1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Merdavi: İşgal güçleri Batı Şeria’daki başarısızlığını örtmeye çalışıyor
Merdavi: İşgal güçleri Batı Şeria’daki başarısızlığını örtmeye çalışıyor

Merdavi: İşgal güçleri Batı Şeria’daki başarısızlığını örtmeye çalışıyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Merdavi, işgal güçlerinin, El-Fevvar Kampı’na düzenlediği baskının geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’nın kuzeyine düzenlediği baskınların başarısızlığını örtme girişimi olduğunu söyledi.

19 Eylül 2024 Perşembe 15:30A+A-

El-Fevvar Kampı’na büyük bir askeri güçle yapılan baskının işgal güçlerinin Batı Şeria’nın güneyindeki direnişin gücünden korktuğunun delili olduğunu belirten Merdavi, Batı Şeria’nın güneyindeki direniş güçlerinin işgal güçlerine nitelikli sürpriz saldırılar düzenlediğini, işgal ordusu askerlerine ve Yahudi yerleşimci çetelerine ağır kayıplar verdirdiğini kaydetti.

İşgal güçlerinin Batı Şeria vilayetlerine düzenlediği saldırıların Filistin halkını direniş seçeneğini desteklemekten alıkoyamayacağını bildiren Merdavi, son günlerde gerçekleştirilen nitelikli eylemlerin Filistin halkının ve direniş gruplarının işgal güçlerinin azgınlığı ve menfur cinayetleri dolayısıyla duyduğu öfkenin boyutunu gösterdiğini ifade etti.

Merdavi, “Halkımızın ve direnişin kahramanlıklarını selamlıyoruz” diyerek, Batı Şeria sakinlerine her türlü yolla işgal güçlerine acı verecek eylemler gerçekleştirme çağrısında bulundu.

İşgal güçleri bugün (18 Eylül Çarşamba) sabah erken saatlerden bu yana El-Fevvar Kampı’na baskın düzenliyor, evlerde arama yapıyor ve gözaltına aldıklarını meydanda sorguya çekiyor.

 

HABERE YORUM KAT