1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. MİT: Suriye’nin kuzeyinde provokatif eylemler yapanlar yakalandı
MİT: Suriye’nin kuzeyinde provokatif eylemler yapanlar yakalandı

MİT: Suriye’nin kuzeyinde provokatif eylemler yapanlar yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye karşıtı provokatif eylemlerde bulunan şahıslara müdahale edildiğini ve eylemİ yapanların yakalandığı bildirdi.

02 Temmuz 2024 Salı 11:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kayseri’de Suriyeli sığınmacılara yönelik ırkçı saldırılar bahane edilerek, Suriye’de Esed rejiminden kurtarılmış bölgelerde Türkiye karşıtı eylemler yapıldı. 

Karşılıklı olarak tırmandırılan ırkçı saldırılarla Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde kaos çıkarılmaya çalışıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'nin kuzeyindeki olayların yakından takip edildiği ve gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi. 

Provokatif eylemler yapanların yakalandığı ve gereken işlemlerin yapıldığı bildirildi. Operasyonlarda ayrıca 13 PKK/YPG mensubununda etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen olaylar sonrasında Suriye Geçici Hükümeti ve Suriye Milli Ordusu Türkiye devleti ve ordusuyla birlikte hareket ettiklerini açıklayarak, provokatif eylemlere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT