1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Muhalefetten Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı
Muhalefetten Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı

Muhalefetten Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı

İşgalci İsrail'de muhalefet liderleri, Başbakan Binyamin Netanyahu başta olmak üzere, 7 Ekim saldırıları sırasında görev yapan tüm yetkili siyasetçi ve askerlere istifa çağrısını yineledi.

22 Ağustos 2024 Perşembe 18:36A+A-

Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada, 7 Ekim'deki Filistinli grupların saldırısının, kendisinin hükümeti döneminde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını savundu.

Siyonist siyasetçi, aralarında Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de bulunduğu 7 Ekim saldırısı döneminde görevde olan siyasi ve askeri yetkilileri istifaya çağırdı.

İsrail Savaş Kabinesi eski üyesi Gadi Eisenkot da 7 Ekim saldırısı sırasındaki yetkililerin istifa etmesi çağrısını tekrarladı.

İsrail Ordu Radyosundaki açıklamasında Eisenkot, "savaş durumu sakinleştiğinde, Netanyahu'nun istifa zamanına bakılmaksızın tüm komutanların istifa etmesi gerektiğini" ifade etti.

Eisenkot, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru konusunda anlaşmaya varılana kadar Gazze'de ateşkes karşılığında esir takasına ilişkin anlaşmaya varılmasının ertelenmesini "hata" olarak değerlendirdi.

 

HABERE YORUM KAT