1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. McDonald's'ın satışları 2020'den bu yana ilk kez dünya genelinde düştü
McDonald's'ın satışları 2020'den bu yana ilk kez dünya genelinde düştü

McDonald's'ın satışları 2020'den bu yana ilk kez dünya genelinde düştü

McDonald's şirketinin satışları ikinci çeyrekte 2020'den bu yana ilk kez gerileyerek analistlerin ılımlı büyüme beklentilerinin de altında kaldı.

30 Temmuz 2024 Salı 11:30A+A-

Şirketin bir yıldan uzun süredir açık olan restoranlarını takip ederek hesapladığı karşılaştırılabilir satışlar bir önceki yıla göre yüzde 1 düştü. McDonald's'ın tüm coğrafi bölgelerinde satışlar düşüş gösterdi.

Hisseler New York'taki erken işlemlerde çok az değişiklik gösterdi.

McDonald's hisseleri Cuma günkü kapanış itibariyle bu yıl yüzde 15 düşerken, aynı dönemde S&P 500 endeksinin kazancı yüzde 14 oldu.

McDonald's'ın hisse senedi satışlarındaki artış, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin yıllarca süren fiyat artışları ve kısıtlı hane halkı bütçeleri nedeniyle Big Mac'lere olan taleplerini azaltmaları nedeniyle bu yıl yavaşladı.

Geçtiğimiz çeyreğin sonunda fast-food tedarikçisi, ABD'de müşterileri hala uygun fiyatlı bir seçenek olduğuna ikna etmek için 5 dolarlık bir menü kampanyası başlattı.

İlk sonuçlar bunun müşteri çektiğini gösteriyor, ancak satışlardaki artış bu yılın sonlarına kadar belli olmayacak.

Fast food zincirinin İcra Kurulu Başkanı Chris Kempczinski yaptığı açıklamada, müşteriler harcamalarında daha seçici hale geldikçe zincirin "güvenilir, günlük değer" üzerine odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

ABD dışında, siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamları nedeniyle yapılan boykotlar Orta Doğu'yu kapsayan bölgedeki satışları etkilemeye devam ediyor.

Şirket daha önce bu düşüşün çatışma çözülene kadar devam edeceği uyarısında bulunmuştu. McDonald's ayrıca Çin ve Fransa’daki satışlarda da düşüş olduğunu kabul etti.

Yeni açılan restoranların da dahil olduğu sistem genelindeki satışlar da geriledi ve bu da yeni açılan restoranların mevcut birimlerdeki zayıflığı telafi edemediğini gösteriyor.

İddialı bir genişleme planının ortasında olan burger zinciri, bu yılın başında yaklaşık 42.000 olan dünya çapındaki restoran sayısını 2027 yılına kadar 50.000'e çıkarmayı hedefliyor.

Bazı kalemler hariç tutulduğunda ilk çeyrekte hisse başına 2,97 dolar kazanç elde eden şirket, ortalama büyüme tahminlerinin altında kaldı.

HABERE YORUM KAT