1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mersin İl Göç İdaresi bu vahim hatadan dönecek mi?
Mersin İl Göç İdaresi bu vahim hatadan dönecek mi?

Mersin İl Göç İdaresi bu vahim hatadan dönecek mi?

Ailesinin geçim derdi peşinde olan bir mülteci daha sebepsiz yere sınır dışı edilirken eşi ve beş çocuğu ise zor durumda kaldı.

22 Ağustos 2024 Perşembe 09:30A+A-

HAKSÖZ HABER

2019’dan beri Mersin’de yaşayan Abdurrahim Kaddı ailesinin günlük geçim derdiyle uğraşıyordu ve sosyal çevresinde uyumuyla biliniyordu. Kaddı hakkında keyfi ve beklenmedik bir şekilde uygulanan tahdit kararı neticesinde hukuksuz bir şekilde deport edildi.

Zorla imzalatılan deport kararıyla, avukat tutmasına ve mahkemeye dahi başvurmasına izin verilmeden sınır dışı edilen Abdurrahim Kaddı’nın mağduriyeti son yıllarda çok sık yaşanan hukuk dışı deport kararlarının tipik bir örneği.

Göç İdaresi'ne kimliğini aktif hale getirmek için giden Kaddı yanında ev sahibi bulunmasına rağmen önce alıkonuldu ardından ise hiçbir gerekçe bildirilmeden İdlib’e sınır dışı edildi. Kaddı’nın eşi ve beş çocuğu ise Mersin’de kaldı. Göç İdaresi tarafından parçalanan aile oldukça zor günler geçirirken Kaddı’nın sürekli bakıma muhtaç olan major beta talasemi (Akdeniz anemisi) hastası olan kızının durumu ise gittikçe kötüleşiyor.

Kız çocuğunun tedavisi için düzenli olarak kan naklinin sağlanması gerekiyor. Hastanede bakımı yapılması gereken bir hastanın tüm ihtiyaçlarıyla beş çocuğun bakımını da üstlenmek zorunda kalan annenin tek başına ilgilenmesi ise mümkün değil. Durum böyle olunca Göç İdaresi tarafından alınan kararın sebep olduğu mağduriyetin boyutları da ortaya çıkıyor.

Ailesinin geçim derdi peşinde olan bir baba sınır dışı edilirken ailenin sürekli ihtiyaçları hakkında ne düşünüldüğü ise bilinmezliğini koruyor! Mersin İl Göç İdaresi’nin aldığı kararla ortaya çıkarttığı mağduriyetleri sona erdirmesi ve bu vahim hatadan acilen dönmesi gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum