1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Muş Has-Der’de “İnsanın Halifeliği ve Değeri” Anlatıldı
Muş Has-Der’de “İnsanın Halifeliği ve Değeri” Anlatıldı

Muş Has-Der’de “İnsanın Halifeliği ve Değeri” Anlatıldı

Has-Der’in bu haftaki konuğu Murat Kayacan, “İnsanın Halifeliği ve Değeri” konusunu anlattı.

26 Aralık 2015 Cumartesi 23:01A+A-

İnsanın Allah’ın değil yeryüzünün halifesi olduğunu söyleyen Murat Kayacan, Kur’an’da halifetullah (Allah’ın halifesi) terkibinin yer almadığını belirtti. Yine de dünyada yönetici olmanın insana verilen değerin göstergesi olduğunu belirtti.

İnsana Allah’ın ruhunun üflenmesinin, insanın değerini gösterdiğini ancak vahdet-i vücut gibi sapkın felsefelere malzeme yapılamayacağını söyleyen Kayacan, “Nasıl, Allah’ın kitabı, rasulü dediğimizde onlara değer verildiği anlaşılıyorsa insanan üflenen ruh da en fazla insana verilen değeri gösterir. Yoksa insanın Allah’ın (haşa) bir parçası olduğu şeklindeki bâtıl anlayış kastedilmemektedir.” dedi.

Kur’an’da insana değer verildiğine dair ayetler bulunmakla birlikte, insanın yaratılmış en üstün varlık olduğu şeklideki düşüncenin sağlam temelleri olmadığını söyleyen Kayacan bu bağlamda şu ayeti belirtti: “Andolsun biz, Adem oğullarını yücelttik. Onları karada ve denizde (bineklerle ve araçlarla) taşıdık. Temiz şeylerle rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın çoğundan üstün kıldık.” (İsra, 17: 70).

Sorular bölümünün ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT