragua'yı yönetmeye çalıştı. 6 milyon nüfuslu Nikaragua kendi özgürlüğünü elde etme mücadelesini hiç unutmamış olmalı ki Uluslararası Adalet Divanı'na 1 Mart tarihinde bir başvuruda bulundu. Güney Afrika'nın açtığı yoldan giden Nikaragua, Siyonist çetenin en büyük destekçilerinden Almanya'yı soykırımı desteklemek suçundan dava etti. İşgal çetesinin Filistin’de işlemekte olduğu ve soykırım olarak nitelenebilecek ihlallere destek olduğu gerekçesiyle Almanya, soykırım sözleşmesini çiğneyerek işgal rejimine askeri ve mali destek sunmakla suçlanıyor.

Nikaragua 6 milyonluk nüfusu ile emperyalist devletleri açıkça karşısına aldı. Peki, Nikaragua bize ne kadar uzak? Coğrafi uzaklık Güney Afrika'yı örnek alan Nikaragua'yı örnek almaya engel mi? Anlaşılan o ki büyüklerin küçüklerden öğreneceği çok şey var...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum