1. HABERLER

  2. ETKİNLİK-EYLEM

  3. Marmaris, Köyceğiz ve Ortaca’da Gençlere İslamı Anlatabilmek!
Marmaris, Köyceğiz ve Ortaca’da Gençlere İslamı Anlatabilmek!

Marmaris, Köyceğiz ve Ortaca’da Gençlere İslamı Anlatabilmek!

Ensar Vakfı organizasyonuyla ülke çapında süren “namaz bilinci” anlatılarına bağlı olarak Muğla’ya giden Zehra Türkmen, ilin değişik ilçelerinde 7 sunum yaptı.

29 Aralık 2014 Pazartesi 19:14A+A-

25 Aralık’ta Marmaris’te İmam Hatip Liseliler’le birlikte diğer liselerden gönüllü katılımla yapılan “Gençlik ve Değerlerimiz” seminerinde Türkmen, gençliğin önemi, ergenlik ve rüşd yaşı ile ilgili açıklamalar yaptıktan sonra,  gençliğin rol model edindiği kişiler arasında mukayeseler yaptı. Ayrıca Müslüman olduktan sonra namaz ibadetinin insanı nasıl değerli kıldığı ile ilgili hatırlatmalarda bulundu.

mugla-20141229-01.jpg

Marmaris Ensar Vakfı’nda ise gündüzün ev hanımlarına akşam da çalışan hanımlara “Niçin Namaz” başlıklı seminer sunumunda bulunuldu. Namaz ve İslam çerçevesinde sorulan sorularla devam eden programa katılımın canlılığı önemliydi.

mugla-20141229-02.jpg

mugla-20141229-03.jpg

26 Aralık da ise Ortaca Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Gençlik ve Namaz” başlıklı bir konuşma yapan Zehra Türkmen, sunumunu slaytlar eşliğinde gerçekleştirdi. Muğla’nın tüm ilçelerinde yılbaşına hazırlık telaşının gözlendiği ve eğlence programlarının reklam edilmeye çalışıldığı bir sosyal çürüme süreci içinde Ortaca İmam Hatip Liseli gençlere İslam’ı sevdirmeye çalışan bazı yöneticilerin çırpınışlarının kısmen karşılık bulmaya başlandığı da görülüyordu. Programdan sonra Türkmen’in çevresini kuşatan bazı öğrencilerden sorunlarını dile getirenler oldu. Bazısı başını örtmek konusunda mahallelerde dışlandığını, bazısı İmam Hatipli arkadaşlarının dışında ilçelerinde yalnız kaldıklarını, bazısı barlarda çalışan anne veya babalarına namazı nasıl anlatabileceklerini dile getirmeleri dikkat çekiciydi.

mugla-20141229-04.jpg

Aynı gün Köyceğiz ilçesindeki İmam Hatip Lisesi’ne geçildi ve iki ayrı sunum oldu. İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle “Gençlik, Değerlerimiz ve Namaz” konusu konuşuldu.   Genç olmanın önemi üzerinde duran Türkmen, Hz. Peygamber’in de gençleri önemsediğini örneklerle aktardı.  Televizyon, internet, madde bağımlılığı gibi gençlerin hayatını çürüten olumsuz davranışlardan kurtulmak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatan Türkmen, ayrıca namazın insan davranışları üzerindeki olumlu etkisini Kur’an ayetleriyle açıklamaya çalıştı. Kız ve erkek öğrencilerin sorduğu sorular ise İslami kimlik inşası için alanda işi bilen ve yaşayan şahidlere ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu açıkça hissettiriyordu. Konuya oldukça ilgi gösteren bu öğrenciler saygı ve mahcubiyet içinde “içkiden kurtuldum sigarayı nasıl bırakabilirim?”, “Kıyafetimle alay edenlere nasıl davranmalıyım?”, “Çevremiz çok etkiliyor. Örtünmek için ne yapabilirim”, “Beynime küfre saptıracak yaratılışla ve hayatın sonuyla ilgili sorular geliyor. Bunlardan nasıl kurtulur ve tutarlı cevaplarını nasıl bulurum?” vb. tarzda sorular yönelttiler.

Öğrencilere verilen seminerlerden sonra Zehra Türkmen herkesin sesli tekrar etmesini istediği En’am Sûresi’nin 162 ayetini gür bir sesle okuttu: “De ki benim namazım, kurbanım ve ibadetlerim, hayatım ve ölümüm ancak ve ancak Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.”

mugla-20141229-05.jpg

mugla-20141229-06.jpg

Akşam da Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi’nde Köyceğiz halkına “Çocuklarımıza Namazı Nasıl Anlatalım” sunumu yapıldı.  Konuşma öncesi öğrencilerden oluşturulan Ensar Vakfı Korosu ilahiler söyledi. Daha sonra Türkmen, bu programda 06 yaş öncesi, 07-12 yaş arası ve gençlik çağında çocuklara psikolojileri gözetilerek ibadetlerin nasıl kazandırılması gerektiğini örneklerle anlattı. Programı, Ensar Vakfı yöneticisi  Hasan Kuşlu bir kapanış konuşmasıyla sonlandırdı.

mugla-20141229-07.jpg

mugla-20141229-08.jpg

mugla-20141229-09.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum