1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Merzifon’da birinci yılında Aksa Tufanı Selamlandı
Merzifon’da birinci yılında Aksa Tufanı Selamlandı

Merzifon’da birinci yılında Aksa Tufanı Selamlandı

​​​​​​​Merzifon Filistin’e Özgürlük Platformu tarafından Gazze soykırımının birinci yılı vesilesiyle “Soykırıma İsyan Filistin'e Destek” yürüyüşü düzenlendi.

07 Ekim 2024 Pazartesi 21:14A+A-

Yürüyüş Öğretmenevi önünden başlayarak, geniş bir katılımla Taştan Sönmez Caddesi üzerinden Perşembe Pazarı Fuar Alanına doğru yapıldı.

Yürüyüşte, “katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Hamas’a selam direnişe devam”, “Amasya'dan Gazze'ye bin selam”, “Kahrolsun ABD, kahrolsun Israil”, "Lübnan halkı yalnız değildir" sloganları atıldı.

Filistin’e Özgürlük Platformuna bağlı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı yürüyüşün sonunda Perşembe Pazarı Fuar Alanında toplanılarak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Gazzeli Kardeşlerimizle İftihar Ediyoruz

Sık sık tekbirlerin ve sloganların atıldığı programda basın açıklamasını okuyan Merzifon İHH Temsilcisi Ferdi Taşdemir; Siyonist çetenin bir yıldır devam eden ahlaksız, alçak saldırı ve kuşatma direnişin iradesini kırmak için her yolu mübah gördüğün; hastaneler, camiler, okullar, sokaklar, evler, çocuklar, siviller, zeytinlikler, su depoları, tahıl ve yiyecek depoları dahil her yeri bombalayarak 17 bini çocuk olmak üzere 41 binin üzerinde Filistinli Müslümanı katlettiğini belirtti.

Yıllardır büyütülen yenilmez olduğu söylenen ajanlar, uçaklar, atom bombaları, askeri gücü, ekonomik gücü hikayeleri ile nam salan Siyonist cephenin bir saat süren aksa tufanı operasyonu ile rezil kepaze olduğunu belirten Taşdemir: “Bir yıldır şahitlik ettiğimiz süreç Allah yolunda kınayıcıların kınamasından korkmadan, pazarlık yapmadan mallarıyla canlarıyla cenneti satın alan, sözlerine sadık kalan nice yiğitlerimiz olduğunu bize gösterdi, onlarla iftihar ediyoruz. Onlar için üzülmüyor, sadece intikamlarının alındığı günlere bizi eriştirmesi için Rabbimize yalvarıyoruz.” Dedi.

Meydandaki program Merzifon İlçe Vaizi Ali Koç tarafından zalim Siyonist İsrail saldırılarında şehit olan kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu için yapılan dua ile son buldu.

merzifon-gazze-20241007-01.jpg

merzifon-gazze-20241007-02.jpg

merzifon-gazze-20241007-03.jpg

merzifon-gazze-20241007-04.jpg

HABERE YORUM KAT