1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Microsoft kesintilerinin bilançosu ortaya çıktı
Microsoft kesintilerinin bilançosu ortaya çıktı

Microsoft kesintilerinin bilançosu ortaya çıktı

Microsoft, 18 Temmuz'da yaşanan küresel yazılım sorunundan 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini duyurdu. Sorunun, şirkete siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike tarafından yayınlanan bir yazılım güncellemesinden kaynaklandığı belirtildi.

21 Temmuz 2024 Pazar 23:57A+A-

Microsoft,18 Temmuz'da (2024) yaşanan küresel yazılım sorunu bir Microsoft olayı olmasa da, şirketin ekosistemini etkilediğini kabul etti. 8,5 milyon Windows cihazının etkilendiğini duyurdu. Şirket yetkilileri olaydan bu yana müşteriler, CrowdStrike ve harici geliştiricilerle iletişim halinde olduklarını ve sorunun çözümü için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Açıklamada, etkilenen cihaz sayısının tüm Windows makinelerinin %1'inden azını oluşturduğu ve bu tür güncellemelerde aksaklıkların nadir olduğu vurgulandı.

DÜNYANIN BİRÇOK BÖLGESİNDE HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Ancak, CrowdStrike'ın birçok kritik kuruluş tarafından kullanılan önemli bir platform olması nedeniyle, sorunun küresel bulut sağlayıcıları, yazılım platformları, güvenlik ve diğer yazılım sağlayıcıları ve müşterileri kapsayan geniş bir ekosistemi etkilediği belirtildi. Bu durum, 20 Temmuz'da dünyanın birçok bölgesinde havacılık, bankacılık ve sağlık hizmetleri gibi kritik sektörlerde aksamalara neden olmuştu.

Uzmanlar, dev kesintinin küresel ekonomilere maliyetinin trilyon dolarları bulacağını tahmin ediyor.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT