
MGK, Mısır ve Suriye’deki Katliamları Kınadı
Suriye'deki kimyasal silah saldırısı ile Mısır'daki barışçıl gösterilere yönelik silahlı müdahaleler MGK tarafından kınandı.
MGK bildirisinde, Suriye'deki kimyasal silah saldırısı ile Mısır'daki barışçıl gösterilere müdahaleler kınanarak BMGK ve uluslararası topluma harekete geçmesi için çağrıda bulunuldu.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, yaklaşık 3,5 saat sürdü.
Toplantıya, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu son kez katıldı.
Milli Güvenlik Kurulu bildirisinde, Suriye rejim güçlerince bu sabah Şam'ın çeşitli semtlerine kimyasal silah kullanma suretiyle yapıldığı değerlendirilen saldırılarda yüzlerce masum sivilin katledilmesi şiddetle kınanarak, "Rejimin kendi halkına karşı her türlü hukuki ve insani değerleri hiçe sayarak uygulamakta olduğu şiddet karşısında BM Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere uluslararası toplumun bir an evvel harekete geçmesi gerekliliği vurgulanmıştır" denildi.
Bildiride, toplantıda, Mısır'daki askeri darbe ve sonrasındaki gelişmelerin ele alındığı belirtilerek, "Barışçı gösterilere karşı yapılan ve can kayıplarına neden olan müdahaleler kınanmıştır. Ülkede bir an önce barış ve huzur ortamının sağlanması ve kesintiye uğratılan demokratik sisteme dönüş için çağrıda bulunulmuş, yaşanan sorunların bölgemize yönelik muhtemel olumsuz etkilerinden duyulan derin üzüntü ve kaygı ifade edilmiştir" ifadesine yer verildi.
MGK toplantısında, Türkiye'nin güney sınırındaki güvenlik sorunları ve huzursuzluklara neden olan kaçakçılık faaliyetlerinin ele alındığı, bu konudaki önlemlerin gözden geçirildiği bildirildi.
HABERE YORUM KAT
Tağuti sistemleri yine tağutlardan medet umarak yönetenlerin yapabilecekleri ancak bu kadardır işte.Kınama çağrı ve laf laf laf… Artık tüm ben müslümanım diyenlerin bu zulümlerin oratadan kalkması için hayatı ve ölümü sadece Alemlerin Rabbi olan Allah için olan bir toplum ve devlet olmamız gerektiğinin farkına varmamız ve bütün enerjimizi bu uğurda kullanmamız gerektiğinin farkına varmamız lazım. Bizler eğer Allah’a değilde laik ideolojilerin partilerine yaslanarak bir şeyler olabileceğini sanıyorsak ancak ve ancak kendimizi kandırırız.
Yanıtla (0) (0)Ben inanıyorum ki şuan akp değilde başka bir parti başta olsaydı bu dediklerimizi çoğumuz söyleyecekti ve aynı iran gibi ülkelerin konsoluslukları önünde yapılan gösteriler başbakanlık öünde de yapılacaktı ve hükümetin biran önce suriyeye desdek veren tüm ülkelerle ilişkilerini kesmesini ve daha sonrada nato ve diğer ülkelere çağrı yapmayı bırakıp Suriyeye bir an önce müdahale edilerek esad çetesinin ortadan kaldırılmasını dillendirecekti.
Yanıtla (0) (0)Artık hükümet herşeyi en güzel ve en doğru şekilde yapıyor ve yapacaktır tavrından kurtulup hükümetin tampon bölge oluşturması ve suriyeye natodan bağımsız olarak müdahale etmesi konusunda çağrılar yapma zamanı gelmiştir. İşte o zaman bazı şeyler biraz daha netleşecektir.