1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Muşlu Müslümanlardan Gazze için dua
Muşlu Müslümanlardan Gazze için dua

Muşlu Müslümanlardan Gazze için dua

​​​​​​​Her perşembe olduğu gibi 12 Eylül Perşembe yatsı namazı ve kunut duasında Muş'lu müslümanlar Filistinli kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiler.

13 Eylül 2024 Cuma 23:21A+A-

Yatsı namazıyla beraber kunut duası okuyarak Filistin ve Gazze'nin kurtuluşu, İsrail Amerika ve İsrail yandaşlarının kahru perişan olması için dua ettiler. Aynı zamanda Batı Şeria'da İsrail kurşunuyla vefat eden Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizi rahmetle anarak,  mücadelesi ve insan hakları konusunda gösterdiği duyarlılığın Müslümanlar açısından çok önemli bir örneklik taşıdığı vurgulandı.

Namazı kıldıran molla Masum hocamız Gazze ve Filistin konusunda daha yoğun bir duyarlılığa ihtiyaç olduğunu özellikle boykota devam etme dua etme ve HAMAS'a ve mücahitlere destek gönderme konusunda muhakkak elimizden bir şeyler gelmesi gerektiğini vurguladı. Resulullah aleyhisselatu vessellem'in vurguladığı gibi "Eğer Mescidi Aksa'ya gidemiyorsanız oranın kandillerine zeytinyağı gönderin" cümlesinden mülhem muhakkak suretle Filistinli kardeşlerimize yardımın gönderilmesi gerektiği bu konuda devletlerin ve Müslüman toplumların üzerinde bir vebal olduğunu vurguladı etkinlik bu son konuşmayla beraber, gelecek Perşembe bir araya gelme sözüyle bitirildi.

mus-20240913-02.jpg

mus-20240913-03.jpg

HABERE YORUM KAT