Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü ve cevaplandırılmayan sorular
KHK’lı polis memuru Mustafa Kabakçıoğlu’nun ölümü farklı kesimlerden birçok insanın tepkisine yol açtı.
HAKSÖZ HABER
KHK ile görevinden uzaklaştırılan Mustafa Kabakçıoğlu polis memurluğu yapmaktayken hapse atılmıştı. Kabakçıoğlu’nun 29 Ağustos’ta hayatını kaybettiğinin anlaşılmasıyla ölümü üzerinden öne sürülen iddialar çok ciddi ihmal şüphesini ortaya çıkarttı. Yaşadığı sağlık problemleriyle alakalı defalarca tedavi olmak istediğini hapishane yönetimine ilettiği iddia edilen Kabakçıoğlu sonuç olarak muzdarip olduğu hastalıktan dolayı can verdi. Tahliyesine dört ay kalan Mustafa Kabakçıoğlu’nun can vermiş halde çekilmiş fotoğrafının sosyal medyada paylaşılması var olan tepkileri daha da alevlendirdi.
Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Kabakçıoğlu’nun ölümünden 9 gün önce rahatsızlandığını bildirmesi üzerine 112 Acil Servis ekiplerinin arandığı, ambulanstaki görevlilerin tutuklunun hastaneye gitmesi gerektiğini bildirdiği ancak kendisinin iyi olduğunu beyan ederek hastaneye gitmeyi kabul etmediği belirtildi. Ancak yapılan açıklamada iddialar hakkında hiçbir şey söylenmezken açılan soruşturmanın ise Kabakçıoğlu’nun ölümü hakkında değil ölümünden sonra basına sızdırılan belge ve fotoğraflar hakkında olduğu anlaşılıyor.
KHK’lıların yaşadıkları problemler ülke içinde adalet duygusunu yaralayan çok fazla örneğin ortaya çıkmasına sebep oldu. Mustafa Kabakçıoğlu hakkındaki iddiaların gerekli merciler tarafından cevaplandırılması gerektiğinin altını çizmek isteriz.
Mustafa Kabakçıoğlu,
— Kenan ALPAY (@kenan_alpay) October 15, 2020
Gümüşhane Cezaevi'ndeki Karantina Koğuşu'nda bu şekilde plastik sandalye üzerinde öksüre öksüre öldü.
Astım, şeker, yüksek tansiyon tedavisi için defalarca dilekçe yazdı. Ancak hücresinde ölüme terk edildi.
Böyle bir ölümün acısı bütün ülkenin üzerine çöker. pic.twitter.com/NJIUY7Exfy
Bu insan bizim ülkemizin hapishanelerinde yapayalnız ölen bir mahkum. Ölmeden önce yazdığı dilekçeleri ve yardım çağrılarını okuyunca içim parçalandı. İnsanlık adına utanç verici. pic.twitter.com/74LmTq3D09
— Adem Özköse (@ademozkose) October 14, 2020
Aylar öncesinden hastanede tedavi görmesi, infaz şekli değiştirilmesi gereken hasta mahkum cezaevinde tek başına kaldığı karantina hücresinde ölüyor.
— Bahadır Kurbanoğlu (@bahadirkurbano) October 14, 2020
Teoride söyledikleriniz bürokrasiye takılıyor. Yaşam hakkı ilkesi çiğneniyor@adalet_bakanlik https://t.co/8BaSD44I56
HABERE YORUM KAT